Regulament
Bloguri

Alfa Romeo

Ok topic exclusiv pentru cei care au habar de mecanica auto.
Masina mea e o Alfa .Am mai scris despre masina mea.
Are un motor 3.0 V6.
De cand s-a umblat la radiator se aude doar cand accelerez sunt asa ca de rulment venind de la distributie.Sa fie cureaua, rotitele alea sau electromotorul?
Si de ce de cand am schimbat radiatorul se aude acest zgomot?
Am de gand oricum sa imi fac o programare la service.
Moderatori angel_angel39 Galateea admin

Comentarii

poza Inkubus

Inkubus

  • Publicat Acum peste 2 luni
Donkey stii fiecare isi scoate ochii celuilalt.In sensu ca fiecare service zice ca celalalt nu a lucrat bine.

"Frau N. wo waren Sie vor genau?"
poza Inkubus

Inkubus

  • Publicat Acum peste 2 luni
Inseamna ca kitul de distributie care e pe masina mea e de calitate proasta.Asa de repede se pot sfarama rotitele ale?
poza Inkubus

Inkubus

  • Publicat Acum peste 2 luni
Emil poate eu nu am realizat pana acum dar unde scrie alfa romeo pe motor, e defapt ca un capac, si pe urma vine inca o bucata de metal ca un de mijloc si pe urma vina ala mare ca un butuc de metal.Pe partea aia de mijloc e scris un numar cu carioca albastra.Banuiesc ca nu au demontat idiotii din motor , alternatorul sa de jos radiatorul?
poza Inkubus

Inkubus

  • Publicat Acum peste 2 luni
Am condus masini Opel, Daewoo, VW si Chevrolet si un BMW .Dar Alfa are ceva aparte poate ca e a mea, inclusiv si zgomotul ala super sexy de 6 cilindri! Cine nu a condus asa ceva nici nu intelege.Altfel nici nu as fi tinut-o
poza Inkubus

Inkubus

  • Publicat Acum peste 2 luni
Si e foarte greu sa gasesti un mecanic bun pentru Alfa Romeo.Toti stiu doar de masini gen VW sau Audi.Si pe urma mai zice lumea ca Alfa sunt proaste.Sunt proaste cand isi baga un dobitoc mana in ele si le strica si mai tare.
poza Inkubus

Inkubus

  • Publicat Acum peste 2 luni
Donkey se aude si cand inchid aerul conditionat.Zgomotul creste cu cat creste acceleratia de aceea am intrebat la service daca nu e cumva altceva ca electromotorul deoarece si ala are curea.Un alt service mi-a zis ca axa de came e uzata.Dar de ce acest zgomot a inceput de cand s-a schimbat ventilatorul(motorasul) si radiatorul?

Emil asta si fac dar eu cand merg la service imi pun aia pe masa tot facturi de sute de euro.
poza Inkubus

Inkubus

  • Publicat Acum peste 2 luni
Donkey si eu am crezut ca este termostatul deja am inceput sa vad cat costa unu pe net.Este cam 60 pana la 90 euro.Dar nu a fost asta.
poza Inkubus

Inkubus

  • Publicat Acum peste 2 luni
Donkey ! Deci esti singurul care ai raspuns chiar la subiect.Toata povestea incepe asa.Am cumparat masina.Ce am observat ca in oras oarecum crestea nivelu temperaturii apei.In timp a mai scazut si antigelu lichidu ala de racire.Am completat si asta in timp.Bun... Vara trecuta nu s-a mai putut imi crestea in oras la peste 95 yemp apa la motor.Sau imi arata fals.Am fost la service astia au facut inspectie si au gasit viteza de la ventilator moarta si undeva jos curgea apa nu mult dar se veda cum se prelingea. Am vazut cu ochii mei asta , m-au chemat in atelier sa vad sa nu zic ca ei mint.Deci cred asa una cu doua cand imi zice cineva ceva de aceea m-au chemat sa vad.Ok am stat fara masina o zi cat s-a schimbat radiatorul si motorasul de la ventilator.Radiatorul pentru masina mea a fost aprox 500 euro si motorasu a fost cam 30 euro.Toata suma era inclusa si manopera.Dar de cand am luat masina de la ei face acest zgomot din prima zi.Am crezut ca este viteza motorasului care era defecta.Acest zgomot se aude cam la 5 minute dupa ce merg cu masina.mai tare la accelerare.Am fost la alt atelier care mi-a zis ca nu are nimic ventilatoru ci este ceva mai mult ca sigur de la ditributie, ceva rola sau pompa de apa.Si au mai zis ca cand se aude mai tare trebuie mers de urgenta la ei sau la alt service.Cu masina asa am mers inca 7000 km.Deci nu e ceva acut sa zic asa.Dar acum iarna recunosc ca se aude mai tare.E ca un zgomot de rulement stricat dar poate zilele astea pun un clip video.sa auzi cum se aude.azi am vb cu service-ul al 2-lea ca probabil saptamana viitoare sa ii schimb distributia si uleiul la masina ca pur si simplu imi este frica ca se rupe ceva si pe urma ma costa foarte mult reparatia.Am facut investiie in masina de cand o am de peste 4000 euro.Mai mult decat am cumparat-o dar Donkey stii cum e iubirea cu masinile happy
poza Inkubus

Inkubus

  • Publicat Acum peste 2 luni
sufletmare asa este cu cat o turez mai tare cu atat creste nivelu zgomotului.Deci sa nu mai fac rezervare pentru distributie? si daca mai merg cu zgomotul asa se poate strica ceva?
poza Inkubus

Inkubus

  • Publicat Acum peste 2 luni
sufletmare nu inteleg difuzor aer? ce e asta? si de ce sa faca zgomot ? Am apasat pe radiator si nu misca.si se aude in partea stanga.unde e distributia.