Regulament
Bloguri
Aici pe site am vazut foarte multe persoane care sunt plecate in "in afara".
M-as bucura daca cine vrea isi scrie povestea personala aici pe acest blog , de ce a plecat si daca se va mai intoarce.Si as mai vrea un raspuns sincer daca regreta ca a plecat.

As vrea sa vad parerea multora plecati si curaj in a scrie deoarece cel putin ce am vazut sunt multe persoane plecate cu cont aici.
Moderatori angel_angel39 Galateea admin

Comentarii

matrimoniale - membru fara poza

n_am_nimic

  • Publicat Acum peste 2 luni
@t1: nu stiam ca e asa de infierbantata discutia despre plecarea in strainatate, probabil pentru ca n-am urmarit subiectul. foarte interesant linkul (si mai ales comentariul #18)
despre plecare: depinde mult de ceea ce isi doresc oamenii. eu personal m-am saturat de rigole murdare si n-am niciun fel de regret. daca am un regret, e ca a durat atat de mult pana am inteles ca daca vrei ca rigola sa fie curata, nu poti sa o cureti tu in fiecare zi si sa ti-o murdareasca altul dupa 10 minute, ci trebuie sa te duci acolo unde toti oamenii se ingrijesc de rigolele lor
matrimoniale - membru fara poza

t1_ro

  • Publicat Acum peste 2 luni
@T_89

Am plecat pentru ca m-au acceptat, am acceptat pentru ca mi-a convenit, mi-a convenit pentru ca am evaluat ca va fi mai bine decat la jobul care il aveam. Raman cat se poate sau pana gasesc ceva mai bun sau pana consider ca trebuie sa fac altceva.

Linkul trimis aseara se refera doar la "o parte" a celor plecati "in afara" si anume la "cei de peste ocean". "O alta parte" a celor plecati "in afara" este cea "de aici, din Europa". Daca pentru prima categorie conditiile de accedere si realizare nu s-au schimbat prea mult in ultimi 20-30 de ani, pentru a doua, ultimii 8 ani au adus schimbari profunde: renuntarea la vize si chiar la pasaport. In viitor, dupa intrarea Romaniei in Schengen si adoptarea euro, regiunea Kassel si judetul Bacau vor fi parti diferite a ceva ce se numeste EU. "Afara" va avea alt inteles.

In legatura cu cei "de aici, din Europa" uite un filmulet (daca nu-l sti deja) care poate fi inclus in Top 10 videoclipuri romanesti pe youtube:
https://****.youtube.com/watch?v=1QZq7vtIDP4

Iar asta este o poezie (nu neaparat adevarata) care se invata la scoala generala:
https://****.youtube.com/watch?v=yUgIyYlMqII
poza gicageo

gicageo

  • Publicat Acum peste 2 luni
Viitorul ţării

Pentru ţară, silitorul
Ce-i la şcoală premiant
Reprezintă viitorul...
emigrant.
epigramă de Ştefan-Cornel Rodean
poza Inkubus

Inkubus

  • Publicat Acum peste 2 luni
sun_shine_love50 cred ca ai "fumat" prea mult.Cel putin asa vede in poza ta.
poza Inkubus

Inkubus

  • Publicat Acum peste 2 luni
t1_ro tu de ce ai plecat? te mai intorci?
matrimoniale - membru fara poza

t1_ro

  • Publicat Acum peste 2 luni
Uite un articol despre plecarea si intoarcerea in tara:
http://****.gandul.info/magazin/a-studiat-la-yale-si-a-facut-cercetare-de-top-in-sua-motivul-pentru-care-acest-tanar-din-timisoara-a-decis-ca-e-timpul-sa-se-intoarca-acasa-14198132

Daca ai rabdare, citeste toate comentariile, daca nu macar pe "#18 Tragi-comedia".

Cu 5-6 ani in urma (sau mai mult) un articol despre emigratie publicat intr-un ziar romanesc atragea sute de comentarii, 90% continand jigniri intre cele doua tabere: cei plecati si cei ramasi (sau intorsi). Acum e la fel, doar numarul e mai mic.
poza Meerkat

Meerkat

  • Publicat Acum peste 2 luni
Dorul de tara, si nu atat de tara cat de oamenii, sau macar unii pe care ii intalnesti aici se simte si se intelege doar de cei care sunt sau au fost plecati. Motivatia intoarcerii poate fi foarte variata; de la dor de parinti, prieteni, la incapacitatea de aptare la conditiile si o noua cultura atat sociala cat si orgazinizationala.
Exista persoane care dupa ce pleaca ii blameaza pe cei dintre care au plecat; tara, oameni, nationalitate, dar, din ce am vazut, majoritatea sunt persoane care aici nu reusisera sa realizeze nimic concret; pentru ei, recunosc, nu am respect. Nu de alta dar e ca atunci cand spui ca toti romanii sunt lasi si prosti, dar si tu esti tot roman - daca nu crezi, citeste ce scrie in buletin/pasaport, si daca tot nu te mai simti roman, de ce nu renunti la cetatenie? nu de alta, dar sa nu te mai simti inferior si sa ai dreptul de a generaliza. Toti tiganii sunt hoti si mincinosi; iar nu este asa. Dar este cel mai comod sa pui etichete si sa crezi ca de la tine incepe lumea si ca esti centrul universului. Oriunde am fost plecat nu mi-a fost rusine ca sunt roman, de la europa pana in asia.
A fi in strainatate are si avantaje si dezavantaje; alt mediu de lucru, alti bani, alte lucruri ce le poti face fara a-ti fi jena etc. Dar alta limba, alte obiceiuri, alte prejudecati, formalisme si falsuri, minciuni, dezinformari, singuratate, frumuseti naturale, prieteni. Depinde mult de motivatie si de scopurile pe care vrei sa le atingi.
matrimoniale - membru fara poza

cumva

  • Publicat Acum peste 2 luni
Poate de-asta happy
https://youtube.com/watch?v=xOqOx-o5vP8
poza DrPoenaru

DrPoenaru

  • Publicat Acum peste 2 luni
Iartă-mă c-o spun aşa răspicat;
Am plecat.
M-am, cum spunea odinioară Ordof,
Săturat.
Vin’ să-ţi sărut ca o rouă de zori,
Delicat,
Turmele, apele, brazii şi primul
Descălecat.

Vezi că parcarea din Otopeni
S-a blocat,
Hai şi mai ia din maşini
La REMAT.
poza Inkubus

Inkubus

  • Publicat Acum peste 2 luni
E o melodie faina de la Voltaj dar acum nu o gasesc, relativ noua ceva despre plecarea in afara.