1) Generalitati

a) Acest blog este guvernat de o serie de reguli clare, ce trebuie respectate de catre toti membrii sai, din momentul in care se inregistreaza si isi creeaza un cont.
b) Dupa momentul inregistrarii, actiunea de a posta/trimite un comentariu, blog, mesaj inseamna o acceptare tacita a continutului regulamentului, indiferent daca l-ati citit sau nu.
c) Site-ul www.matrimoniale.ro este un site privat iar acceptarea ca user si prezenta pe acest site reprezinta un PRIVILEGIU si nu un DREPT, administratorii siteului rezervandu-si astfel dreptul de a-si selecta userii. Orice incalcare a prezentului Regulament permite moderatorilor sau administratorilor matrimoniale.ro sa dea avertismente si in cele din urma sa restrictioneze (la libera lor discretie) accesul membrilor in cauza, pe perioada nedeterminata.

2) Reguli de postare si moderare

a) Este de preferat sa dati un titlu sugestiv subiectului pe care il postati.
b) Blogurile trebuie sa aiba un minim de continut, un subiect de la care sa se poata lansa discutiile.
c) Blogul trebuie sa aiba un continut adecvat, scris intr-un mod clar si concis.
d) Nu sunt admise jignirile, insultele, mesajele rasiste, xenofobe sau discriminatorii la adresa nici unei categorii umane. Mesajele agresive vor fi sterse si/sau utilizatorul avertizat, sau, in cazuri mai grave, banat.
e) Nu se combat persoane, ci idei. Nu se impun parerile personale tuturor. Avand in vedere ca nu toata lumea poate fi de acord, discutiile nu trebuie sa duca la suparare, chiar daca sunt in contradictoriu. Pastrati un “ton” civilizat, incercand sa combateti cu argumente valabile, nu cu presupuneri si “ascultati” si parerea celorlalti.
f) Avand in vedere ca scopul site-ului il reprezinta favorizarea cunoasterii altor persoane, este promovata toleranta si se accepta diversitatea umana; ca drept urmare se admite un limbaj mai “colorat” atata vreme cat el nu il lezeaza pe cel caruia ii este adresat.
g) Se accepta diversitatea subiectelor postate, fie ele de natura sociala, politica, economica, stiinta, relatii interumane, literatura (inclusiv subiecte cu scrieri proprii ce nu propun un subiect de discutie) etc, atata vreme cat este respectat un limbaj decent.
i) Daca mesajele denota un atac la persoana explicit, utilizatorul va fi avertizat.
j) Nu se accepta la continut link-uri simple, fara a fi integrate intr-un text. Subiectele de acest gen vor fi sterse.
k) Nu se accepta continutul copy-paste. Citatele trebuie sa fie folosite pentru a sublinia o idee, o opinie, o intrebare, etc sau pentru a lansa o tema de discutie, acest lucru fiind precizat in blog. In cazul folosirii unui citat, este necesara cel putin folosirea ghilimelelor insa de preferat este sa fie trecuta si sursa. Blogurile care contin texte plagiate vor trebui editate, in caz contrar vor fi sterse. O exceptie de la regula o constituie bancurile.
l) Nu publicati mesaje de interes limitat – de genul celor adresate unui singur user. Daca subiectul devine strict personal, folositi comunicarea prin intermediul mesajelor private sau a chatului. Subiectele de acest fel vor fi sterse.
m) Fiindca exista un numar mare de utilizatori si pe prima pagina nu apar decat ultimele 10 bloguri, nu se accepta mai mult de 2 bloguri ale fiecarui utilizator in 24 de ore. Ce este in plus, va fi sters.
n) Este un site romanesc si limba utilizata este romana. Se pot folosi doar ocational expresii intr-o limba straina iar citatele trebuie insotite de traducere.
o) Nu abuzati de majuscule – in codul international acceptat al userilor mediului virtual, majusculele sunt echivalente cu tipatul. De asemenea, nu abuzati de emoticoane si simboluri. Ele sunt un accesoriu, nu un mesaj in sine. Utilizatorii ce incalca in mod frecvent aceasta regula vor primi avertisment.
p) Nu se accepta spamul sau reclama, fie pe bloguri, fie in mesajele private. Mesajele/blogurile din aceasta categorie si conturile celor ce le posteaza vor fi sterse fara avertisment.
q) Nu sunt acceptate blogurile care au atasate fotografii adult sau care contin nuditate. Sunt interzise blogurile sau comentariile care contin sfaturi legate de sex, glume cu continut sexual explicit, povestiri erotice, sfaturi despre imbunatatirea performantelor sexuale, discutii despre bolile cu transmitere sexuala, despre sanatatea sexuala, linkuri catre siteuri cu continut adult sau videouri cu continut adult.
r) Este de preferat si de apreciat folosirea corecta a limbii romane. Totusi, cunostintele de gramatica ale participantilor la bloguri sunt mai putin importante, luand in considerare si faptul ca anumiti useri sunt plecati de mult din tara, sau scriu mesajele pe graba. Daca se doreste, atentionarile fata de ceilalti useri se pot face prin mesageria privata. Insa se accepta anumite scapari, nu masacrarea fara pic de mila a limbii romane. Cei ce ajung sa scrie “ilizibil” vor primi avertisment.
s) Daca exista nelamuriri si plangeri se poate folosi mesageria privata sau optiunea “contacteaza-ne” din josul paginii, explicand in mod clar, concis si obiectiv ce anume v-a nemultumit. Nu se accepta exploziile emotionale si analiza de text ce insista pe fiecare virgula (despicarea firului in 4). De asemenea, nu va erijati in avocatul altora – fiecare membru poate reclama o problema, nu are nevoie de ajutor. Deciziile moderatorilor si administratorilor trebuie respectate; nu se comenteaza pe bloguri – daca cineva o face in mod repetat se considera ca se incita la scandal si blogul va fi sters, iar utilizatorul avertizat.
t) Odata ce v-ati sters contul si dupa o vreme doriti redeschiderea sa, aceasta ramane la latitudinea administratoriului. Este un site destinat unor oameni majori si se considera ca deciziile luate sunt luate in mod rational si definitiv.
u) Moderatorii si administratorii trebuie sa dea dovada de toleranta fata de utilizatori si sa nu antreneze dispute cu acestia. Totusi, moderatorii sunt si utilizatori si au dreptul sa posteze ca atare, precizand cand este vorba de moderare.
v) Moderatorii trebuie sa intervina atunci cand discutiile degenereaza, pentru a aplana conflictele.
w) Blogurile care au in continut numele altor utilizatori vor fi editate/sterse doar in cazul in care aceia vizati se simt lezati si isi exprima nemultumirea (printr-un mesaj catre moderator(i) ).
x) Pot sterge comentarii/bloguri cand se incalca flagrant regulamentul, mergand pana la sergerea conturilor anumitor utilizatori. Au obligatia de a explica clar si argumentat prin mesaj privat decizia, atunci cand este cazul.
z) Atat moderatorii cat si admistratorii trebuie sa aiba o atitudine obiectiva si echidistanta fata de membrii comunitatii. Deciziile luate de ei sunt definitive si reflecta politica acestui site. Trebuie luat in considerare faptul ca desi se incearca o moderare cat mai atenta a blogurilor, matrimoniale.ro nu poate fi tras la raspundere pentru oricare din regulile incalcate de membrii, cu atat mai mult cu cat postarile apar in timp real, lucru ce face posibila oricand incalcarea accidentala a legii.

3) Avertismentul

a) Se da in cazul incalcarii regulamentului (atentionarea se face in mod privat si/sau public)
b) Cine acumuleaza 3 avertismente, va avea contul/ accesul pe bloguri blocat pentru 2 saptamani.
c) Cine acumuleaza dupa blocare inca 3 avertismente, va avea contul sters.
d) Incalcarile grave specificate in regulament duc la stergerea contului.