Articole

articol matrimoniale, sfaturi femei barbati
Exista pasi pe care ii puteti urma pentru a va mentine relatia sanatoasa si in buna stare de functionare.

Relatiile romantice sunt importante pentru fericirea noastra, dar uneori necesita multa munca pentru a fi mentinute. Exista pasi pe care ii puteti urma pentru a va mentine relatia sanatoasa.

Vorbiti deschis

Comunicarea este o piesa cheie pentru o relatie sanatoasa. Cuplurile sanatoase isi fac timp pentru a se consulta periodic. Este important sa discutati mai mult decat doar despre cresterea copiilor sau mentinerea gospodariei. Incercati sa petreceti cateva minute in fiecare zi discutand subiecte mai profunde cu partenerul vostru pentru a ramane conectati pe termen lung.

Nu trebuie sa evitati niciodata subiectele delicate. Pastrand ingriorarile si problemele pentru tine se poate ajunge la resentimente. Cand discutati subiecte delicate, totusi, trebuie sa ramaneti pozitivi. Studiile arata ca modul in care comunicati cu partenerul este important si comunicarea negativa poate avea un efect nefast asupra relatiei.

Neintelegerile sunt parte din fiecare relatie, dar anumite tipuri de abordare a acestora sunt distructive in mod particular. Cuplurile care abordeaza un comportament distructiv in timpul certurilor - precum tipetele, apelarea la critici personale sau retragerea din discutie - sunt mai predispuse sa se desparta decat cuplurile care "lupta" constructiv. Utilizarea strategiilor constructive precum ascultarea punctului de vedere al partenerului si intelegerea sentimentelor sale este un mod mai sanatos de a trata neintelegerile.

Pastrati relatia vie

Intre copii, cariere si angajamente exterioare, poate fi dificil sa ramaneti conectat cu partenerul, sau sa fiti intimi.

Pentru a pastra lucrurile interesante, unele cupluri planifica regulat seri de intalniri. Chiar intalnirile pot imbatrani totusi daca inchiriati mereu filme sau frecventati acelasi restaurant. Expertii recomanda sa spargeti rutina si sa incercati lucruri noi - fie ca e vorba sa iesiti sa dansati, sa urmati niste cursuri impreuna sau sa mergeti intr-o dupa-amiaza la picnic.

Cand trebuie cuplurile sa solicite ajutor?

Fiecare relatie are suisuri si coborasuri, dar anumiti factori sunt mai susceptibili sa provoace ciocniri intr-o relatie. Finantele si deciziile legate de cresterea copiilor creeaza adesea conflicte recurente, de exemplu. Un semn al problemelor este ajungerea in mod repetat la aceleasi discutii contradictorii. In asemenea cazuri, psihologii pot ajuta cuplurile sa-si imbunatateasca comunicarea si sa gaseasca metode sanatoase de a trece peste conflicte.

Nu trebuie sa asteptati pana cand problemele sunt vizibile de la distanta in relatia voastra pentru a va intari legatura. Programele de educatie conjugala, care va pot dezvolta aptitudini precum o comunicare buna, ascultarea efectiva sau abordarea conflictelor, s-au dovedit utile in reducerea riscului de divort.
Acest articol este proprietatea matrimoniale.ro si nu poate fi reprodus, partial sau total, fara acordarea creditului si publicarea link-ului catre sursa. Daca v-a placut puteti sa-i dati Share pe Facebook folosind butonul de mai sus.

Comentarii

matrimoniale - membru fara poza

dkhadrian

  • Publicat Acum 3 zile
Consider ca blogul este benefic si impulsioneaza ferm preacinstitul cititor din public
sa treaca imediat la revigorarea , reanvierea relatiei daca a scazut sau a sucombat cumva...

Totusi sperantele sunt slabe fiindca , n'asha ...unde nu exista civilizatiune si nici Apa
Vie nu circula din abundenta ...si din alte cauze profund dialectic- materialiste de destin
karmic , superficialitate si inadacvare la secolul 21 , barbatul va gandi cam asa ...'' cine este mai
psihologul ? vrea sa provoace o imixtiune in afacerile interne ale celulei de baza a societatii ,
chiar in familia mea ? '' Sa nu fie supratensionata deci familia , se poate face o incercare usoara ,
adica se poate trece de la experimentarea comuna intre parteneri la schimbul de experienta
multilateral dezvoltata ... adica femeia sparge seminte la stadion doua ore in timp ce sotul isi petrece
timpul la coafor, sau femeia cu stoicism joaca poker in timp ce barbatul plange la telenovela preferata
a sotiei sau... sau .. .adica inventati !
Asa va vedea fiecare partener ce dificultati si prin ce greutati trece celalalt partener si experienta asta
ofera intelegere , convingere , inmoaie inima , netezeste si grabeste apropierea dragastoasa... nu ?
Aicishea... o cafea , maslina , un biskuite , sparanghel... un ceva protocol ?
cod de securitate