Articole

articol matrimoniale, sfaturi femei barbati
Acum ca tot mai multe persoane singure se indreapta spre siteurile de matrimoniale pentru a-si gasi un potential partener, cercetatorii au devenit interesati in legatura cu ce face un profil de dating sa fie de succes sau nu, atractiv sau neatractiv. Aceeasi factori care determina atractia in cazul intalnirilor fata in fata se aplica si in online?

Cercetatorii Crystal D. Wotipka si Andrew C. High de la Universitea din Iowa au intrebat 316 persoane care folosesc serviciile de dating ce parere au despre anumite profiluri selectionate. Scopul lor a fost sa afle cum anumite tipuri de continut din profilurile de pe siteurile de matrimoniale influenteaza parerea privitorilor legata de posesorul profilului. Au incercat de asemenea sa afle ce determina o persoana sa faca primul pas si sa contacteze o alta persoana de care este interesata.

Rezultatele studiului au fost publicate in jurnalul Asociatiei Nationale de Comunnicare, "Monografii de comunicare".

Pentru studiu, participantilor le-au fost prezentate intre 1 si 4 exemple de profiluri de pe un site de matrimoniale care expuneau diferite tipuri de continut. Cercetatorii au urmarit in special efectele a doua concepte: auto-prezentarea selectiva si garantarea.

Auto-prezentarea selectiva este capacitatea oamenilor de a-si evidentia calitatile cele mai magulitoare. In contextul datingului online, unde scopul este atragerea potentialilor parteneri, oamenii sunt motivati sa prezinte o multime de informatii pozitive despre ei insisi, reducand in acelasi timp informatiile negative - sau cu alte cuvinte, sa se laude putin.

Persoanele pot de asemenea "garanta" informatiile din conturile de pe siteurile de dating, explica autorii, furnizand acces catre siteuri externe - de exemplu, un link catre o pagina cu o biografie profesionala, sau numele unui blog unde contribuie regulat cu continut.

Cercetatorii au investigat cum profilurile de pe siteurile de matrimoniale care contin o auto-prezentare selectiva mai dezvoltata sau mai evaziva si o "garantare" mai elaborata sau mai evaziva influenteaza impresiile de atractie sociala si incredere din partea persoanelor care vad profilul. Wotipka si High au analizat de asemenea daca sentimentele de incredere si atractie sociala au influentat intentia persoanei care a vizualizat profilul in a contacta posesorul lui.

Descoperirile arata ca participantii la studiu au perceput persoanele care s-au laudat excesiv in legatura cu aspectul lor fizic sau cu realizarile din timpul vietii ca mai putin de incredere si mai putin atractive social, ceea ce a diminuat dorinta subiectilor de a se intalni cu ele sau de a le contacta.

Pentru a simula conturi al caror continut oferea o garantare puternica, cercetatorii au inclus linkuri spre siteuri externe care intareau veridicitatea informatiilor prezentate, precum linkuri catre pagini oferind o biografie profesionala pe siteuri detinute de angajatorii posesorilor conturilor. Aceasta strategie a ajutat subiectii sa verifice continutul din profiluri, ceea ce a sporit in cele din urma increderea in informatiile din profil, dar numai atunci cand posesorii lor s-au laudat mai putin.

Atunci cand sunt combinate, o auto-prezentare selectiva redusa si o garantare puternica determina ca posesorii profilurilor sa fie perceputi ca "cinstiti, modesti si abordabili", au mentionat autorii studiului. Pe de alta parte profilurile care contineau atat o auto-prezentare selectiva extinsa, cat si o garantare puternica au fost percepute ca arogante si lipsite de modestie, ceea ce a determinat subiectii sa fie reticenti in a-i contacta pe posesorii lor. Cu alte cuvinte, laudarosii nu prea se bucura de intalniri.

"Adeptii online dating-ului ar trebui sa se straduiasca sa se prezinte ca oameni modesti, reali", au concluzionat autorii, in special daca scopul lor este stabilirea unei relatii de lunga durata care sa se bazeze pe incredere.
Acest articol este proprietatea matrimoniale.ro si nu poate fi reprodus, partial sau total, fara acordarea creditului si publicarea link-ului catre sursa. Daca v-a placut puteti sa-i dati Share pe Facebook folosind butonul de mai sus.

Comentarii

matrimoniale - membru fara poza

LiliMarin

  • Publicat Acum peste 2 luni
Am vazut o femeie de pe matrimoniale la marketul din cartier. Pe site isi asuma o inaltime cu 10 cm mai inalta decat mine, in realitate era cu 15 cm mai mica. Da, fiecare este ce vrea.
poza addi

addi

  • Publicat Acum peste 2 luni
cred ca fiecare se prezinta oriunde, online si offline, potrivit felului de a fi si culturii pe care o are. este normal ca oamenii de succes sa fie mai greu de digerat social, asta e valabil de cand lumea si pamantul. insa, asa cum bine scria @claudiu52, daca esti sincer vei avea o prezentare onesta. asta insa nu-ti va aduce po****ritate. oamenii po****ri au o singura calitate: sunt politicosi. cum insa cultura a cam scazut in intensitate, confuziile intre politete si respect se indesesc pe zi ce trece. degeaba insa iti scrii o introducere apetisanta, daca dai cu batul in balta dupa prima - a doua conversatie. mie mi se pare anormal pentru un utilizator, oricare ar fi acesta, sa-si gaseasca o compatibilitate mai des de una la 6 luni. ar insemna ca personalitatea ii lipseste cu totul.
poza claudiu52

claudiu52

  • Publicat Acum peste 2 luni
daca spui adevarul ,nu este lauda , daca minciuna este ,intotdeauna piciorele se scurteaza de adevarul iese la iveala in toate imrejurarile vietii,degeaba nu vrem s-al vedem si sa ne ascundem dupa deget ,ce mic este degetul ? ca vezi toata persoana dupa deget ,........este o vorba buna spusa si desfasurata aici ,multa sanatate ,
poza AnckSuNamun

AnckSuNamun Online acum!!!

  • Publicat Acum peste 2 luni
Nu-i așa că e greu să...nu judeci pe absolut nimeni?!?
Fiecare e liber să scrie ce vrea în profilul său, adevărat sau nu. Noi deținem liberul arbitru. Și avem maturitatea (sper, aici nu pot să scriu in numele tuturor) să trecem mai departe când ni se pare ceva ciudat (sau abracadabrant) in profilul celui/celei care ne abordează. E mai ușor și la îndemâna oricui să jignească, nu?!? Și să insiste chiar și atunci când primește un refuz foarte civilizat.
Din ce am citit pe secțiunea bloguri mi-am făcut o părere...de-a lungul timpului. Și mi se pare absolut normal să nu interacționez cu cei cu care nu rezonez absolut deloc. Și este absolut corect așa. Nu mă interesează bârfa și în consecință...nici scandalul aferent.
Nu voi comunica defel cu misoginii de pe site, e clar.
Mi-a fost greu când am intrat pe site, nu aveam deloc experiență. Acum nu mă mai afectează nici lipsa de bun simț și nici ipocrizia crasă a unora. Pentru mine aceste personaje nu există.
În vine să râd. Deși e trist...
Normal că există un risc de ambele baricade.
Hai să privim cu maturitatea aferentă vârstei și să nu ne împiedicăm de fleacuri!
poza irina_010

irina_010

  • Publicat Acum peste 2 luni
Mie una, mi-au șoptit prietenii, că, un astfel de profil( al meu, bineînteles) va alunga toți bărbații, atat de groaznică sunt happy însă mi-a picat bine sa aflu asta, sunt pe toane ca orice om, sau nu am timpul necesar susținerii prea multor discutii în mesagerie( se stie, spre deosebire de bărbat, la o femeie se incarca mesageria mereu, de nu mai stii cui sa.i răspunzi) plus, raritatea pe care eu o căutam, sigur ar fi citit dincolo de prezentarea mea de aceea mi.am și decorat descrierea, e anti-glonț și anti-tero happy))) tongue

Până la urmă, karma nu ține cont de câteva randuri umflate sau nu, și dacă e să fie, atunci o să fie, dacă nu, fiecare își face in continuare iluzii precum și așteptarea mai ușoară, căutând, căutând, bântuind pe site-uri de genul.

* gasesc că un profil îmbelșugat, nu este o laudă, ci...fiecare se descrie cum se vede cu proprii ochi, dinlăuntru si din afară- nu este un impediment ptr a cunoaște o persoană, asta ptr cunoscători, dincontra, poate intriga până la aborda respectiva persoana, că doar nu și-a scris c.v.- ul întregii vieți sau al caracterului winking
cod de securitate