poza membru
Regulament
Bloguri

Refugiati la tine acasa!

E un blog micro și scriu de pe telefon așa ca voi fi dintr-o bucată.Sunteți de acord ca România să primească refugiați sirieni etc?
Moderatori angel_angel39 Galateea admin

Comentarii

poza Meerkat

Meerkat

  • Publicat Acum peste 2 luni
E o problema destul de spinoasa. Pe de o parte, sunt oameni ce vor sa le fie mai bine; si exodul "romanilor" a fost initial tratat la fel pana ce au aparut adevaratii romani si au fost intrebati de ce sunt albi si de ce muncesc...
Pe de alta parte nu trebuie multe picaturi de pelin pentru a strica orice mancare, toata.
Daca am avea atitudinea australienilor, care le-au spus tuturor imigrantilor ca ei au venit in Australia, nu invers, deci ei trebuie sa se adapteze, nu australienii, ar fi altceva.
Personal, ce m-a deranjat a fost reactia acelui sirian ce vroia sa intre ilegal in Romania; primul lucru spus a fost: "daca nu ma lasati, arunc in aer Romania". De ce primul gand, prima reactie, chiar si la frustrare, oricat de mare ar fi ea, ar fi ceva terorist?
Una este sa fii etichetat de altii, care nu stiu multe, ca terorist, si alta este sa te identifici cu asta. Multi, chiar si dintre cei de aici, au fost etichetati altfel, dar au luptat si au demonstrat ca preconceptiile despre ei sunt nefondate.
Alt aspect este de ce noi avem comunitatea (cuvantul corect este altul, dar ar fi fost pus cu stelute) underground pentru care nu se gasesc nici camere, nici paturi, nici bai, nici mancare, acei "canalagii" sau persoane care nu au nici conturi bancare, nici asigurari de sanatate, nici altceva, dar daca ne constrange cineva, imediat niste josi "demnitari" gasesc de toate? Da, vorbim de subzistenta, dar si "invizibilii" romani de aici vor tot macar subzistenta.
Deocamdata atat.
poza Inkubus

Inkubus

  • Publicat Acum peste 2 luni
România nu are nevoie de bombe!!
poza gicageo

gicageo

  • Publicat Acum peste 2 luni
Cum se traduce cuvăntul "mutzunache " ????
poza Inkubus

Inkubus

  • Publicat Acum peste 2 luni
Dord, rusinica? Tie sa iti fie rusine mai mutzunache!!! Mi-ai sters un comentariu de pe blogul tau adresat tie!! Asta arata ce democratic esti!!! babalac comunist in frunte cu altii !!!
matrimoniale - membru fara poza

cumva

  • Publicat Acum peste 2 luni
Da, desigur.
Iubeste-ti aproapele si departele. Solidaritate cu cel in nevoie. Compasiune, empatie. Ne va transforma asta ? Cu siguranta. Ne putem opune transformarii pe termen lung ? Imposibil.
poza Inkubus

Inkubus

  • Publicat Acum peste 2 luni
High prin acel NU categoric mi -ai produs plăcere spontană happy) Și eu zic ca e un risc enorm pt România dar și pt Europa! Unii dintre refugiați pot fi bombe cu ceas!!
poza Inkubus

Inkubus

  • Publicat Acum peste 2 luni
Era să uit !! Părerea mea e ca ar trebui făcut referendum .