Articole

articol matrimoniale, sfaturi femei barbati
Oamenii cu puternice tendinte narcisiste urasc sa-i vada pe altii fericiti. Exista mai multe motive pentru acest lucru, iar in acest articol vom discuta despre cateva din ele.

In primul rand, adevarata fericire vine din interior. Persoanele narcisiste nu sunt capabile sa simta o fericire autentica, deoarece le lipseste cu desavarsire sentimentul identitatii de sine.

In consecinta, narcisistii sunt oameni permanent nefericiti, care incearca cu disperare sa se simta mai bine, gestionandu-si in permanenta sentimentul fragil si slabit al stimei de sine. Ei cauta anumite recompense externe pe care le percep ca indispensabile pentru cresterea statutului lor: lucruri scumpe, sex, putere, bani, chiar si familie etc. Din pacate, acestea nu este suficiente pentru a-i face sa se simta fericiti. Ei nu inteleg ca adevarata fericire, multumire si implinire provin din interior.

Cand altii sunt fericiti, persoanele cu tendinte narcisiste isi reamintesc ca ele nu sunt fericite. Pe langa faptul ca sunt nefericite, persoanele narcisiste se simt indreptatite la fericire. Prin urmare, cand vad ca altii sunt fericiti, ele simt invidie si ura.

Astfel, narcisistul considera ca merita orice ai obtinut tu pentru ca el este mai bun decat tine. Intr-adevar, cu cat ai mai multe lucruri pe care el nu le are, cu atat va simti ca e mai bun decat tine si ca merita tot ce ai tu. Cu alte cuvinte, acesta simte ca nu meriti ce ai, pur si simplu pentru ca nu esti el.

Deoarece narcisistilor le lipseste cu desavarsire empatia, ei nu inteleg sau pur si simplu ignora faptul ca ceilalti au muncit foarte mult pentru a ajunge unde sunt. In schimb, ei se uita la tine si se gandesc ca nu esti demn de ceea ce isi doresc ei. Narcisistii presupun ca altii fac tot felul de lucruri imorale sau meschine pe care ei insisi le-ar face – sau le fac – pentru a obtine tot ce au (proiectie narcisista). Ei nu-si pot imagina ca o alta persoana mai talentata, mai muncitoare si mai inteligenta sau care chiar merita toate aceste lucruri ar putea obtine in alt mod ceea ce isi doreste de la viata, fara sa se comporte la fel de meschin si josnic cum ar face-o ei.

Din aceasta cauza, narcisistii percep situatia ca fiind nedreapta si te dispretuiesc pentru asta, chiar daca nu ai facut nimic rau. Mai mult decat atat, persoanele cu puternice tendinte narcisiste adesea vad lucrurile doar in alb si negru: bine sau rau, invingator sau invins, cel mai bun sau cel mai rau, succes sau esec, slab sau puternic etc.

Asadar, din perspectiva lor, ei sunt buni si oricine e fericit este rau. In plus, daca esti fericit si prosper, respectul de sine al narcisistilor este amenintat, deoarece se compara cu tine. In viziunea lor despre lume, exista doar castigatori sau invinsi, iar ei nu vor sa fie in categoria celor “invinsi”. Din cauza nesigurantei lor profunde, nu vor sa fie vazuti ca avand defecte sau ca nu se numara printre “cei mai buni”, si nici vor sa fie sub nivelul tau. Asadar, ca sa “te puna la locul tau”, ei te vor ataca, ceea ce, in consecinta, ii va “ridica” pe ei pe o treapta superioara.
Si astfel, din nou, narcisistii percep situatia ca fiind nedreapta si te detesta. Iar tu, in tot acest timp, nu faci decat sa iti traiesti viata.

Oamenii cu puternice tendinte narcisiste simt adesea si ceea ce specialistii numesc Schadenfreude. In germana, inseamna “bucuria raului”. Este “experimentarea placerii, bucuriei sau satisfactiei de sine care apare atunci cand aflam sau asistam la necazuri, esecuri sau umiliri suferite de altii.” [Wikipedia]

Asadar, ei se bucura cand esuezi, cand simti durere, cand te simti ranit. In ochii lor, o meriti pentru ca esti “rau”. Se stie ca persoanele narcisiste simt o placere sadica atunci cand vad sau ii fac pe altii sa sufere.

In cazuri extreme, un narcisist veritabil va incerca sa iti faca rau in mod activ. Ii este usor sa justifice absolut orice, cu gandirea lui alb-negru, cu proiectiile lui, cu distorsionarea faptelor si nevoia compulsiva de a-si hrani stima de sine fragila prin orice mijloace necesare.

Un narcisist poate incerca sa iti suprime caracterul, calomniindu-te si jignindu-te. Ar putea incerca sa te saboteze, sa-i intoarca pe ceilalti impotriva ta, sa te hartuiasca, sa te intimideze sau sa te agreseze si multe alte lucruri pe care narcisistii le fac atunci cand se simt amenintati.

Sumar si concluzii

Oamenii cu puternice tendinte narcisiste urasc sa-i vada pe altii fericiti. Acest lucru se datoreaza faptului ca ei insisi nu sunt capabili sa simta fericirea autentica. Acestia se vor folosi de numeroase tactici cum ar fi distorsionari pentru abaterea atentiei si explicatii pentru a justifica de ce fericirea altora este un act de agresiune impotriva lor. Uneori chiar vor incerca activ sa te raneasca si sa spuna apoi ca au facut toate acele lucruri, corecte de altfel, in apararea lor.

Nu ii lasa sa ajunga la tine! Nu faci nimic gresit daca ai o viata fericita. Fa tot ce trebuie pentru a te elibera si a te distanta de ei! Oamenii rauvoitori vor fi intotdeauna nefericiti, dar asta nu inseamna ca si tu trebuie sa fii la fel.
Acest articol este proprietatea matrimoniale.ro si nu poate fi reprodus, partial sau total, fara acordarea creditului si publicarea link-ului catre sursa. Daca v-a placut puteti sa-i dati Share pe Facebook folosind butonul de mai sus.

Comentarii

matrimoniale - membru fara poza

markus_d

  • Publicat Acum peste 2 luni
ramane cum s-a stabilit , democratia este la putere si votul
fuse foarte clar cu acest ...'' share 149 '' ... Articolul este validat cu 99 % de catre public !
matrimoniale - membru fara poza

Cocidius

  • Publicat Acum peste 2 luni
Halooo,domnu’ hautor,ai cam dat cu batu-n balta de-ai stropit tati peretii! Laso naibii de psihologie,ca nu-i dacie,nici fotbal,sa ne pricepem toti...Dar cum vrei matale....
matrimoniale - membru fara poza

Brunhilda

  • Publicat Acum peste 2 luni
Cre' ca in zodia mistretului, da' nu sunt sigurahappy
matrimoniale - membru fara poza

Mihaiaustria

  • Publicat Acum peste 2 luni
Buna ...o fi asa nu zic nimica ,dar specificati aceasta specie de persoane in ce zodie sau nascut ?
matrimoniale - membru fara poza

markus_d

  • Publicat Acum peste 2 luni
buna seara , ca urmare a faptului si datorita imprejurarilor ca pe Harticole suntem in pauza , si astept
urmatorul harticol sa despicam Raul in patru precum astept hepisodul 40' din hercai , m-am gandit ieri noapte fiind
hodinit deplin (adica io ) sa bat la usa la sectiunea bloguri ...in final m-am simtit ca atunci cand eram ''curcan'' si urcam pe reduta grivita, pardon era de fapt plevna , si in plin atac la baioneta am reusit deplin sa fiu invins a treia oara , nu disperati ...
plevna am cucerit-o in final totusi , dar nu si sectiunea bloguri ieri noapte mai greu , am aruncat cu vorbe si lin****i
in userii binecunoscuti de bloguri , dar dansii traind intr-o imensa bula de sticla , au propriul lor -blogohala- walhala
proprie adica , si de la inaltimea trairilor si sentimentelor pe care le transmit intre in cuvinte doar intre ei ca intr-o
'' bisercuta -mormona'' traiesc dansii fericiti si nu mai iau seama la vulgul din exterior care le trimit mesaje...
deoarece nu-s Alladin , nu posed iarba fiarelor ...urmatorul nostru atac asupra redutei bloguri , foarte curand ,
tineti aproape ...
https://youtu.be/r5SC_1i47-U?t=4
bloguri in curand
matrimoniale - membru fara poza

markus_d

  • Publicat Acum peste 2 luni
curat adevarat , dar daca oamenii buni nu se pot indeparta -distanta suficient de iute , masca
chirurgicala ajuta preventiv impotriva infestarii cu virusul narcisisit ? ... ma ingrijoreaza totusi altceva,
bazandu-ma pe experienta de viata a ultimilor treij '' de ani , se pare ca politicienii nostri dragi si preaiubiti
alesi foarte democratic , nici ei nu prea suporta sa ne vada fericiti ca natie si doar ne mint dulce...
poza umapati

umapati

  • Publicat Acum peste 2 luni
„Din pacate, acestea nu este suficiente” - „acestea este” fiindcă sunt doar cinci la număr? (Just kidding..)
Dar, lăsând gluma la o parte, aș fi curios de profilul persoanei care a scris acest articol... Articolul este scris într-un ton absolutist și cu un ton de siguranță de parcă autorul ar avea o clarviziune holistică a întregului Univers și le-ar cunoaște perfect pe toate. Face afirmații care, unele îi includ pe cel puțin 90% dintre oameni în categoria de narcisiști (gen: „Ei cauta anumite recompense externe pe care le percep ca indispensabile pentru cresterea statutului lor: lucruri scumpe, sex, putere, bani, chiar si familie etc.” - Deși nu este de laudă, pe planeta aceasta oamenii cam caută împlinirea pe planurile material, sexual, relațional, iar dacă vrem să vorbim mai critic, le putem numi pe acestea „bani, sex, familie...”), iar altele descriu o situație, un gen de om cu adevărat suferind și, probabil foarte-foarte rar (gen: „din perspectiva lor, ei sunt buni si oricine e fericit este rau”). Ba chiar și afirmații despre care s-ar putea scrie, drept comentariu, adevărate tratate: „Acest lucru se datoreaza faptului ca ei insisi nu sunt capabili sa simta fericirea autentica.” - Fericirea autentică? Posibil subiect de un tratat cu multe volume...
Desigur, oamenii răuvoitori vor fi întotdeauna nefericiți...”, dar într-o relație în care există o profundă incompatibilitate și cele două suflete pur și simplu se incomodează (uneori chiar și prin faptul că sunt aproape unul de celălalt și totodată sunt foarte diferiți) vor apărea, poate, oameni răuvoitori și nefericiți. Sau un om care a muncit mult și a obținut puține, posibil că va dezaproba faptul că alții (mai ales în societatea de azi, bazată pe non-valori) care nici școala nu au făcut-o pe bune, au de zeci de ori mai mult ca el. Așa că eu cred că NU este bine „să vedem situația așa de în alb sau negru”, în narcisiști sau non-narcisiști. winking
Regula de bază a vieții este bunătatea, iubirea. Un om care este Bun și Iubitor va înțelege și va dărui din lumina sa și unuia „răuvoitor”, dar, evident, nu-și va face cu el „casă”, înțelegând că - de fapt și în realitate - oamenii nu sunt răi, ci „bolnavi”, suferinzi de traume interioare, care uneori refulează atât de tare că ei înșiși devin insuportabili (un om rău în primul rând își face sieși rău, ratând șansa fericirii proprii, deci, dacă face totuși așa, o face dintr-o incapacitate de a face față unei tensiuni interioare). Înțelegând pe semenii noștri și întregul Univers din perspectiva iubirii, nu vom mai eticheta pe nimeni ca narcisist sau răuvoitor ci vom accepta lumea așa cum este, vom dărui din lumina, din „fructele” noastre tuturor, dar vom căuta activ prezența, prietenia ființelor care și ei radiază lumină și bucurie. Cred...
matrimoniale - membru fara poza

markus_d

  • Publicat Acum peste 2 luni
buna , ma regasesc fidel in aceast articol ca in fata unei oglinzi in miezul zilei ,
vedeti doar cat de greu este sa fie cineva narcisist ? si sa-mi vad de interesul personal ca doar nu sunt empatic,

...Narcisist cu experienta vasta caut narcisista stilata pentru schimb de experienta ... rog seriozitate max !
in privat astept cv sau email la '' catacombe-du-paris , nr 616 ''.
si o apreciere pentru autor /autoare care pune in lumina comunitatea noastra discriminata , a narcisistilor !
matrimoniale - membru fara poza

Cata333

  • Publicat Acum peste 2 luni
Indiferent ca este scris de un psiholog sau ce o mai fi...... Este părerea dumnealui
cod de securitate