poza membru
Regulament
Bloguri
Azi vorbim putin despre medicina.Nu ca lumea sufera numai de inima "rea" dar cateodata trebuie sa mai stim cateva ceva despre inima.
Cand te doare inima prima data ne gandim ca wow suferim din dragoste dar mai pot fi si alte cauze destul de periculoase care pot duce de multe ori la deces.
Scriu din prisma unei persoane care a "furat" informatii pe parcurs despre medicina asa in general nu ca as avea super cunostiinte in medicina.
Ok sa trecem mai departe!
Inima "bate" 24/zi adica nonstop.Are o frecventa cateodata "bate" tare dupa ceva activitate sport sau normal cand nu facem nimic.Sau cateodata "bate" aritmic la cineva cu probleme la inima,cardiace.
De multe ori cand cineva sufera de aritmie nu prezinta simptome clare decat in faze cand deja stadiul aritmiei este unul cu risc major.
Frecventa cardiaca se masoara cu EKG.Care poate poate sa fie EKG simplu , dureaza pana 1 minut pana e facut sau cel 24 ore in care pacientul poarta un aparat mic 24 de ore care masoara frecventa cardiaca.Nu are rost sa intru in detalii cu cele 2 aparate poate intr-o zi am sa scriu un blog separat.
Cand cineva are o aritmie poate prezenta anumite simptome.Durere in piept, dispnoe, sau intepaturi in inima.Astea sunt simptomele cele mai frecvente.
Artmia poate fi adica se poate manisfeta tot timpul cand e permanenta sau periodic.
Legat de medicamentatie asta decide medicul daca trebuie trecut pe anumit medicament.
Aritmia poate merge in unele cazuti cu tahicardie adica pulsul marit.Atunci pacientul pe sectia de intensiv primeste Amiodaron i.v (intravenos) sau Metroprolol i.v. pana la normalizarea pulsului si a frecventei cardiace.Cateodata inima se crede la Formula 1 si mai trebuie franata.
De ce am scris acest blog? Poate unii dintre voi prezinta anumite simptome.Gandesc ca ei nu au nimic dar dupa un simplu EKG se poate descoperii ceva grav.Care trebuie sa fie la timp tratat.
Riscul unei aritmii duce la AVC (accident vascular cerebral) sau infarct miocardic.
Moderatori angel_angel39 Galateea admin

Comentarii

poza Inkubus

Inkubus

  • Publicat Acum peste 2 luni
Mersi la toata lumea pt completari.EKG-ul e ceva complex.Prin acest blog vreau sa atrag doar atentia cat de important e sa facem la timp analizele si controalele medicale.
poza Meerkat

Meerkat

  • Publicat Acum peste 2 luni
Q, aritmia este doar un simptom. In cazut tau poate fi de la o cauza de valvulopatie - o poti verifica prim murmurul cardiac si sa aude cu steoscopul ca un "suflu", pana la o disfunctie a nervului X, vag, deci, chiar daca exista o manifestare cardiaca, poate fi o sursa neuronala.
Infarctul poate fi prezent in orice organ, nu doar in inima; inseamna ca o anumita portiune a unui organ nu primeste oxigen. Cauzele pot fi de la obstructionarea vaselor de sange pana la spasme ale acestora.
Infarctul cardiac, in genere se prezinta ca o serie de dureri precordiale, transpiratii reci si u "durere" ce conoara pe mana stanga pana in degetul mic, dar poate fi manifest si ca o durere intre omoplati care nu te mai lasa sa respiri, chiar si o durere in calcai.
Nu are sens sa sarim la ipoteze pentru ca lucrurile sunt complexe, asa ca daca simtim si se dovedeeta prin diagnistic faptul ca avem o afectiune, e mai bine sa o luam pas cu pas, pana al cauza.
poza Inkubus

Inkubus

  • Publicat Acum peste 2 luni
Apropo Q apreciez faptul ca ai comentat la mine pe blog.si ti-ai aratat interesul.
poza Inkubus

Inkubus

  • Publicat Acum peste 2 luni
Q trebuie sa te vada un cardiolog.