Articole

articol matrimoniale, sfaturi femei barbati
Încrederea este fundamentul unei relaţii bune. Oamenii care au încredere unul în celălalt sunt fericiţi împreună. Ei ştiu că partenerul face ceea ce este cel mai bine pentru a apăra interesele amândurora. Sunt mai puţine neînţelegeri şi certuri. Sunt de acord în toate deciziile şi eforturile lor.

Dar atunci când acea încredere este pierdută, echilibrul întregii relaţii dispare. Recâştigarea încrederii este primul pas pentru reconstruirea unei relaţii.

1. Recunoaşte-ţi vina
Indiferent de ce a provocat ca încrederea să fie pierdută, primul şi cel mai puternic pas pentru a o recâştiga este recunoaşterea faptului că ai greşit. Nu încerca să îţi justifici acţiunile şi cu siguranţă nu încerca să dai vina pe altcineva. Ai control asupra a tot ce se întâmplă în viaţa ta.
E posibil să nu fie uşor, dar eliberarea de o situaţie ce îţi ameninţă relaţia este întotdeauna o opţiune. Fii umil în acest proces şi nu fi surprins dacă scuzele nu sunt acceptate atât de frumos precum ai fi sperat.

2. Ai răbdare
Următorul pas este răbdarea. Nu poţi şti niciodată cât îi ia cuiva să se vindece de faptul că a fost trădat şi dezamăgit, aşadar nu forţa lucrurile. Asta îi va arăta doar că nu ai idee ce durere i-ai cauzat.
Dacă nu ai fi abuzat de încrederea partenerului, nu ar fi acum în această poziţie. Nu există nicio carte cu reguli privitoare la cum să îi redai cuiva încrederea şi să îl faci să te ierte, prin urmare nu pune pe cineva în această poziţie, aşteptându-te să se comporte aşa cum ai face-o tu. Are nevoie de timp pentru a îşi reconstrui sentimentele care i-au dat curajul de a face această călătorie alături de tine. Dă-i acest timp.

3. Fii empatic
Empatia cu partenerul tău poate accelera recâştigarea încrederii. Dacă eşti în mod constant în dezacord cu sentimentele pe care le are acesta faţă de acţiunile tale, va dura mai mult. Arată-i că înţelegi că ai greşit şi că sentimentele sale sunt justificate.
Începe să recâştigi încrederea perechii tale făcând ceea ce spui că vei face.
Dacă poţi evita să îl răneşti din nou, fă-o şi fii consecvent. Dacă nu poţi, nu-i irosi timpul şi sentimentele. Altfel, fii acolo unde spui că vei fi, ia-i în considerare sentimentele, cere-i părerea, şi pune-te în situaţia lui. Dacă este necesar, ai în vedere consilierea. Poate fi util ca o terţă persoană să analizeze situaţia.

Recâştigarea încrederii unei persoane nu este o sarcină uşoară. De fapt, va fi mai dificil să o recâştigi decât a fost să o câştigi iniţial. Fă efortul necesar şi fii sensibil cu privire la sentimentele sale iar relaţia va începe să reînflorească.
Acest articol este proprietatea matrimoniale.ro si nu poate fi reprodus, partial sau total, fara acordarea creditului si publicarea link-ului catre sursa. Daca v-a placut puteti sa-i dati Share pe Facebook folosind butonul de mai sus.

Comentarii

poza valy00099

valy00099

  • Publicat Acum peste 2 luni
Increderea e cel mai important lucru intr-o relatie.Daca nu e de ambele parti,oricat te-ai stradui cu o persoana egocentrica,e pierdere de timp.In casnicii am observat ca incepe un joc de genul "care pe care'..Cand incep egourile sa se manifeste se pierde legatura de suflet..si chiar poti sa te pierzi in acea relatie..sa nu mai fii TU.Prietenii sa nu te mai recunoasca.
Cel mai mare pericol este cand celalalt(a) incearca sa te schimbe.Transformarea daca nu vine de la sine si pe fundalul increderii si iubirii nu e de bun augur
cod de securitate