Articole

articol matrimoniale, sfaturi femei barbati
Poti trece peste asta

Pentru un tata singur este greu sa isi faca ordine in viata dupa un divort, din mai multe motive.

Apar suferinta, furia, durerea, singuratatea si sentimentul de esec.
Trebuie sa inveti sa treci peste asta si sa incepi o viata noua, in timp ce trebuie sa te ocupi si de problemele financiare cum ar fi plata avocatului, o locuinta noua sau pensia alimentara pentru fosta sotie si pentru copii.
Dar, cel mai important si cel mai dificil lucru atunci cand esti proaspat divortat este faptul ca vei petrece mai putin timp alaturi de copiii tai.

Oricat de greu ar parea sa faci fata tuturor acestor realitati, nu este imposibil pentru un parinte singur sa faca fata divortului si tuturor problemelor care apar odata cu acesta.

Ceea ce poate parea a fi o perioada trista este de fapt inceputul unui nou capitol in viata. Daca ai curajul si daca vrei ca tu si copiii tai sa aveti o viata mai buna, totul e posibil.

Pentru a-ti relua viata dupa divort ca tata singur divortat, iata 3 pasi pe care trebuie sa-i faci:

1. Vindeca-te

Trebuie sa ai grija de tine si sa te vindeci de divort. Trebuie sa faci fata tuturor emotiilor negative pe care le-a starnit sfarsitul casatoriei tale.
Vei putea intelege si face fata fiecarei emotii care te cuprinde numai daca o infrunti direct. Daca nu treci peste sentimentele legate de divort, vei fi condus de ele tot restul vietii.

Desi vei face tu majoritatea eforturilor in acest sens, asta nu inseamna ca trebuie sa faci totul de unul singur.

Exista multi oameni vor fi bucurosi sa te ajute: familia, prietenii, preotul, un psihoterapeut sau un consilier in probleme de divort.

Partea buna pentru un tata singur, dupa divort, e ca, pe masura ce ranile ti se vindeca, copiii vor observa acest lucru.

Si cand vor vedea si vor fi convinsi ca esti bine, vor putea sa se vindece si ei. Abia dupa ce vei incepe sa-ti recastigi echilibrul emotional vei putea sa faci fata cu succes celorlaltor provocari uriase din viata ta, in loc sa te prefaci doar ca esti bine.

2. Planifica

La fel ca multe altele dupa divort, si situatia ta financiara se va schimba.
Banii ambilor parinti nu vor mai fi la comun. Acum trebuie sa te gandesti cum vei putea acoperi singur toate cheltuielile, obligatiile si datoriile.

Singurul mod de a reusi acest lucru este sa iti faci un plan si un buget.

Stresul financiar este dificil pentru toata lumea si cu cat iti vei face mai repede un plan sa il depasesti, cu atat mai usor vei putea fi intru totul prezent atunci cand vei fi langa copiii tai.

In plus, nimeni nu spune sa rezolvi toate acestea de unul singur.

In functie de situatia in care te afli, poti alege una dintre variantele urmatoare: site-uri web care te vor ajuta sa intelegi mai bine toate chestiunile financiare, site-uri web care te vor ajuta sa-ti faci un buget, consilieri financiari si, daca esti pregatit, o marire de salariu pe care sa i-o ceri sefului.

3. Fii parinte!

Dupa divort, statutul de parinte este diferit fata de ceea ce era in timpul casatoriei.

Cand copiii sunt cu tine, tu esti parintele. Nu mai exista colaborarea din timpul casatoriei. Aceasta inseamna ca va trebui sa faci fata oricarei situatii care va aparea.

Ca parinte singur, va trebui sa interactionezi dupa divort cu celalalt parinte al copiilor tai. Indiferent de cat de des va trebui sa interactionezi personal cu acesta, copiii tai se vor gandi la el.

Asadar, in ciuda faptului ca esti parinte singur divortat, celalalt parinte va face parte din viata ta pe tot parcursul ei.

Deci, trebuie sa te gandesti cum sa faci ca relatia cu fosta partenera sa fie pe cat posibil lipsita de conflicte.

Cand o vei face, vei putea fi genul de tata care doresti sa fii. (Da, acest lucru este posibil, chiar daca fosta sotie este agresiva sau narcisista.)
Si nici in acest caz nu trebuie sa faci totul singur. Te pot ajuta terapeutii de familie, consilierii personali sau alti parinti singuri care interactioneaza cu succes cu fostii parteneri.

Cand vei incepe sa faci progrese in toate aceste trei privinte, vei observa ca lucrurile nu sunt la fel de rele ca la inceputul divortului.

Adevarul este ca viata dupa divort este grozava pentru taticii care au curajul sa-si infrunte emotiile, sa-si puna in ordine finantele, dar si relatia cu celalalt parinte al copiilor lor.

Si cand vei ajunge sa iti iubesti din nou viata, vei privi inapoi si vei realiza ca toul a fost posibil doar pentru ca ai divortat.
Acest articol este proprietatea matrimoniale.ro si nu poate fi reprodus, partial sau total, fara acordarea creditului si publicarea link-ului catre sursa. Daca v-a placut puteti sa-i dati Share pe Facebook folosind butonul de mai sus.

Comentarii

matrimoniale - membru fara poza

danstefan

  • Publicat Acum peste 2 luni
cred ca acest articol pleaca de la cutuma ca un copil ramane intotdeauna cu mama
intr-adevar de cele mai multe ori tribunalul acorda custodia mamei, dar nu intotdeauna
eu consider aceasta problema o discriminare imensa a barbatilor
desi pentru un tata singur ingrijirea unui copil va fi mult mai grea, in principal din cauza unor stereotipuri sociale
barbatii trebuie sa munceasca mai mult, nimeni nu ii crede cand se invoiesc sa ingrijeasca copilul bolnav, chiar si concediul de paternitate a aparut atat de curand ca practic e considerat o gluma
in concluzie - tot acest articol este o discriminare bazata pe sex
cod de securitate