Articole

articol matrimoniale, sfaturi femei barbati
In zilele noastre retelele sociale pot servi drept o sabie cu doua taisuri. Pe de o parte, lumea retelelor sociale va ofera o varietate de informatii. Acest lucru poate ajuta cu siguranta in acumularea de informatii despre cineva, indiferent daca e vorba de articole pe care le-ar placea sa le citeasca sau consideratii generale despre intamplarile vietii. Uneori trec in revista profilurile de pe retelele sociale pentru a obtine mai multe cunostinte despre o persoana de care s-ar putea sa fiu interesat.

Dar nu cumva in acest mod social media elimina elemente de intriga si mister? Si ce se intampla daca vedem anumite fotografii, statusuri, tweeturi sau postari pe blog care ne afecteaza negativ impresiile despre persoana analizata? Nu ii judecam activitatea online prea repede?

"Am fost surprinsa de impactul real pe care Facebook il are asupra relatiilor romantice", a declarat Galena Rhoades, psiholog clinician la Universitatea din Denver, in articolul "Cum a ruinat Facebook datingul" scris de Allison McCann. "Si cred ca Facebook joaca un rol foarte important in formarea relatiilor si destramarea lor."

Articolul lui McCann evidentiaza un fenomen destul de recent pe care in general il numim "spionat pe Facebook", cand este vorba de posibili parteneri romantici. In timp ce cercetarile anterioare au catalogat acest comportament ca obstructiv sau posibil problematic, studiile actuale au ilustrat ca "spionatul pe Facebook" este utilizat "pentru a reduce o parte din incertitudinile relatiilor".

Cu toate acestea, nu pretuim incertitudinea ca o parte placuta atunci cand vorbim cu o persoana necunoscuta? Procesul de a descoperi mai multe despre o alta persoana, in timp ce continuam sa petrecem mai mult timp cu ea, este ceea ce propulseaza relatia inainte, nu?

"Unul din cele mai interesante lucruri pe care le-am observat este modul in care social media te-ar putea ajuta sa descoperi lucruri despre o alta persoana pe care probabil le-ai fi aflat mai tarziu in timp, daca interactiunile ar fi fost doar in viata reala", a afirmat Rhoades.

"In general oamenii se simt mai confortabil sa dezvaluie lucruri despre ei insisi online, deoarece poate fi mai usor, si de asemenea, a devenit lucrul de facut online in aceste zile. Online, obtii actualizari frecvente despre ce fac oamenii, ce gandesc sau simt, in timp ce face to face acestia au tendinta sa divulge mai multe despre ei odata ce cunosc mai bine o persoana si construiesc cu aceasta o relatie de incredere."

Pentru a infrumuseta acest gand, sa spunem ca exista "semnale de alarma" pe retelele de socializare care va descurajeaza in dorinta de a va implica intr-o relatie. Aceleasi semnale despre care va intrebati vor aparea si in viata reala, pe masura ce persoana se va deschide, va va primi in viata ei si va impartasi lucruri cu dumneavoastra. In plus, veti putea primi o lectura mult mai precisa a persoanei, dincolo de diferitele postari pe Facebook, Twitter sau Tumblr.

Aceasta problema nu este in alb si negru - incorporeaza si nuante de gri. S-ar putea sa vedem anumite fragmente de perspectiva online ca fiind benefice sau putem fi precauti daca vedem anumite postari care ne ingrijoreaza. Cu toate acestea, sper ca retelele sociale nu ne vor impiedica sa exploram (in viata non-digitala) pentru o mai buna intelegere.

Stiu ca tehnologia avanseaza rapid, devenind un instrument important in viata noastra de zi cu zi, dar poate ca aceste siteuri nu trebuie sa aiba deocamdata aceasta putere asupra noastra.
Acest articol este proprietatea matrimoniale.ro si nu poate fi reprodus, partial sau total, fara acordarea creditului si publicarea link-ului catre sursa. Daca v-a placut puteti sa-i dati Share pe Facebook folosind butonul de mai sus.

Comentarii

matrimoniale - membru fara poza

Costel_Valentin

  • Publicat Acum peste 2 luni
Interesant
poza ovidiu131313

ovidiu131313

  • Publicat Acum peste 2 luni
Si seguro,es para pinsar un poco
matrimoniale - membru fara poza

omul_de_la_tara

  • Publicat Acum peste 2 luni
ay, ay, ay, vorba lui garcia lorca
matrimoniale - membru fara poza

Andyii

  • Publicat Acum peste 2 luni
Impactul este in '' mintea critica a omului'' ... nu conteaza ca vorbesti de pe un telefon prin calea internetului sau fata in fata la o cafea ..Principal, esential este sa nu uiti ca esti muritor happy) frumos frumoasa bogat toate trechappy...sa fii OM e lucru mare intr.o lume plina de roboti happy..
matrimoniale - membru fara poza

markus_d

  • Publicat Acum peste 2 luni
impactul nimicitor al '' Media '' este planetar , si nu doar pe subiectul particular ''dating '',
ar trebui sa intelegem foarte bine ce este de fapt '' Media '' astazi , care promoveaza opinii conform cu interese
si exclude argumentarea riguroasa a adevarului sau minciunii din mijlocul unei infor**** transmise ...

Daca punem intr-un vas cu apa 1% otrava ,apa din vasul acela va fi daunatoare in totalitate...Informatia trunchiata ,
partinitoare ,golita de valoare , voit incarcata cu continut de emotii incarcate bombastic ,petardic , apocaliptic si iata
ca Media devine un Cap al Hydrei care manevreaza intr-un mediu toxic multe suflete ...o Mani****re planetara .

Curatenia generala nu cred ca va mai veni , caci banul , reclama , imaginea sociala ca oglinda care creste VIP-ri pe banda rulanda reprezinta sufletul mort al societatii care inlocuie sufletul veritabil si viu ...si se invarte totul ca o tornada ...!
dar sa fim optimisti , '' Elitele si serviciile secrete planetare vegheaza la binele tuturor '' ...

dupa cum se spune pe internet ,o gluma serioasa , pe Terra sunt aproape 4 miliarde femei si dintre acestea 11 miliarde
de femei au cont pe Facebook ...! dar subiectul din Articol este destul de restrans si ofera multe sperante unora...
poza angel_angel39

angel_angel39

  • Publicat Acum peste 2 luni
Dacă este sa particularizam "loco" trebuie sa avem în vedere 2 aspecte: faptul ca unii dintre noi au o educație ce aparține cumva altor timpuri, ce nu prea se pliază fericit pe aceasta era, iar al doilea lucru, faptul ca foarte mulți oameni au evadat prin tari străine, ceea ce face destul de dificil proiectul angajării într un cuplu, căci nu prea mai ai cu cine.

Pe site urile de profil oamenii au diverse scopuri: curiozitate, distracție, răutate, răzbunare, refulare, demonstrarea propriei valori-reala sau inchipuita-, plictiseala, căutarea unui confident, poate și de aceea te destăinui mai ușor unui necunoscut cu care știi ca nu vei interacționa niciodată în real, astfel secretele tale fiind "în siguranță", amantlâc, escorta, și lista poate continua.
Dar exista și cei care chiar cauta o relatie stabila.
De ce aici, în online?
Poate pentru ca fiecare dintre noi avem destul de puțin timp în real pentru a testa "piața", iar internetul îți oferă aceasta posibilitate, de a dialoga cu mai mulți oameni, și faci asta din siguranța casei tale. Dincolo de acest aspect, dialogul scris nu este cu nimic mai prejos decât cel oral, astfel putând ți da seama dacă exista o eventuala afinitate, chimie. Dacă reușești sa găsești acea persoana cu care sa rezonezi uneori detaliile privitoare la fizic cad undeva pe un loc secund. În real lucrurile nu funcționează asa. Acolo primează aspectul. Și nu mai oferi celuilalt șansa de a se dezvălui. Într o lume în care femeile sunt tunate, "plastifiate", în care bărbații se penseaza și și dau unghiile cu lac, este destul de greu sa o mai remarci pe vânzătoarea de la benzinărie sau pe portarul hotelului, și în niciun caz nu ai șansa să descoperi ca pot fi oameni cu un suflet minunat, și poate chiar ceea ce cautai.

Conturile pe site uri de date, au incluse opțiunea pentru foto
Dincolo de acestea, eu zic ca un prim pas, în cazul în care cauți cu adevărat un partener este acela de a ți completa datele de profil. Plecând de la acestea, se economisește o mulțime de timp. Adică degeaba are el 1.65, desigur omitând sa i treacă, în conversație se da de 1.70, iar eu am 1.73. Aaa, desigur, exista și opțiunea în care "spui mai târziu", ca să păstrezi totuși o unda de misterbig grin
La fel de inutil mi se pare și dialogul cu cineva din Baia Mare, dacă eu locuiesc la Giurgiu, am copii și știu ca nu voi putea sa ma relochez.
Fotografia
Câti dintre noi, după o dezamăgire, n au avut acea senzație de abandon, de dezinteres vis a vis de propria persoana, împinsă pana la neglijenta?
Câti dintre noi nu s au găsit la un moment dat în imposibilitatea de a menține un anumit standard?
E friresc sa ți afișezi o poza în care arătai cât de cât bine. Asta înseamnă o exagerare? Lipsa contactului cu realitatea? O minciuna?
Pai dacă mergi pe strada și tânjești după duduia pe care o vezi ieșind la ora "h" de la salon, în fiecare săptămână, proaspăt "stilizata", machiata, pedichiurata și manichiurata, ai senzația ca va arata ca în vitrina și după doua zile, eventual după ce ți a făcut chiftele și cârnați prăjiți? Va mirosi tot ca o gradina, "ieste"? Sau după ce i se rupe o unghie falsa sau își pierde o lentila de contact? Cine nu are simțul realului?
La fel de bine, poți găsi acel om care sa te determine sa înflorește, sa te autodepasesti, și sa devii ce n ai fost niciodată, o diva!
Surprinzător, însă exista și utilizatori care nu dau doi bani găuriti pe o foto afișată, căci gândesc obiectiv și iau în calcul și faptul ca o poza rămâne o poza, și circumstanțele pot fi pro sau contra, unii chiar nefiind fotogenici, e vina lor sau a iluziei pe care ne o construim noi?
Tot de iluzii, insa nu legate de aspect.
Când îți cauți un partener, în primul rand trebuie sa te uiți la tine. Sa știi exact ceea ce ai de oferit tu. Ca degeaba îl cauți pe Richard. Gere, dar tu nu știi sa cosi un nasture sau sa ții matura în mână, sa bați un cui sau sa repari un robinet, dar tu visezi la Catherine Zeta Jones.
Sa ai în vede ca poți găsi sufletul pereche, oricât de incredibil ar suna, în celalalt colt de tara, și atunci ce faci? Îți lași serviciul, rudele? Ai unde sa ți aduci partenerul? Ești capabil sa i accepți copiii? Și multe alte aspecte de gen.
Site urile matrimoniale chiar funcționează, și nu o afirm pentru ca asta au descoperit cercetătorii englezi și nici din auzite de la vecinele ce sparg semințe în fata scării.
Important este sa fii echilibrat, stăpân pe tine, pe situația ta și obiectiv
Când ai bifat aceste lucruri, poți stabili o lista de "cerințe" pe care sa le bifezi și de partea cealaltă.
Daca nu ești un superficial, și nu cazi în mrejele unei fotografii, ai sa fii surprins ce oameni faini poți afla.
Despre prejudecăți, în episodul viitor.
matrimoniale - membru fara poza

El_Gringo

  • Publicat Acum peste 2 luni
Bun articolul, dar ma tem ca esueaza in a spune esentialul. Totul in social media are legatura cu "vizualul". Si nu numai cu ceea ce se vede, ci si cu ceea ce am dori sa se vada. Ceea ce se afla in spatele imaginii, adica persoana cu tot ceea ce este ea: abilitati, inteligenta, prostie, ticalosie, educatie, lipsa de educatie este distorsionata de acest filtru al aparentelor. Iar asta are un impact profund si asupra relatiilor dintre oameni. Credeti ca se poate avea o relatie normala cu cineva prin intermediul social media? Eu nu cred. De ce? Pentru ca relatia mea cu celalalt devine de fapt relatia mea cu iluzia pe care o am despre celalalt?

Haideti sa luam ca reper situl web "matrimoniale.ro". Cati dintre voi v-ati pozat in fata unei masini scumpe? Cati pe o plaja insorita din Grecia sau poate Caraibe? Cati v-ati aflat in fata unei multimi de poze si ati stat ceva timp sa alegeti fotografia in care va aflati in decorul cel mai interesant, in lumina cea mai buna, in hainele cele mai bune etc.? Nu cred ca e nevoie sa-mi raspundeti. Ce ati zice daca mi-as pune aici o poza in haine de lucru reparandu-mi motocultorul? Cine s-ar uita la profilul meu? Probabil ca nimeni. Si asta nu e totul! Nu numai ca incercam sa ne construim imaginea cea mai buna posibil, ci si traim cu impresia ca imaginea aceea ne caracterizeaza. Si aici e problema, intrucat exista riscul nu numai de a-i induce pe ceilalti in eroare, ci si de a ne pierde noi insine contacul cu realitatea. Poate ca suna prea dur, insa retelele sociale au si alte consecinte mult mai rele, nu numai aceasta ( sa nu vorbim decat despre timpul pierdut pe ele, dependenta si izolarea sociala).

Inapoi la relatii! Daca totul pe social media apare ca fiind extraordinar, acest extraordinar va deveni cu timpul pentru noi normalitate. Daca mananc toata ziua caviar, trufe, si alte bunatati la restaurante de cinci stele, n-are sa mi se mai para normal sa mananc supa de mazare sau fasole verde. La fel, nu mi se va parea normal sa ma aflu intr-o relatie cu o persoana care in realitate e mai prejos decat imaginea pe care mi-a format-o internetul despre cum ar trebui sa fie partenerul meu. Ca barbat, incerc marea cu degetul si, fie nimeni nu se uita la mine, la fel cum se intampla cu cel putin 80 la suta dintre barbati, iar atunci imi inchid contul si merg in treaba mea, fie am succes si nu trebuie sa fac niciun efort ca sa obtin ce vreau, asadar imi fac de cap. Ca femeie, lucrurile merg la inceput bine, dau peste un tip interesant care, dupa ce a obtinut ce a dorit, ma lasa cu ochii in soare deoarece oricand poate sa obtina ce doreste, iar dupa cateva incercari de acest fel ma intreb unde sunt barbatii seriosi. Pai nu sunt, pentru ca si-au inchis conturile si se ocupa de: zidarie, agricultura, instalatii, drumuri si poduri etc. Daca ne lasam dusi de aparente sa nu ne miram ca devenim prizonierii unor asemenea scenarii.

Si pentru ca intr-o relatie conteaza si "misterul" la care se face referire in articol, cum stau oare lucrurile in aceasta privinta? Pai deloc bine. Ce rost mai are misterul atunci cand tot ceea ce ne intereseaza se afla la vedere? Daca realitatea mea sau realitatea a ceea ce ar trebui sa fie EL sau EA este echivalenta cu "postarea", cu imaginea, cu pagina de profil, misterul devine un element in plus si lipsit de importanta. Ba chiar ceva daunator. Voi incepe sa ma tem de mister, adica de faptul ca aparenta aceasta perfecta are in spate o realitate cu defecte.

Putem totusi trece de aceasta bariera a aparentelor? Exista vreo speranta? Probabil ca nu. Eventual atunci cand incercam sa transferam relatia noastra in lumea reala. Dar sa nu uitam ca granita dintre lumea reala si cea virtuala incepe sa fie tot mai neclara. Nu scapam de internet nici in jungla. Iar internetul ne modeleaza mintile chiar fara sa ne dam seama de acest lucru.
matrimoniale - membru fara poza

Brunhilda

  • Publicat Acum peste 2 luni
Stefan, gasesc ca ai mare dreptate. Dar pana la urma, fiecare dintre noi, indiferent de varsta, se gaseste la alta faza de explorare. Unii nu s-au mai saturat de explorare, altii se reintorc la realitate, altii incearca marea cu degetul.
poza stefan19871

stefan19871

  • Publicat Acum peste 2 luni
Multi sunt / suntem mai tinerei si tot ce ne-a ramas in minte este era retelelor sociale: de la batranul Hi5 pana la faceboook (unii poate am renuntat), instagram si ce-o mai fi. Cati realizati cat de mult s-a schimbat relationarea cu cei din jur odata cu intensificarea acestor retele?

Pe masura ce s-a marit sansa de a cunoaste alte persoane prin aceste retele, am restrans timpul petrecut in lumea reala si am devenit cu totii mai selectevi (ca de, avem de unde). Pare paradoxal, dar cu cat au aparut mai multe "sanse", a devenit mai dificil sa legal ceva concret din cauza pretentiilor, a temerilor si a acelei iluzii ca ai de unde sa alegi.

Cand facem " evaluarile" suntem ori foarte grabiti si drastici si habar n-avem ce pierdem (acuma si pe buna dreptate in anumite cazuri, cand lumea nu stie sa se prezinte pe un profil), ori avem o tinta presetata poate chiar gresit, pentru ca mare atentie, nu ai cum sa garantezi din primele momente ce tip de relatie va fi!

Chiar si dupa acel pas magic, trecerea de la virtual la lumea reala, e bine sa fii cu capul pe umeri si sa realizezi ca intalnesti o persoana straina care s-ar putea sa nu osuporti, s-ar putea nu te accepte - nu are rost sa va creati iluzii. A, ca toti avem in subconstient ideea de a ne cauta perechea, ok, dar hai sa nu ramanem in vis.

Opriti-va din cand in cand si numarati cativa prieteni adevarati pe care ii mai aveti ( cu care mai tineti legatura constant, cu care mai iesiti la un suc macar o data pe luna, va mai impartasiti ofurile). Acum sigur stiti ce au facut retelele din unii!
matrimoniale - membru fara poza

Brunhilda

  • Publicat Acum peste 2 luni
Mi-a disparut un comentariu, cu Veta si mandea...Adica cand Veta ii posteaza melodii de amor si jele lui mandea si el se jura ca nu e nimic intre eihappy Hahaha, acesta e un pamflet, a se trata ca atarehappy

Despre manip..ulare s-a discutat in alt articolhappy
cod de securitate