Articole

articol matrimoniale, sfaturi femei barbati

Dragostea pe timp de criza

Criza economica si in special nesiguranta locurilor de munca influenteaza negativ noile cupluri precum si relatiile cu ceva vechime. Prezentam aici rezultatele unor cercetari pe aceasta tema.
Printre multele greutati de care criza economica este raspunzatoare exista una care afecteaza in mod direct relatiile amoroase: lipsa locurilor de munca. Contractele de munca precare sau somajul par sa ne afecteze nu doar portofelul ci si inima. Aceasta teza este confirmata de un sondaj al ziarului on-line The Huffington Post, in urma caruia s-a constatat ca 50% dintre femeile intervievate "greu" ar iesi cu un barbat care nu lucreaza, fie de teama ca ar trebui sa-si asume obligatii financiare suplimentare, fie din cauza grijilor ca vor avea o activitate cuplu limitata. 20% au răspuns "poate", punctand ca nu ar face-o la modul serios decat daca partenerul s-ar stradui serios sa-si gaseasca un loc de munca. In fine, aproape o treime dintre femei s-au declarat total impotriva frecventarii unei persoane fara un job.
Rezultate asemanatoare s-au inregistrat si in Spania unde un sondaj al siteului mobifriends.com a evidentiat ca pentru 80% dintre femei ar constitui o adevarata problema sa iasa cu un barbat fara loc de munca deoarece l-ar considera incapabil sa sustina o familie ipotetica.
Un statut lavorativ instabil pare sa influenteze nu doar noile cupluri ci si pe cele deja consolidate. Din numeroase sondaje (de exemplu cel realizat de NatCen Social Research si cercetatorii de la University College din Londra) reiese ca de exemplu sexul intr-o relatie de cuplu este primul afectat de criza, rezultatul fiind o diminuare a dorintei si in consecinta o frecventa redusa a raporturilor sexuale.
Mai mult decat atat, lipsa locului de munca (mai rau chiar, concedierea) si despartirea par sa fie in oarecare mod corelate. O cercetare efectuata in Statele Unite de Ohio State University descopera ca lipsa unui loc de munca in cazul sotului creste posibilitatea divortului, chiar el fiind cel care alege sa plece. Despartirea nu survine si in cazul in care sotiile raman acasa fara loc de munca, in cazul lor motivul de rupere a relatiei ramane nemultumirea afectiva.
Acest articol este proprietatea matrimoniale.ro si nu poate fi reprodus, partial sau total, fara acordarea creditului si publicarea link-ului catre sursa. Daca v-a placut puteti sa-i dati Share pe Facebook folosind butonul de mai sus.

Comentarii

matrimoniale - membru fara poza

claudiuioan

  • Publicat Acum peste 2 luni
Daca barbatul nu are loc de munca este obligat sa asigure ingrijirea familiei educarea copiilor curatenia si inretinerea locuintei
In acest timp sa-si caute de lucru sau sa faca un curs de specializare in functie de domeniul care il are si tendintele de pe piata muncii.
matrimoniale - membru fara poza

liviu3333

  • Publicat Acum peste 2 luni
singura problema a femeilor sunt ele insusi.
ce vrajeli ordinare au femeile astea pe ele
noi nu vrem bani pentru noi noi vrei bani pentru copii.
si barbatii care gandesc cu capu de jos le cred.
matrimoniale - membru fara poza

liviu3333

  • Publicat Acum peste 2 luni
http://****.youtube.com/watch?v=wTtSWyk6h0Y
matrimoniale - membru fara poza

RUNNER

  • Publicat Acum peste 2 luni
DA, si din cauza asta femeile se casatoresc cu barbati instariti (dar nu neaparat chipesi) si isi gasesc amanti saraci (dar neaparat chipesi).
Familia trebuie cladita pe fundamente financiare serioase, dar nici latura afectiva nu poate fi neglijata (chiar daca lipseste aproape cu desavarsire dintr-un cuplu nascut din interes), nu-i asa?
Dragostea (ca sentiment primordial, netrecut prin filtrul constiintei) se declanseaza tot pe baza unui mecanism primitiv in care aspectul fizic are un rol important.
poza istvan34

istvan34

  • Publicat Acum peste 2 luni
vedeti voi multi barbati cu bani au luat femei sarace si sau casatorit.dar femei bogate nu au luat barbati saraci.sant femei bogate foarte foarte putine care au luat barbati bogati. degeaba ai bani si nai inima. sa iubesti din suflet e lucru mare.e mai puternica ca orice pe mule...
poza claudio29

claudio29

  • Publicat Acum peste 2 luni
Acolo unde a existat si continua sa existe dragoste , lipsa jobului la sot , nu se va materializa niciodata intr.un divort....problemele ar trebui sa intareasca cuplurile insa , voi femeile din ziua de azi ati devenit extraordinar de materialiste din pacate....pt ca e clar ca ipoteticul sot , nu va ramane somer pe viata insa voi imediat va cautati pe altul ,indiferent ca arata ca bunicul , daca are cascavalul , ati sarit pe el direct.... RUSINE !!!!!!!
PS , nu consider ca toate femeile procedeaza asa , insa marea majoritate , da , asa procedeaza !
poza criceps

criceps

  • Publicat Acum peste 2 luni
Ma refer in general dar atac un pic pozitia pe care dna Georgi o expune.
Stau si imi pun intrebarea daca se intelege cu adevarat ce se intampla in cazul unui barbat singur care are capacitatea de a procesa (rumega) sentimente. Oare nu cumva a te lega de un barbat ce este singur si lipsit de mijloace financiare este o mare aventura , riscanta pe desupra ?
Desigur ca riscuri sunt oricum . Si pare ca acest aspect este un plus. Dar oare exista motivatia in cazul unui barbat singur ?
Care e acea motivatie ? Toate femeile vor sa fie teschereaua plina ca sa fie asigurate . Aici se greseste garantat. Teama de instabilitate darama si posibilitatea de creatie.Din pacate .
matrimoniale - membru fara poza

Georgi3102

  • Publicat Acum peste 2 luni
Desi suna aiurea, exista o explicatie rationala. Orice om doreste stabilitate. Lipsa unui loc de munca este asociata deseori cu neseriozitatea. Si cine cauta persoane/relatii neserioase? In situatia data, ca sa accepti un partener fara job si fara bani, presupune sa ai tu atatia bani incat sa va puteti intretine amandoi. Desi toti suntem de acord ca nu ar trebui amestecat cu sentimentele, practica demonstreaza ca nu poti trai pe stomacul gol si invariabil ajungi la discutii pe tema asta. In fine, nu cred ca m-am facut inteleasa in totalitate, dar nu are sens s continui cu asta. PS: nu sunt o persoana materialista, ci una rationala. Cateodata. winking
matrimoniale - membru fara poza

ariadna123

  • Publicat Acum peste 2 luni
adevarat , lipsa banilor poate distruge orice relatie ,chiar una aparent stabila ,sau poate interpune distanta intre partenerii
matrimoniale - membru fara poza

ariadna123

  • Publicat Acum peste 2 luni
jff
cod de securitate