Articole

articol matrimoniale, sfaturi femei barbati
Multe cupluri din ziua de azi preferă să nu se căsătorească, deşi au relaţii de lungă durată. Tinerii nu se gândesc la căsnicie aşa cum o făceau părinţii noştri acum douăzeci de ani. Dacă părinţii noştri s-au căsătorit şi au avut copii între nouăsprezece şi douăzeci şi cinci de ani, mai mult sau mai puţin, tinerii de astăzi preferă să se căsătorească după vârsta de douăzeci şi cinci de ani. Există ţări precum Spania unde tinerii stau cu părinţii lor chiar şi până la vârsta de treizeci de ani. În momentul în care vor să trăiască alături de partenerul lor, nu să se căsătorească, aceştia închiriază un apartament pentru a vedea cum merg lucrurile.

Oamenii preferă să se bucure de vieţile lor din plin până la vârsta de treizeci de ani, chiar dacă au o relaţie serioasă. Simt nevoia de a fi mai independenţi şi unii dintre ei nu se consideră pregătiţi pentru responsabilităţile pe care le implică o căsătorie. Poate nu au o locuinţă sau un venit bun pentru a susţine o familie sau poate doar spun că nu este momentul potrivit pentru a face acest pas important.

Apoi, există cupluri care locuiesc împreună şi pot chiar avea un copil, dar nu doresc să se căsătorească. Aceştia nu cred în importanţa unor hârtii ce le atestă relaţia. Aceste persoane susţin că cel mai important lucru pentru ei este să se înţeleagă foarte bine, să se iubească şi să se respecte unul pe celălalt. Mai mult, sunt atât de multe cupluri căsătorite, dar care nu sunt fericite.

În opinia noastră, căsnicia nu a devenit demodată, este vorba doar de atitudini pe care le au oamenii cu privire la căsnicie. Nu ştim dacă există câte o persoană perfectă pentru fiecare,  dacă îl sau o vei găsi vreodată dar ştim că atunci când mariajul funcţionează şi atunci când se lucrează la el este un lucru frumos, cald şi distractiv. Nu credem în faptul că o persoană ar trebui să aibă copii doar dacă este căsătorită şi că orice persoană aflată într-o relaţie trebuie să se căsătorească. Dar credem cu putere în coabitarea înainte de căsătorie, deoarece îţi dă şansa de a cunoaşte mai bine persoana alături de care eşti şi de a vedea dacă poţi suporta atitudinea şi comportamentul acelei persoane.

Pentru a concluziona, mariajul nu ar trebui să fie niciodată o sentinţă la închisoare, dar, la fel, nu este nici o vacanţă. Credem că o persoană ar trebui să se căsătorească doar atunci când înţelege ce înseamnă cu adevărat şi este pregătită să depună efortul necesar pentru a menţine relaţia proaspătă şi distractivă, iar aceasta îl va face să ia parte la una dintre cee mai frumoase experienţe de pe Pământ.
Acest articol este proprietatea matrimoniale.ro si nu poate fi reprodus, partial sau total, fara acordarea creditului si publicarea link-ului catre sursa. Daca v-a placut puteti sa-i dati Share pe Facebook folosind butonul de mai sus.

Comentarii

cod de securitate