Articole

articol matrimoniale, sfaturi femei barbati
Noi studii incearca sa inteleaga prejudecatile legate de diferenta de varsta din cupluri.

Esti atras de cineva considerabil mai in varsta sau mai tanar decat tine? Cum privesc oamenii din jur relatia voastra? Esti adesea subiectul unor priviri ciudate / comentarii rautacioase?

Sau esti tu cel care arunca priviri chiorase cuplurilor cu diferenta mare de varsta?

In timp ce majoritatea dintre noi ne indragostim de persoane apropiate ca varsta, exista destule exceptii de la aceasta regula. Uneori, cea mai buna potrivire pentru noi nu este cineva care "corespunde varstei". De obicei, relatiile cu diferenta considerabila de varsta sunt intre un barbat mai in varsta si o femeie mai tanara, desi si inversul are loc.

Vedem acest sablon al diferentei de varsta in relatiile celebritatilor americane , cu barbati mai in varsta si femei mai tinere (de exemplu Harrison Ford si Calista Flockhart, Lenny Kravitz si Barbara Fialho, Dane Cook si Kelsi Taylor), sau uneori cu femei mai in varsta si barbati mai tineri, precum Kate Beckinsale si Matt Rife, sau Hugh Jackman si Deborra Lee-Furness. Cuplurile cu discrepanta de varsta capteaza interesul si curiozitatea oamenilor devenind adesea subiect de barfa...dar de ce?

De ce observatorilor din exterior le pasa de diferenta de varsta dintr-o relatie? Si mai important, de ce acestia gasesc acest decalaj de varsta necorespunzator si inacceptabil?

Un studiu recent a fost efectuat la Universitatea din Oakland in privinta motivului pentru care observatorii externi au adesea reactii puternice, negative legate de cuplurile cu diferenta considerabila de varsta (Sela et al., 2018). Cercetatorii sustin ca persoanele din afara pot considera relatiile in care diferenta de varsta este mare, mai putin acceptabile decat cele in care aceasta este in limite rezonabile, deoarece acestia presupun ca exista o latura de exploatare in relatie (de exemplu sex contra unui anumit stil de viata) si nu le vad ca relatii bazate pe sentimente sincere. Prin prisma acestor presupuneri, acele persoane care au o atitudine mai putin favorabila fata de prostitutie sunt cele mai vehemente impotriva discrepantelor de varsta in relatii, au concluzionat cercetatorii. De asemenea, spunand  ca diferenta mare de varsta nu e normala ar putea fi protejate interesele celor care nu beneficiaza de asemenea aranjamente (de exemplu femeile mai in varsta, in cazul in care barbatii in varsta ar prefera femei mai tinere).

Testand aceste idei, Sela si colegii sai au intervievat 211 femei si 190 barbati legat de parerea lor legata de cuplurile cu diferenta mare de varsta, in particular cele in care barbatul este mai in varsta. Participantii au specificat in mod anonim cat de acceptabile/suparatoare/dezgustatoare percep aceste relatii, apoi le-a fost solicitata opinia legata de prostitutie.

O constatare cheie? Persoanele mai tinere sunt critici mai duri ai relatiilor in care diferenta de varsta este mare decat cele mai in varsta. Aceasta este o surpriza, deoarece ne-am putea astepta ca persoanele mai tinere sa fie, in general, mai deschise catre diferitele tipuri de relatii. Poate ca persoanele mai tinere  au mai mult de pierdut in ceea ce priveste reputatia decat cele in varsta, daca acest tip de relatii sunt percepute ca unele exploatatoare. Asa cum s-a prevazut, cu cat atitudinea subiectilor era mai putin favorabila fata de prostitutie, cu atat acestia erau mai dezgustati fata de relatiile cu diferenta considerabila de varsta.

Cine condamna mai mult relatiile cu diferenta mare de varsta: barbatii sau femeile? In ciuda asteptarilor, cercetatorii nu au observat diferente legate de sex in opiniile negative legate de acest tip de relatii.

Unde ne duce acest studiu? Aproximativ 7 procente din cuplurile din Statele Unite sunt alcatuite din barbati si femei intre care diferenta de varsta este de minimum 10 ani (date valabile in 2013), ceea ce inseamna ca un numar insemnat de cupluri sunt potential subiect de barfa printre straini sau prieteni doar din cauza discrepantei de varsta din relatia lor.

Modul in care relatiile cu discrepanta de varsta intre parteneri difera de cele in care potrivirea de varsta este mai buna abia a inceput sa fie studiat, dar presupunerea privind o relatie bazata pe un troc nu oglindeste neaparat realitatea. Ca in multe alte cazuri, partenerii de cuplu inteleg dinamica acestuia mult mai bine decat o persoana din exterior, dar acest studiu sugereaza ca daca suntem implicati intr-o relatie in care diferenta de varsta este mare ar trebui sa fim pregatiti sa infruntam diferite prejudecati, in special de la persoanele mai tinere.
Acest articol este proprietatea matrimoniale.ro si nu poate fi reprodus, partial sau total, fara acordarea creditului si publicarea link-ului catre sursa. Daca v-a placut puteti sa-i dati Share pe Facebook folosind butonul de mai sus.

Comentarii

poza cipndale

cipndale

  • Publicat Acum 7 zile
Asa si de ce persoanele trebuie sa-si conduca viata dupa pararea celor din jur?
matrimoniale - membru fara poza

gogi

  • Publicat Acum peste 2 luni
Imi place faptul că s a postat acest articol. Prima mea dragoste a fost o femeie cu 10 ani mai mare decât mine si cu 3 copii. Femeile de acest tip mi se par mai sentimentale si prin acest fapt vad o pasiune adevărată între noi2

p.s. mai doresc pe cineva ma8 in varsta decât mine
matrimoniale - membru fara poza

fly2019 Online acum!!!

  • Publicat Acum peste 2 luni
Bogdandue : plecand de la acelasi principiu, si ea poate fi de 70 si el de 36! doar ca desigur, se subintelege ca iubirea de Bani a celui cumparat tb sa fie mare, altfel, nu oricine se lasa cumparat ca orice marfa de 2 lei!
poza OFI

OFI

  • Publicat Acum peste 2 luni
Evident, tot pentru cazul 2 exista si varianta:
"Pe cine nu lasi sa moara, nu te lasa sa traiesti!"
poza OFI

OFI

  • Publicat Acum peste 2 luni
Analiza pentru cazul 2:
2] Exista interes material!
a. este meschin, daca are tenta de a escroca, de a insela, de a parasi partenerul dupa atingerea scopului.
b. este un gest nobil , de ajutor Biblic reciproc, daca o femeie se afla intr-o pozitie materiala disperata , dar ramane recunoscatoare si fidela ajutorului primit, rasplatind astfel prin prezenta ei pe binefacator, pana la moarte.
poza OFI

OFI

  • Publicat Acum peste 2 luni
- ora [ascendentul].............happy
poza OFI

OFI

  • Publicat Acum peste 2 luni
Domnilor si doamnelor,
Exista urmatoarele situatii:
1] Incep cu cea spusa aici foarte bine, de cineva, ca o exceptie :nu exista fata bogata maritata cu un batran!
2] Exista interes material!
3] Exista interes de promovare sociala!
4] Exista eroare de apreciere! Se despart.
5] Exista o potrivire exceptionala, ca sa inchei tot cu o exceptie dar inversa:
a. Pur si simplu sunt fizionomii care se atrag reciproc fara varsta.
b. Exista 5 zodii de baza care dau o compatibilitate incredibila si daca se gasesc cei care sa le aibe,
nici o varsta nu mai conteaza, pentru ca:
-anul, luna, ziua si numerologia dau compatibilitatea rationala,spirituala, culturala, artistica, filozofica, comunicationala.
-ziua [ascendentul] da compatibilitatea sexuala, fizica si morala.
Daca [a] si [b] exista, atunci nimic nu-i va desparti si nimeni nu-i va crede ca real se iubesc!
matrimoniale - membru fara poza

fly2019 Online acum!!!

  • Publicat Acum peste 2 luni
Cum sa nu aiba incredere? Au incredere ca la mijloc, de regula, sunt o gramada de bani, regula fiind : mosul vine cu cardul, proprietati si altele din aceeasi gama, iar ea isi vinde tineretea, frumusetea si fertilitatea. Troc banal.
poza Umanus

Umanus

  • Publicat Acum peste 2 luni
FELICITĂRI, f_teodor !!!...
Nici eu nu am auzit de un asemenea *caz fericit* !!!...
matrimoniale - membru fara poza

mario67

  • Publicat Acum peste 2 luni
Vai ...doamna ,cate Irinuci nu se gasesc ..chiar am citit un reusit comentariu cu iz de invidie...
PS...cine sterge comentariile doar anumitor useri..sa mi spuna si mie...☺de ce?
cod de securitate