Articole

articol matrimoniale, sfaturi femei barbati
„Iartă” şi „uită” sunt două cuvinte folosite deseori împreună cu acelaşi sens dar crezi că dacă ierţi poţi să şi uiţi? În cea mai mare parte a timpului este uşor să ierţi dar dificil să uiţi şi nu uităm cu uşurinţă ce au făcut alţii şi oridecâteori îi întâlnim ne reamintim de toată povestea.

Atunci de ce sunt aceste două cuvinte folosite deseori împreună? Trebuie să fie vreo conexiune între cele două expresii. Acum, să analizăm de ce dacă iertăm nu uităm şi viceversa şi să învăţăm să folosim corect cele două cuvinte în vieţile noastre.

V-aţi întâlnit vreodată cu un incident pe care nu îl puteţi uita, şi deşi persoana responsabilă este vinovată şi iertată, amintirea vă răneşte de fiecare dată? Prin urmare, vă simţiţi vulnerabili şi nesiguri, aceasta rănindu-vă sentimentul de valoare personală. Cum ne putem proteja de a ne simţi răniţi?

Ce credem este că trebuie să lămurim neînţelegerea dintre procesele de iertare şi de uitare. Vedem totul prin prisma noastră şi încercăm să impunem şi altora această viziune.
Primul lucru la care ne-am gândit este că iertarea este un act de voinţă – trebuie să ai o inimă mare pentru a ierta – dar uitarea este un proces al minţii pe care nu îl poţi da înapoi sau şterge. Va trece timp până la vindecare.

Suntem total de acord cu această afirmaţie dar pentru a uita ceva trebuie să fii pozitiv, iar acesta este de asemenea un act de voinţă; trebuie să fii dornic de a da o a doua şansă persoanei, pentru a putea şterge toate lucrurile şi amintirile neplăcute prin faptele sale bune. Dacă nu îi dai şansa de a-şi şterge faptele trecute şi te închizi într-o cochilie vor trece mulţi ani până să uiţi incidentul.

Încearcă să reconstruieşti încrederea după ce ai uitat şi să îţi recâştigi valoarea. O mică perspectivă pozitivă te va ajuta mult în utilizarea acestor două cuvinte împreună.
Un alt lucru este să nu ierţi persoanele ce îţi cer iertare doar pentru că o fac, ci să îi ierţi din inima, nu doar pentru a îţi satisface mândria, ci pentru a îţi satisface conştiinţa; apoi vei putea uita cu uşurinţă.
Acest articol este proprietatea matrimoniale.ro si nu poate fi reprodus, partial sau total, fara acordarea creditului si publicarea link-ului catre sursa. Daca v-a placut puteti sa-i dati Share pe Facebook folosind butonul de mai sus.

Comentarii

matrimoniale - membru fara poza

liviu3333

  • Publicat Acum peste 2 luni
nu cred
si daca cineva tia facut rau intentionat nici nu trebuie sa ierti sau sa uiti.
cod de securitate