Articole

articol matrimoniale, sfaturi femei barbati

Întreabă orice burlac ce îşi doreşte de la un partener şi cel mai probabil vei auzi asta:
- Vreau o persoană care să mă iubească. Nu vreau să mă simt de parcă trebuie să mă schimb sau să "mă ridic la nivel" pentru a fi iubit. Desigur, burlacii vor spune de asemenea că îşi doresc o persoană care să fie atentă, loială, sinceră şi atractivă; dar în adâncul sufletului lor, ceea ce îşi doresc cei mai mulţi oameni de pe Pământ de la partenerul lor este, în primul rând, de a fi acceptaţi, apreciaţi şi admiraţi pentru ceea ce sunt, fără nevoia de a se preface sau a fi falşi.
Chiar dacă acest tip de dragoste şi acceptare necondiţionată este dorit aproape în mod universal, nu se întâmplă foarte des. Desigur, dacă ai avut mai mult decât un număr mic de parteneri, cel mai probabil e că ai fost deja cu cineva care a dorit să te schimbe, a avut aşteptări nerealiste de la tine şi ţi-a măsurat "valoarea" în funcţie de cât de bine te-ai rdicat la standarde imposibile. Poate te poţi regăsi în ceea ce au avut de spus aceste două persoane singure cu privire la acest subiect:

Alina, 31 ani, asistent manager, Bucuresti:
- Am fost cu un tip pe nume Cristi un an şi după trei luni am observat că tot încerca să mă schimbe. Îmi făcea în mod constant "critici constructive" cu privire la îmbunătăţirea carierei mele, pierderea în greutate, reducerea timidităţii, obiceiuri alimentare mai sănătoase şi organizarea apartamentului meu. Începuse chiar să îmi dea ponturi tip "îmbracă-te pentru a avea succes" şi pentru a îmi schimba frizura. În final am realizat că Joel avea o imagine mentală asupra femeii sale ideale iar eu nu eram aceasta! Poate că încerca doar să mă ajute dar sfârşeam doar prin a mă simţi rău cu privire la mine tot timpul.

Lucian, 26 ani, programator, Cluj:
- Lucrurile au mers grozav între mine şi Ioana timp de şase luni şi relaţia devenea destul de serioasă. Începuseră să mă obosească comentariile ei descurajatoare. Îmi spunea mereu "De ce ai făcut asta aşa?" şi "Ai fi putut-o face mai bine.". Evidenţia imediat orice făceam rău, sau cel puţin ce considera ea greşit. Nimic din ce făceam nu era suficient de bun. În final m-am întrebat dacă doream să trăiesc cu o astfel de persoană pentru restul vieţii mele şi răspunsul meu final a fost "În nici un caz!".
Dacă eşti o persoană ce doreşte să fie iubită şi acceptată pentru ceea ce este, fii atent la "Cele trei C-uri" care pot transforma o relaţie cu potenţial într-una acrişoară imediat:

Critica
Cei mai mulţi dintre noi suntem extrem de sensibili la înţepătura cuvintelor dure, acuzatoare şi le simţim ca pe o dezaprobare atunci când le primim. Remarcile critice trimit un mesaj clar:
- Eşti incompetent, nepotrivit, inapt.
Există loc într-o relaţie romantică pentru opinii şi sugestii ce pot duce la o schimbare pozitivă? Desigur. Acestea sunt întotdeauna transmise cu graţie şi o inimă deschisă. Critica, în schimb, îşi are de obicei rădăcinile într-o atitudine strictă şi inflexibilă. Am putea trece cu vederea critica ocazională dar atunci când aceste cuvinte ne sunt adresate în mod frecvent, cea mai bună strategie este să scăpăm de ele.

Comparaţiile
Unii oameni îţi evaluează "valoarea" verificând la ce nivel eşti faţă de alţii. Dar cine doreşte să fie comparat cu părintele, ruda, prietenul sau - Doamne fereşte - fostul partener al unui iubit? Să fii evaluat pe baza acţiunilor altcuiva nu este doar insultător, ci şi inutil de vreme ce fiecare îşi are propriile atuuri şi slăbiciuni, câştiguri şi pierderi.

Controlul
În fiecare relaţie - şi mai ales în cele mai apropiate - doreşti libertatea de a fi în întregime şi în mod autentic tu însuţi. Cu toate acestea, mulţi potenţiali parteneri doresc să îţi controleze comportamentul şi gândirea din cauza propriilor lor nesiguranţe. Daunele provocate zi de zi de un şef sau de o altă autoritate sunt şi aşa suficient de mari şi chiar nu doreşti să fii corectat şi direcţionat de către un partener romantic, o persoană care ar trebui să îţi aprecieze unicitatea şi individualitatea.

Dacă te întâlneşti cu oricare dintre aceşti factori, consideră-l o semnal mare de alarmă că nu eşti acceptat şi apreciat în întregime. În acest caz, ar fi mai bine să îţi găseşti un partener care să te iubeasca exact aşa cum eşti.

Acest articol este proprietatea matrimoniale.ro si nu poate fi reprodus, partial sau total, fara acordarea creditului si publicarea link-ului catre sursa. Daca v-a placut puteti sa-i dati Share pe Facebook folosind butonul de mai sus.

Comentarii

matrimoniale - membru fara poza

liviu3333

  • Publicat Acum peste 2 luni
ADEVARUL.
poza Ortansa

Ortansa

  • Publicat Acum peste 2 luni
In orice relatie sunt discutii de acest gen, insa la varsta noastra trebuie sa apreciem pe langa frumusetea fizica si frumusetea interioara, simtul umorului, dezinvoltura, farmecul unei personalitati. Cine are capacitatea de a se indragosti, poate avea mereu incredere in iubire si in valoarea omului de care s-a indragostit!
cod de securitate