Articole

articol matrimoniale, sfaturi femei barbati
Instituţia formală a căsniciei ar trebui să fie bazată întotdeauna pe dragoste şi nu pe alte motive precum banii, confortul, interesul sau conveţiile mutuale. Dacă alegi să te căsătoreşti cu persoana alături de care ai fost o perioadă destul de lungă de timp este  evident că ar trebui să o faci dacă îl sau o iubeşti.

Sunt tot felul de căsătorii bazate pe convenţii specifice între parteneri, care nu au nici o legătură cu dragostea, afecţiunea sau pasiunea. De exemplu, ea are nevoie să obţină nişte acte pentru a rămâne într-o ţară străină şi poate face acest lucru doar căsătorindu-se cu un bărbat care este cetăţean al acelei ţări. Cei doi se căsătoresc dar vieţile lor sunt complet diferite. Sunt ocazii în care aşa-numiţii „soţi” nici măcar nu locuiesc sub acelaşi acoperiş. Este acesta un mariaj? Da, dar unul fals.

Pentru noi, un „bun” mariaj este acela ce durează o viaţă, ce aduce fericire şi satisfacţie ambilor parteneri, care este completat de copii. Copiii nu pot creşte într-un mediu în care dragostea dintre parteneri lipseşte. Copiii noştri sunt fiinţe umane complexe ce simt totul din jurul lor şi care văr dacă ceva merge bine sau nu acasă, chiar înainte ca părinţii lor să îşi dea seama.

Căsătoriile convenţionale sunt deseori bazate pe un acord mutual sau doar pe respectul dintre parteneri, la fel ca în oricare altă „afacere”: tu dai ceva şi obţii altceva în schimb. Atunci când iubeşti cu adevărat pe cineva nu aştepţi nimic în schimb. Vrei doar să te simţi iubit şi protejat. Dragostea şi acceptarea de a-ţi petrece viaţa alături de persoana aleasă înseamnă să renunţi la egoism şi să câştigi mai multă compasiune şi altruism.

În orice caz, nu fi de acord niciodată să te căsătoreşti cu cineva doar pentru contul său bancar, căci te vei simţi întotdeauna singură. Alege mai degrabă un bărbat care te iubeşte cu adevărat, mai mult decât orice din lumea asta şi vei vedea cât e completă te poţi simţi.
Acest articol este proprietatea matrimoniale.ro si nu poate fi reprodus, partial sau total, fara acordarea creditului si publicarea link-ului catre sursa. Daca v-a placut puteti sa-i dati Share pe Facebook folosind butonul de mai sus.

Comentarii

matrimoniale - membru fara poza

liviu3333

  • Publicat Acum peste 2 luni
nici casatoria nu e necesara.
cod de securitate