Articole

articol matrimoniale, sfaturi femei barbati

Facebook si divorturile

Facebook a devenit o cauza principala in cazurile de divort.

Un studiu recent a descoperit o legatura intre sanatatea unei relatii si folosirea Facebook, legatura ce ar trebui sa determine mai multi oameni sa lase deoparte computerul sau telefonul pentru a acorda in schimb mai multa atentie partenerilor.

Studiul, publicat in Jurnalul de Cyber Psihologie, Comportament si Retele Sociale, a descoperit ca persoanele care folosesc Facebookul mai mult de o data pe ora sunt mai predispuse la "conflicte legate de Facebook" cu partenerii de cuplu. Aceste conlicte pot conduce catre despartiri sau chiar divorturi. Studiul, efectuat de Russel Clayton, un doctorand de la Facultatea de Jurnalism a Universitatii din Missouri impreuna cu colegii sai de la Universitatea Hawaii at Hilo si Universitatea St. Mary din San Antonio, a analizat 205 utilizatori Facebook cu varste cuprinse intre 18 si 82 de ani. Dintre cei analizati, 79% au declarat ca se gasesc intr-o relatie romantica. In timp ce alte studii precedente au demonstrat ca persoanele care folosesc mai mult retele de socializare precum Facebook sunt mai predispuse sa-si monitorizeze partenerii, Studiul lui Clayton a fost primul care a analizat efectiv rata de despartire.

Clayton a presupus ca o folosire mai frecventa a retelelor sociale si monitorizarea partenerului ar putea duce la neintelegeri si sentimente de gelozie. Studiul pare sa confirme aceasta ipoteza, observand o corelare puternica intre utilizarea Facebook si stabilitatea relatiei. Autorul a afirmat ca in cele mai multe cazuri, corelarea are ca sursa gelozia si certurile legate de parteneri din trecut, certuri izbucnite in urma spionarii activitatii partenerilor pe retelele sociale. De asemenea, studiul a descoperit ca Facebook inlesneste reconectarea cu alte persoane, inclusiv fosti iubiti, ceea ce poate duce la tradare emotionala si fizica.

Studiul lui Clayton nu este primul de acest gen. In 2012 Divort Online UK a intervievat mai multi avocati britanici specializati in divorturi pentru a afla daca exista corelarea, ajunsa deja in folclorul popular, intre folosirea social media si divort. Potrivit studiului, aproximativ unul din trei divorturi a rezultat din neintelegeri avand ca sursa social media. Similar, un studiu efectuat in 2010 de Academia Americana a Avocatilor Matrimoniali, a dezvaluit ca  4 din 5 avocati au folosit probe derivate din retelele sociale in procesele de divort, cu Facebook conducand detasat in lista.

Ce poti face ca sa te protejezi

Primul lucru este sa discuti pericolele social media in ceea ce priveste relatia cu partenerul tau. Incercati sa va puneti de acord cu limitele de folosire potrivite, evitati sa va spionati, asigurati-va ca petreceti mai mult timp interactionand in persoana decat monitorizand ce face restul lumii pe retelele sociale.

Bineinteles, daca este deja prea tarziu sa previi inevitabilul, poti macar sa reduci anumite pagube. Frecvent, avocatii specializati in divorturi si familie folosesc postarile de pe Facebook, Twitter, Instagram si alte retele sociale ca probe in instanta. De exemplu, postarile si fotografiile care contureaza viata sociala a unuia dintre parteneri pot ajunge la un judecator pentru a arata o lipsa de responsabilitate, abuzul de droguri sau alcool, sau alt comportament care ar putea afecta interesele acestuia cand se stabileste pensia alimentara, custodia copiilor, sau se face partajul.

Ar trebui sa devina o politica sa te cenzurezi pe retelele sociale. Gandeste-te la potentiala audienta inainte de a posta orice, chiar si in momentele cand esti foarte fericit. Daca sunt deja online anumite informatii care ai prefera sa nu ajunga ca probe intr-un eventual proces sau la un interviu pentru un job, ai face bine sa le elimini imediat. Daca altcineva posteaza fotografii sau comentarii care te deranjeaza, sterge-le, elimina tagul, sau cere-i persoanei respective sa stearga postarea ofensatoare. Retelele sociale au creat de asemenea diverse instrumente pentru a raporta continutul pe care nu il poti controla, dar care este despre tine si care consideri ca nu te onoreaza sau este ofensator.

Vorbeste cu un avocat

Bineinteles, cea mai buna solutie cand te confrunti cu un divort ori o disputa privind custodia copiilor este sa contactezi un avocat. In vremurile moderne ale social media, multi avocati specializati in divorturi si dreptul familiei au devenit experti in a gestiona impactul retelelor sociale in cadrul relatiilor.
Acest articol este proprietatea matrimoniale.ro si nu poate fi reprodus, partial sau total, fara acordarea creditului si publicarea link-ului catre sursa. Daca v-a placut puteti sa-i dati Share pe Facebook folosind butonul de mai sus.

Comentarii

poza DanielJohannes

DanielJohannes

  • Publicat Acum peste 2 luni
..fura mult timp din timpul liber al celor doi..
poza lucian1982

lucian1982

  • Publicat Acum peste 2 luni
parerea mea este ca facebookul dauneaza clar unei relatii....fura mult timp din timpul liber al celor doi....exemplu seara dupa ce au venit de la servici....jumate il stau lpe facebook ....in loc sa faca impreuna altele...o fata scria mai sus ca ii place ca pe facebook isi gaseste vechi colegi de gradinita... liceu ....etc....eu stiu care si-a gasit primul ei barbat si dupa o casatorie soldata cu doi copii....fata de 14 ani si baiat de 10....barbat care facea doua schimburi la servici sa ii poata duce la mare...sa le cumpere bijuterii....etc....femeia a divortat de el pentru a retrai prima ei iubire....pai daca nu era facebook se mai vedea...auzea...de amaratul ala care cand o luata varmiu asta la oras....ala pastea oile...exemple sunt clare si multe....si nu-i cred pe cei ce spun ca depinde de valorile morale a fiecaruia...etc....a cadea prada ispitei toti suntem predispusi...una peste alta ma simt dator mie sa fiu sincer si sa spun ca femeile nu ar renunta niciodata la acest facebook....acesta le ajuta sa navigheze mult mai usor din barbat in barbat fara nici un fel de pauza intre relatii.....am multe...multe exemple reale.....daca vreti sa ma contraziceti....spuneti-mi ca voi cunoasteti...femei care au terminat cinstit o relatie care nu mai mergea fara sa-si pregateasca dinainte alta victima....
poza MarianDb

MarianDb

  • Publicat Acum peste 2 luni
FACEBOOK este o retea condusa si mani****ta de atei si lgbt.....pe nationalisti ii blocheaza sau le desfinteaza conturile,pe atei si lgbt nu le face nimic
poza DRYMS

DRYMS

  • Publicat Acum peste 2 luni
Cu acest facebook se imbogatesc niste nenorociti .Este ca un drog .
poza DRYMS

DRYMS

  • Publicat Acum peste 2 luni
Facebook trebuie inchis
matrimoniale - membru fara poza

rayzen33

  • Publicat Acum peste 2 luni
Da, multe cupluri și au găsit sfârșitul datorită acestui facebook!
poza Crys

Crys

  • Publicat Acum peste 2 luni
Dacă ar dispărea Facebook multe sinucideri sar face.
poza dan2005

dan2005

  • Publicat Acum peste 2 luni
Pierdere de timp.dacă partenerul, la spune ca exagerezi pe Facebook, atunci trebuie sa respect i
poza Daniel15

Daniel15

  • Publicat Acum peste 2 luni
Faceebok??pierdere de timp
poza ElenaDan

ElenaDan

  • Publicat Acum peste 2 luni
Ce stupid. Cauza divorturilor sta in nemanifestare, in superficialitate. In general se cauta placerea si neimplicarea. Sa iubesti este prea greu. Este de vina pentru incapacitatea oamenilor de a se cunoaste si a cunoaste oricr retes de socializare?
cod de securitate