Articole

articol matrimoniale, sfaturi femei barbati
Conform unor studii recente sunt in jur de noua milioane de britanici care utilizeaza siteurile / aplicatiile de dating, iar aproape jumatate din adultii din Marea Britanie au incercat la un moment dat sa-si gaseasca dragostea pe internet. Intr-adevar, una din cinci relatii din UK se datoreaza celor peste 1500 de siteuri si aplicatii matrimoniale locale.

Pentru multi, datingul online reprezinta o modalitate sanatoasa pentru a cunoaste alte persoane in aceasta era digitala, cu ritm rapid - dar trebuie sa fim constienti ca o minoritate semnificativa din cei care frecventeaza siteurile matrimoniale sunt nocivi pentru noi, pentru ca sunt fie genul care ne secatuiesc emotional, fie, mai grav, psihopati.

Chiar daca suna putin inspaimantator, nu trebuie sa fie, atat timp cat esti constient de aceasta situatie. De fapt, exista simple verificari si masuratori care pot fi efectuate pentru a te proteja de pradatorii online care pot fi nocivi pentru fericirea ta.

In primul rand, trebuie sa intelegem de ce matrimonialele online sunt atat de atractive pentru dependentii de iubire si psihopati.

Instabilii emotional devin foarte repede dependenti de partenerii lor, si adesea trec de la o relatie la alta, cautand urmatoarea stanca pe care sa se catere. Chiar daca aceasta nu inseamna ca sunt distructivi deliberat pentru partenerii lor, ei cauta pe cineva care sa-i "salveze", ceea ce creeaza o balanta de putere si asteptari imposibila inca de la inceput. Acest gen de persoane e referit adesea ca "dependenti de iubire", exponentii lui suferind adesea de o stima de sine scazuta.

Pe de alta parte, psihopatii, care sunt mult mai numerosi decat va imaginati, cu o estimare de unu din 100 de indivizi indeplinind criteriile,  cauta adesea parteneri pentru motive egoiste si pradatoare. Acestea pot fi sexuale sau emotionale, psihopatii cautand adesea o relatie bazata doar pe nevoile proprii. Ei tind de multe ori sa vada persoanele cu care se intalnesc ca "victime", de la care pot obtine ceea ce-si doresc.

Este posibil sa stabilim relatii de lunga durata cu oricare din aceste tipuri de personalitate, dar in cele mai mute din cazuri aceste relatii vor influenta negativ ambii parteneri, si vor amplifica trasaturile specifice celor doua tipologii amintite mai sus.

Persoanele increzatoare, pe de alta parte, au mai multa rabdare in viata sentimentala, deoarece au incredere in ele insele, si nu au nevoie de altcineva pentru a le valida. Aceasta inseamna ca nu se arunca in diverse situatii, sfarsind de obicei in relatii sanatoase de lunga durata. Aceasta incredere este demonstrata de genul de persoane care abordeaza un potential partener in mediul social propriu, mai degraba decat trimitand mesaje sub relativa siguranta a unui website.

Oricum, nu incercam sa va spunem ca nu va puteti gasi iubirea vietii online. Daca folositi ponturile urmatoare, va asigurati ca persoana de la celalalt capat al website-ului este cea potrivita:

Ziua Independentei

Dependentii de iubire in particular au foarte putina independenta in vietile proprii. Ei se bazeaza pe ceilalti, si duc lipsa de individualitate in viata. Intreaba potentialul partener ce ar face daca ar avea o zi intreaga doar pentru el. Ar trebui sa poti stabili din raspuns daca are cu adevarat simtul propriei identitati.

Comunicare bidirectionala

O relatie sanatoasa este construita pe niveluri egale de incredere si respect. Acest lucru se poate intampla doar daca ambii componenti ai cuplului sunt interesati in egala masura de partener. Daca descoperi ca esti singurul care pune intrebari atunci partenerul afiseaza semne clare ale unei persoane fara empatie si are un comportament egoist.

Rabdarea este o virtute

Persoanele dependente se arunca in aproape orice relatie care le apare la orizont, de la cele personale la cele profesionale. Ele au nevoie de tine, dar tu nu ai nevoie de ele. Ia lucrurile usor, si contruiti de pe pozitii de forta egale. Daca incearca sa grabeasca lucrurile, atunci arata semne clare de "dependent de iubire".

Esti propriul tau sef

Phihopatii iubesc sa-i conduca pe ceilalti, adesea pentru ca stima lor de sine este extrem de scazuta. Uneori este placut ca partenerul sa aiba un plan legat de unde sa mergeti si ce sa faceti, dar exprima-ti si tu preferintele intr-un mod politicos si ferm. Daca cealalta persoana nu se adapteaza astfel incat sa va intalniti la jumatatea drumului, atunci ar putea fi psihopatul pe care nu-l doresti in viata ta.

Copy-Paste

Siteurile si aplicatiile matrimoniale sunt principalul teren de vanatoare al psihopatilor copy-paste, care vor trimite acelasi mesaj "de agatat" mai multor persoane, apoi vor astepta sa vada cine le raspunde. Daca cealalta persoana nu face niciun fel de referire la profilul tau, de exemplu un comentariu legat de o poza sau o remarca privind interesele tale personale, atunci fii foarte precaut. Acesti psihopati cauta gratificare sexuala cu cat mai multe persoane. 

Detecteaza manipularea

Cauta caile subtile prin care partenerul incearca sa te manipuleze in comunicarea sa. De exemplu "gaslighting-ul" este o strategie uzuala folosita de psihopati atunci cand comunica online cu prada. Gaslighting este o forma de manipulare psihologica si de abuz in care psihopatii sucesc informatia sau prezinta informatii false, cu scopul de a face victima sa se indoiasca de propria memorie, propriul punct de vedere sau chiar propria sanatate. Acest tip de comunicare poate distruge increderea si stima de sine a unei persoane, cauzand rapid o spirala descendenta, si poate determina unii oameni sa vada psihopatul ca stiind cel mai bine si fiind superior.
Acest articol este proprietatea matrimoniale.ro si nu poate fi reprodus, partial sau total, fara acordarea creditului si publicarea link-ului catre sursa. Daca v-a placut puteti sa-i dati Share pe Facebook folosind butonul de mai sus.

Comentarii

matrimoniale - membru fara poza

Brunhilda

  • Publicat Acum peste 2 luni
Ei folosesc absolut orice forma de mani****re posibila, da si double bind...Sunt lipsiti de scrupule si , in functie de educatie, agresivitatea lor e mai mult sau mai putin rafinata..
matrimoniale - membru fara poza

Brunhilda

  • Publicat Acum peste 2 luni
Domnu' Hadrian , nu sunt eu autoarea articolului ...Vreau sa spun doar ca astfel de articole ma incita mai mult decat neshte poezele romanticehappy
matrimoniale - membru fara poza

Brunhilda

  • Publicat Acum peste 2 luni
dkhadrian, apoi nu e numai psihopate pe acilea...cu siguranta gasesti matale pe acilea o amazoana focoasa care sa iti admire hangerul si pistoalelehappy Depinde cum le manuiestihappy
matrimoniale - membru fara poza

Brunhilda

  • Publicat Acum peste 2 luni
Oh, o discutie interesanta la ultimele trei comentarii...Adaug ca in mediul online este mult mai usor catharsisul acesta...descarcarea nervilor in niste cuvinte grosolane, jigniri....Nu neaparat din partea unor psihopati, ci din partea unor persoane care se pricep foarte prost sa=si gestioneze frustrarile....Si atunci ce fac ei/ele? spurca si jignesc o persoana care nu e croita dupa vrerea lor si nu face ce vor ei/ele....Sa ridice mana cine nu a primit jigniri din asteahappy)
matrimoniale - membru fara poza

DrStein

  • Publicat Acum peste 2 luni
De ce esti nesimțit domnule? Iti lipseste posibilitatea de a fi nesimțit in viata reala si faci tot posibilul sa fii tu însuți aici? Asa se vorbește cu o femeie? Bunul simt la domnia ta se rezuma la a fi badaran? Ai retinut macar o frază din articolul de mai sus?
poza viola61

viola61

  • Publicat Acum peste 2 luni
Buna, parerea mea saiturile matrimoniale nsunt locul ideal pt. a gasi un partener,ar trebui gasite in societate un alt mod cu adevarat, aceste saituri cauta si mai mult castig in seamaa asta. Iar comunicand virtual nu stii cu cine stai de vorba de cealalta parte ? poate fi o persoana falsa,adica alta decat cea inscrisa ,se pierde mult timp,pt nimicuri povesti ca si cum am fi adolescenti...si plus daca dai de persoane cu " probleme" si mai mai rau ! ar fi bine ca societatea sa reflecte pentru o alta modalitate feta in fata.
matrimoniale - membru fara poza

Brunhilda

  • Publicat Acum peste 2 luni
Am mai gasit aici un articol despre psihipati:

http://minunemica.eu/psihopatii-din-viat … k6vEU
matrimoniale - membru fara poza

Brunhilda

  • Publicat Acum peste 2 luni
Vreau sa mai spun ceva: iubirea exista...Acest articol dezbate o chestiune mai grava ...exista oameni de acestia printre noi...Dar nu inseamna ca suntem inconjurati numai de psihopati si dependenti de iubirehappy

Zic deci ca iubirea exista...dincolo de spasmele hormonale. Adica si cu elewinking
matrimoniale - membru fara poza

Brunhilda

  • Publicat Acum peste 2 luni
dkhadrian....e o carte intreaga de fapt...Ideea este ca adultii dependenti de iubire de obicei au avut o copilarie o lipsa de afectiune din partea unui parinte sau a amandoura.

Femeilor un tata absent afectiv in copilarie le lasa un sentiment de abandon...De aici cautarea cu scop de recuperare a unei afectiuni exagerate la viata adulta...E psihanaliza curata...

Ma rog, gelozia a putea intra in discutie, insa gelozia are mai multe cauze...Aici e doar un subiect tangential..

Barbatii lipsiti de afectiune in copilarie dezvolta si ei fel de fel de chestii..ba chiar cu traume majore in copilarie...Vezi poveste lui Ted Bundy...si a altor psihopati/sociopati celebri..Sau de exemplu a americancei Aileen Wuornos...prostituata care a omorat barbati..Pevestea ei o gasiti in filmul "Monster"- 2003.

Evident ca si educatia isi are rolul ei...Inclusiv educarea sentimentelor, stapanirea impulsurilor ...Totusi, gradul de educatie si cultura nu e o garantie absoluta pentru stapanira, reprimarea unor impulsuri nesanatoase...De obicei psihopatii sunt foarte sarmanti, educati...Foarte adesea..Si au aprentele unor indivizi absolut normali..
matrimoniale - membru fara poza

Brunhilda

  • Publicat Acum peste 2 luni
Intr-o relatie exista intotdeauna un grad de dependenta de celalalt..Problema tine insa de intensitate. Cand o persoana ajunge sa il terorizeze pe celalalt si sa vrea sa il controleze intr-un mod exasperant, deja vorbim de dependeta de iubire..Ideea de iubire ca un drog, fara de care persoana intra in sevraj si face fel de fel de crize...

Vezi cartea: Robin Norwood- "Femei care iubesc prea mult"....As adauga ca nici barbatii nu ar fi ocoliti de aceasta dependenta..Exista barbati extrem de gelosi, nu-i asa? Si care incearca prin toate mijloacele sa isi controleze partenera, o hartuiesc pentru cele mai mici acte de "indisciplina" in relatie etc...

https://****.academia.edu/6622045/femei_care_iubesc_prea_mult

Da, exista si dependenta de internet...
cod de securitate