Articole

articol matrimoniale, sfaturi femei barbati

Facebook si divorturile

Facebook a devenit o cauza principala in cazurile de divort.

Un studiu recent a descoperit o legatura intre sanatatea unei relatii si folosirea Facebook, legatura ce ar trebui sa determine mai multi oameni sa lase deoparte computerul sau telefonul pentru a acorda in schimb mai multa atentie partenerilor.

Studiul, publicat in Jurnalul de Cyber Psihologie, Comportament si Retele Sociale, a descoperit ca persoanele care folosesc Facebookul mai mult de o data pe ora sunt mai predispuse la "conflicte legate de Facebook" cu partenerii de cuplu. Aceste conlicte pot conduce catre despartiri sau chiar divorturi. Studiul, efectuat de Russel Clayton, un doctorand de la Facultatea de Jurnalism a Universitatii din Missouri impreuna cu colegii sai de la Universitatea Hawaii at Hilo si Universitatea St. Mary din San Antonio, a analizat 205 utilizatori Facebook cu varste cuprinse intre 18 si 82 de ani. Dintre cei analizati, 79% au declarat ca se gasesc intr-o relatie romantica. In timp ce alte studii precedente au demonstrat ca persoanele care folosesc mai mult retele de socializare precum Facebook sunt mai predispuse sa-si monitorizeze partenerii, Studiul lui Clayton a fost primul care a analizat efectiv rata de despartire.

Clayton a presupus ca o folosire mai frecventa a retelelor sociale si monitorizarea partenerului ar putea duce la neintelegeri si sentimente de gelozie. Studiul pare sa confirme aceasta ipoteza, observand o corelare puternica intre utilizarea Facebook si stabilitatea relatiei. Autorul a afirmat ca in cele mai multe cazuri, corelarea are ca sursa gelozia si certurile legate de parteneri din trecut, certuri izbucnite in urma spionarii activitatii partenerilor pe retelele sociale. De asemenea, studiul a descoperit ca Facebook inlesneste reconectarea cu alte persoane, inclusiv fosti iubiti, ceea ce poate duce la tradare emotionala si fizica.

Studiul lui Clayton nu este primul de acest gen. In 2012 Divort Online UK a intervievat mai multi avocati britanici specializati in divorturi pentru a afla daca exista corelarea, ajunsa deja in folclorul popular, intre folosirea social media si divort. Potrivit studiului, aproximativ unul din trei divorturi a rezultat din neintelegeri avand ca sursa social media. Similar, un studiu efectuat in 2010 de Academia Americana a Avocatilor Matrimoniali, a dezvaluit ca  4 din 5 avocati au folosit probe derivate din retelele sociale in procesele de divort, cu Facebook conducand detasat in lista.

Ce poti face ca sa te protejezi

Primul lucru este sa discuti pericolele social media in ceea ce priveste relatia cu partenerul tau. Incercati sa va puneti de acord cu limitele de folosire potrivite, evitati sa va spionati, asigurati-va ca petreceti mai mult timp interactionand in persoana decat monitorizand ce face restul lumii pe retelele sociale.

Bineinteles, daca este deja prea tarziu sa previi inevitabilul, poti macar sa reduci anumite pagube. Frecvent, avocatii specializati in divorturi si familie folosesc postarile de pe Facebook, Twitter, Instagram si alte retele sociale ca probe in instanta. De exemplu, postarile si fotografiile care contureaza viata sociala a unuia dintre parteneri pot ajunge la un judecator pentru a arata o lipsa de responsabilitate, abuzul de droguri sau alcool, sau alt comportament care ar putea afecta interesele acestuia cand se stabileste pensia alimentara, custodia copiilor, sau se face partajul.

Ar trebui sa devina o politica sa te cenzurezi pe retelele sociale. Gandeste-te la potentiala audienta inainte de a posta orice, chiar si in momentele cand esti foarte fericit. Daca sunt deja online anumite informatii care ai prefera sa nu ajunga ca probe intr-un eventual proces sau la un interviu pentru un job, ai face bine sa le elimini imediat. Daca altcineva posteaza fotografii sau comentarii care te deranjeaza, sterge-le, elimina tagul, sau cere-i persoanei respective sa stearga postarea ofensatoare. Retelele sociale au creat de asemenea diverse instrumente pentru a raporta continutul pe care nu il poti controla, dar care este despre tine si care consideri ca nu te onoreaza sau este ofensator.

Vorbeste cu un avocat

Bineinteles, cea mai buna solutie cand te confrunti cu un divort ori o disputa privind custodia copiilor este sa contactezi un avocat. In vremurile moderne ale social media, multi avocati specializati in divorturi si dreptul familiei au devenit experti in a gestiona impactul retelelor sociale in cadrul relatiilor.
Acest articol este proprietatea matrimoniale.ro si nu poate fi reprodus, partial sau total, fara acordarea creditului si publicarea link-ului catre sursa. Daca v-a placut puteti sa-i dati Share pe Facebook folosind butonul de mai sus.

Comentarii

poza elenacuartz6

elenacuartz6

  • Publicat Acum peste 2 luni
Imi permit sa-mi exprim si eu parerea in legatura cu ceea ce s-a scris mai sus si anume; Situl respectiv poate fii ,prin contin
utul lui un prieten ce te informeaza de cele ce se mai intampla in tara si in lume dar poate fii si uneori reversul.Acest reverseste considerat drept vinovat uneori. Dar vinovatia se imparte la doi, adica el sau eaisi pot gasi aici atat fericirea cat si nefericirea. Depinde de credulitatea sau naivitatea persoanei! Afirm acest lucru in cunostinta de cauza, avand un exemplu in familie!
poza Iosef65

Iosef65

  • Publicat Acum peste 2 luni
Ca orice drog, incepand cu calculatorul si terminand cu telefonul mobil si desigur incluzand Facebook, trebuie restrictionat nu inchis. Drogul se foloseste in medicina pentru diverse boli, calculatorul deserveste omul simplificandui munca, mobilul este bun pentru contacte in afaceri si nu numai iar la final Facebook_ul foloseste in stabilirea unei legaturi exterioare cu bune si rele. Daca se vor folosi cu cumpatare vor fi de folos daca nu.................. dezastru eminent !
poza MarianDb

MarianDb

  • Publicat Acum peste 2 luni
FACEBOOK este o retea condusa si mani****ta de atei si lgbt.....pe nationalisti ii blocheaza sau le desfinteaza conturile,pe atei si lgbt nu le face nimic
poza DRYMS

DRYMS

  • Publicat Acum peste 2 luni
Cu acest facebook se imbogatesc niste nenorociti .Este ca un drog .
poza DRYMS

DRYMS

  • Publicat Acum peste 2 luni
Facebook trebuie inchis
matrimoniale - membru fara poza

rayzen33

  • Publicat Acum peste 2 luni
Da, multe cupluri și au găsit sfârșitul datorită acestui facebook!
poza Crys

Crys

  • Publicat Acum peste 2 luni
Dacă ar dispărea Facebook multe sinucideri sar face.
poza dan2005

dan2005

  • Publicat Acum peste 2 luni
Pierdere de timp.dacă partenerul, la spune ca exagerezi pe Facebook, atunci trebuie sa respect i
poza Daniel15

Daniel15

  • Publicat Acum peste 2 luni
Faceebok??pierdere de timp
poza ElenaDan

ElenaDan

  • Publicat Acum peste 2 luni
Ce stupid. Cauza divorturilor sta in nemanifestare, in superficialitate. In general se cauta placerea si neimplicarea. Sa iubesti este prea greu. Este de vina pentru incapacitatea oamenilor de a se cunoaste si a cunoaste oricr retes de socializare?
cod de securitate