Articole

articol matrimoniale, sfaturi femei barbati
Cand stai fata in fata cu o persoana si ii poti trimite indicii non-verbale (miscari ale capului, ale ochilor) ca nu vorbesti serios, sarcasmul poate fi folositor. Dar aceleasi cuvinte sarcastice trimise printr-un SMS sau, mai rau, pe un site de matrimoniale, pot avea un inteles total diferit pentru persoana receptoare. Pentru ca fara acele indicii non-verbale, sa scrii ceva de genul "Nu sunt incapatanat, doar am intotdeauna dreptate" suna rautacios (si putin infatuat).

Asta inseamna ca sarcasmul este in afara limitelor pe siteurile de dating? Nu neaparat, dar ar trebui sa-l folosesti cu mare grija.

Regula numarul 1? Nu fi niciodata sarcastic in legatura cu rasa, religia, politica, sau orice altceva ce ar putea ofensa cu usurinta pe cineva. Cand interlocutorul nu iti cunoaste personalitatea, iar tu nu o cunosti pe a sa, aceste tipuri de comentarii pot fi adesea interpretate gresit. Si s-ar putea sa nu mai gasesti o cale de iesire din aceasta situatie. Pericolul sarcasmului este ca lumea s-ar putea sa nu-ti inteleaga umorul. Unele persoane posteaza pe Facebook / trimit prietenilor meme-uri care li se par amuzante, dar cei din urma le gasesc insipide / de prost gust. Daca le-ar primi de la un necunoscut probabil si-ar face o impresie proasta despre acesta. Dar din moment ce stiu despre toate celelalte parti pozitive ale personalitatii expeditorului, aceste meme-uri nu-i deranjeaza prea mult. Deci daca incerci sa fii super-sarcatic, incearca sa fii mai temperat macar in primele mesaje. Pentru ca iti doresti ca persoana de care esti interesat sa-ti cunoasca mai intai caracterul.

Bineinteles, sarcasmul poate fi cauzat de dorinta de a nu lasa pe cineva sa te cunoasca. Adesea, chiar si sarcasmul nevinovat poate fi o tactica defensiva. "Uneori persoanele sunt super-sarcastice deoarece incearca sa se ascunda in spatele unui val" afirma psihologul american, expert in matchmaking Sameera Sullivan. Poate ca esti nelinistit cand cineva incearca sa-ti cunoasca adevarata fata, sarcasmul putand fi folosit cu succes pentru a-ti ascunde vulnerabilitatile. Dar cand scopul tau este sa cunosti pe cineva care s-ar putea transforma intr-un partener de viata, incerci sa fii mai deschis. Asa ca reconsidera sarcasmul, cel putin pana va cunoasteti in persoana.

Aceasta nu inseamna ca nu poti fi deloc sarcastic daca asa este natura ta, dar incearca sa-l pastrezi la minimum. "Unele persoane sunt super inteligente cu comentariile lor sarcastice generand situatii foarte comice" spune Sullivan. "Dar daca o fac prea des, atunci se ascund in spatele unei cortine si acest lucru poate fi perceput ca un semnal de alarma." Cand incepeti o conversatie pe un site de matrimoniale, fiti liberi sa aruncati din cand in cand un comentariu sarcastic - atat timp cat este inteligent si nu nepoliticos sau ofensiv. Dar asigurati-va de asemenea ca discutati despre o multime de lucruri reale, si ca ii dati interlocutorului posibilitatea sa-si formeze o imagine despre cine sunteti, nu doar despre ceea ce gasiti amuzant.

Oricum, este o diferenta uriasa intre sarcasmul inteligent, pe care Sullivan il gaseste comic, si sarcasmul folosit pentru a ataca pe cineva. Povesteste ca a lucrat cu o serie de femei care au avut parte de replici (din partea barbatilor) de genul "Ah, deci esti prea buna pentru mine?" sau "Ok, inteleg ca esti prea ocupata pentru mine." Si acest tip de sarcasm semnalizeaza nesiguranta. "Este un blocaj imediat in comunicare." afirma psihologul. Si la fel este tipul de sarcasm care poate fi usor interpretabil ca nepoliticos, rautacios sau vulgar fara alte indicii legate de context. Asa ca fiti cu bagare de seama daca doriti neaparat sa pareti amuzanti in legatura cu o replica a unei persoane cunoscute online. Si fiti pregatiti sa va cereti scuze daca nu apreciaza gluma facuta. "Fiti siguri ca aveti pregatita o cale de iesire." spune Sameera. Puteti spune ceva de genul "Imi pare rau, fortez cam mult limitele cateodata".

Poate ca esti in mod natural o persoana foarte sarcastica si nu te poti stapani. Este in regula acest lucru. Esti cine esti, si e important ca persoanele cu care interactionezi pe siteurile de dating sa-si faca o idee despre personalitatea ta. Primele mesaje schimbate sunt un test daca tu si posibilul partener aveti acelasi simt al umorului si aceleasi scopuri in viata. "Nu vreau ca oamenii sa creada ca trebuie sa fie incorsetati in a se eprima natural" spune Sameera. "Dar cu siguranta trebuie sa se foloseasca de putin tact la inceput." Asadar lasati sarcasmul sa iasa la suprafata, dar incercati sa-l temperati putin cand puteti, si ganditi-va bine daca un comentariu sarcastic care va vine in minte ar putea fi interpretat gresit.
Acest articol este proprietatea matrimoniale.ro si nu poate fi reprodus, partial sau total, fara acordarea creditului si publicarea link-ului catre sursa. Daca v-a placut puteti sa-i dati Share pe Facebook folosind butonul de mai sus.

Comentarii

poza AnckSuNamun

AnckSuNamun

  • Publicat Acum peste 2 luni
Quod erat demonstrandum!
poza AnckSuNamun

AnckSuNamun

  • Publicat Acum peste 2 luni
Este trist că unii sunt pe aici doar pentru a plati niste polite. Sau pentru a face "mișto" la greu. Cu un profil fals(chiar mai multe), "luat"... Mi se pare că grosolănia nu mai are margini. Să te mai și lauzi cu asta, e... In fine, fiecare pasare pe limba ei piere. M-am răzgândit, nu e numai trist, e urat.
Personajul grobian și insolent este omniprezent!
matrimoniale - membru fara poza

h2so4blue

  • Publicat Acum peste 2 luni
Asta face parte din lectia de educatie a secolului actual pe paginile de socializare ? Articolul mi se pare de o ipocrizie greu de mascat ! Deci putem sa fim sacrcastici fara a fi mitocani ! Adica ne putem ascunde mitocania , cu alte cuvinte. Pe vremuri existau manuale cu regulile de purtare in societate. Probabil, cat de curand vor aparea manuale cu regulile de purtare pe asemenea site uri . aS FI CURIOS SA AFLU DE UNDE E LUAT ARTICOLUL ASTA
matrimoniale - membru fara poza

shangrila

  • Publicat Acum peste 2 luni
Mie imi place sarcasmul! happy
poza doar pentru membri

stavre1973em

  • Publicat Acum peste 2 luni
Bună ziua și ce unele femei aud că ai un copil nu vrea sa te cunoască că copii ia ce mai mare bogăție de pe pămînt de ponderea ce educație i dai la copil sau dai o educație corectă și cinstata
matrimoniale - membru fara poza

Lucretica

  • Publicat Acum peste 2 luni
Te felicit Mircea_88, ai punctat foarte bine! Oricum unele persoane sunt aici sa-si razbune trecutul, sa regleze conturi imaginare cu persoanele de pe aici.Dupa ce ca este vai de capul lor, niste debusolati afectiv, tu(site-ul) le mai pui astfel de articole ca sa-i irite si mai mult ...oare chiar stiu toti cam care este adevaratul sens al cuvantului??
poza alexducu

alexducu

  • Publicat Acum peste 2 luni
buna seara. ...apoi am recitit titlul: "Cum sa fii sarcastic pe siteurile de matrimoniale fara a parea mitocan". curata ironie folosirea ipocriziei in a explica altora ce inseamna sarcasmul! si binenteles ca tot (doar) in mod ironic a fost exemplificat si al doilea termen din titlu. ca sa fie complet. cool!
matrimoniale - membru fara poza

Cireasa_de_pe_Tort

  • Publicat Acum peste 2 luni
Nu-ți face probleme ! Sunt alții și mai spurcați dar nu și-au pus poza . Mai mult.... ar vrea să ne si atingă....cu privirea....cu siguranță.
matrimoniale - membru fara poza

Alice007

  • Publicat Acum peste 2 luni
Nasol ...cei doi care au ceva de impartit, ar trebui să o faca la mesaje sau la ...telefon ,****...etc....chiar nu ne intereseaza.
poza ticubuhoci

ticubuhoci

  • Publicat Acum peste 2 luni
Dupa ce am citit capodopera asta de articol, m-am hotarat brusc sa scriu si eu un eseu despre apa chioara ...
cod de securitate