Articole

articol matrimoniale, sfaturi femei barbati
Narcisismul in mare masura ignora femeile cu trasaturi narcisiste. Invata semnele. Devino constient.

In mod normal cand ne gandim la narcisism, mintile noastre au tendinta sa coreleze barbatii cu aceasta tulburare. In realitate exista multe femei narcisiste in societate, fiind necesara o crestere a constientizarii legate de femeile narcisiste pentru ca lumea sa fie informata cand ia decizii in relatiile cu acest gen de persoane. Femeile narcisiste tind sa fie mai subtile in tendintele lor narcisiste si sunt mai greu de identificat. Este dificil sa se faca distinctia intre stima de sine si infatuare la o femeie narcisista.

Exista multe trasaturi si caracteristici ale femeilor narcisiste, dar sunt 5 importante pe care ar trebui sa le tineti minte:

1. E mult mai probabil ca femeile narcisiste sa se imbrace provocator. Imbracandu-se seducator, este foarte probabil ca atentia sa fie asupra lor. Acest stil vestimentar provocator alimenteaza stima de sine si atractivitatea femeilor narcisiste. Ele se imbraca intr-un mod care atrage atentia celorlalti dar in acelasi timp este destul de misterios. La randul sau, atentia sporeste increderea in sine a persoanei si de asemenea ii hraneste comportamentul seducator. 

2. Sunt foarte competitive. Femeile narcisiste considera ca sunt superioare celorlalti din punct de vedere intelectual. Cred de asemenea ca lumea e invidioasa si geloasa pe ele. Astfel, folosesc aceasta convingere ca o scuza pentru lipsa relatiilor sociale / romantice semnificative.

3. Femeile narcisiste au adesea sentimentul de dreptate absoluta si convingerea ca merita un "tratament special", investind in schimb minim emotional in relatii. Au o lipsa de empatie si de remuscari pentru greselile lor. Vor exploata sau rani alte persoane pentru a obtine ce-si doresc.

4. Femeile narcisiste, foarte rar, daca vreodata, isi asuma responsabilitatea pentru actiunile si comportamentul lor in diferite situatii. Acestea au tendinta sa-i invinovateasca pe altii pentru acest comportament. Fiti atenti la modul in care vorbesc despre trecutul lor in diferite situatii pentru a determina daca exista vreo stereotipie.

5. Ele manifesta o furie sau agresiune anormala cand lucrurile nu se desfasoara asa cum isi doresc sau cand sunt respinse. De asemenea, au o personalitate dependenta si adopta comportamente riscante. Ascultati-le povestile si fiti foarte atenti la cat de des au avut comportamente agresive.

Multe din aceste caracteristici sunt comune si femeilor care nu sunt narcisiste dar elementul cheie de retinut este cat de des sunt expuse aceste trasaturi de comportament. Din pacate, multe semnale sunt trecute cu vederea in cazul femeilor narcisiste deoarece majoritatea oamenilor au prejudecati legate de sex in cazul narcisismului. Trasaturile narcisiste  sunt foarte comune ambelor sexe, dar multe comportamente se desfasoara in moduri diferite la barbati si femei.
Acest articol este proprietatea matrimoniale.ro si nu poate fi reprodus, partial sau total, fara acordarea creditului si publicarea link-ului catre sursa. Daca v-a placut puteti sa-i dati Share pe Facebook folosind butonul de mai sus.

Comentarii

cod de securitate