Articole

articol matrimoniale, sfaturi femei barbati
Exista pasi pe care ii puteti urma pentru a va mentine relatia sanatoasa si in buna stare de functionare.

Relatiile romantice sunt importante pentru fericirea noastra, dar uneori necesita multa munca pentru a fi mentinute. Exista pasi pe care ii puteti urma pentru a va mentine relatia sanatoasa.

Vorbiti deschis

Comunicarea este o piesa cheie pentru o relatie sanatoasa. Cuplurile sanatoase isi fac timp pentru a se consulta periodic. Este important sa discutati mai mult decat doar despre cresterea copiilor sau mentinerea gospodariei. Incercati sa petreceti cateva minute in fiecare zi discutand subiecte mai profunde cu partenerul vostru pentru a ramane conectati pe termen lung.

Nu trebuie sa evitati niciodata subiectele delicate. Pastrand ingriorarile si problemele pentru tine se poate ajunge la resentimente. Cand discutati subiecte delicate, totusi, trebuie sa ramaneti pozitivi. Studiile arata ca modul in care comunicati cu partenerul este important si comunicarea negativa poate avea un efect nefast asupra relatiei.

Neintelegerile sunt parte din fiecare relatie, dar anumite tipuri de abordare a acestora sunt distructive in mod particular. Cuplurile care abordeaza un comportament distructiv in timpul certurilor - precum tipetele, apelarea la critici personale sau retragerea din discutie - sunt mai predispuse sa se desparta decat cuplurile care "lupta" constructiv. Utilizarea strategiilor constructive precum ascultarea punctului de vedere al partenerului si intelegerea sentimentelor sale este un mod mai sanatos de a trata neintelegerile.

Pastrati relatia vie

Intre copii, cariere si angajamente exterioare, poate fi dificil sa ramaneti conectat cu partenerul, sau sa fiti intimi.

Pentru a pastra lucrurile interesante, unele cupluri planifica regulat seri de intalniri. Chiar intalnirile pot imbatrani totusi daca inchiriati mereu filme sau frecventati acelasi restaurant. Expertii recomanda sa spargeti rutina si sa incercati lucruri noi - fie ca e vorba sa iesiti sa dansati, sa urmati niste cursuri impreuna sau sa mergeti intr-o dupa-amiaza la picnic.

Cand trebuie cuplurile sa solicite ajutor?

Fiecare relatie are suisuri si coborasuri, dar anumiti factori sunt mai susceptibili sa provoace ciocniri intr-o relatie. Finantele si deciziile legate de cresterea copiilor creeaza adesea conflicte recurente, de exemplu. Un semn al problemelor este ajungerea in mod repetat la aceleasi discutii contradictorii. In asemenea cazuri, psihologii pot ajuta cuplurile sa-si imbunatateasca comunicarea si sa gaseasca metode sanatoase de a trece peste conflicte.

Nu trebuie sa asteptati pana cand problemele sunt vizibile de la distanta in relatia voastra pentru a va intari legatura. Programele de educatie conjugala, care va pot dezvolta aptitudini precum o comunicare buna, ascultarea efectiva sau abordarea conflictelor, s-au dovedit utile in reducerea riscului de divort.
Acest articol este proprietatea matrimoniale.ro si nu poate fi reprodus, partial sau total, fara acordarea creditului si publicarea link-ului catre sursa. Daca v-a placut puteti sa-i dati Share pe Facebook folosind butonul de mai sus.

Comentarii

poza sorindeplin

sorindeplin

  • Publicat Acum peste 2 luni
Speranțe ermetice închise cibernetice.
matrimoniale - membru fara poza

decatofemeie

  • Publicat Acum peste 2 luni
Ok, numai scriitori in devenire pe aici. Oameni buni, chiar credeti ca o relatie e doar miere si lapte? Mai o cearta, mai o impacare, mai ploua, mai iese soarele ...
matrimoniale - membru fara poza

MarinelDTS Online acum!!!

  • Publicat Acum peste 2 luni
Deoarece, mulți dintre cei care utilizează astfel de site-uri de socializare și dating sunt prinși într-o perioada de transformare a societăți. De la un comunism totalitarism la o democrație socio-liberala. Chiar dacă nu se tine cont prea mult de acest aspect, majoritatea cuplurilor se destramă înainte de formare. Pentru ca oricât de mult ești atras de fizic si/sau comportamentul celuilalt, mai tot timpul apar discrepante mari de înțelegere și transformare a vieții, de la 1 la doi.
Personal, consider ca pentru a menține o relație sănătoasă și fericita pe o durata cât mai lunga este nevoie de un efort mult mai mare decât acela pe care îl depunea părinți și bunici noștri de la care fără sa vrem am luat viata ca model.
Și ce dacă eu am o mana de lemn și tu un ochii de sticla, atâta vreme cât exista dorința de a trece linia de finish împreună, sintagma "atingerea scopului prin orice mijloace, atâta timp cât obiectivul este nobil" nu-și mai păstrează veridicitatea pentru ca, nu-i asa,: trăim într-o lume democratică, dar majoritatea am avut parte de o educație comunista.
matrimoniale - membru fara poza

SantaMonica

  • Publicat Acum peste 2 luni
Ce protocol nene? Aici cer nr de telefon rapid sa mute conversația, profilul nu se completeaza, altfel se declară doritori de cunoaștere. Ce cunoaștere?
Si obiceiul ăsta de a vorbi la telefon cu necunoscuți il consider o boală nouă. O pierdere de vreme, pt ca e limpede că dacă zilnic sau la câteva zile ceri nr de telefon cuiva, f rapid, sub pretextul că e mai usor așa, ( oare ce e ușor) și vorbești și vorbești, după care nu mai vorbesti cu persoanele respective si cauti altele si le ceri si lor numerele si o iei de la cap, si astea sunt activitățile si asa a devenit obicei si asa iti petreci timpul . Există studii în sensul ăsta, care arată cu unii se simt singuri si au găsit terapia. De relație nu poate fi vorba.
cod de securitate