Articole

articol matrimoniale, sfaturi femei barbati
Studiu care gaseste noi diferente de personalitate intre barbati si femei

La inceputul anilor 1990, un scriitor si expert in relatii, dr John Gray, a scris o carte de care cu siguranta ati auzit: "Barbatii sunt de pe Marte, femeile sunt de pe Venus". Cand cartea a fost publicata in 1992, a devenit un fenomen al culturii pop care a dus la mai multe carti, seminarii, un sitcom TV si chiar un spectacol pe Broadway.

In ciuda afirmatiilor lui Gray, in 2005, o femeie profesor la Universitatea din Wisconsin a constatat ca, la urma urmei, cele doua sexe nu sunt chiar atat de diferite. Studiul acesteia a aratat ca barbatii si femeile sunt in mare asemanatori, chiar in domenii precum stima de sine, capacitatea de conducere si abilitatile matematice - domenii considerate barbatesti de-a lungul timpului.Bine atunci. Studiul descopera totusi noi diferente de personalitate intre barbati si femei.

In timp ce studiile si cercetarile ulterioare s-au pozitionat de-o parte si de alta legat de cat de asemanatoare sau diferite sunt cele doua sexe, inca o data ne este furnizata informatia ca barbatii si femeile nu sunt deloc la fel. Noul studiu, publicat initial pe websiteul "Public Library of Science",  a aratat, in urma unui sondaj la care au participat 10 000 de barbati si femei din Statele Unite, ca cele doua sexe intr-adevar "simt si se comporta" nu doar in mod specific, ci chiar strict determinat de gen.

In comparatie cu femeile, barbatii sunt mai dominanti, rezervati, atenti, vigilenti, constienti de reguli si stabili emotional conform studiului. "Stabili emotional?" Pfff. Femeile, pe de alta parte, intruchipeaza trasaturi care sunt asociate stereotipic cu "genul corect". Ele sunt deferente, calde, de incredere, sensibile si reactive emotional. "Reactive emotional?? Pfff. Nici macar nu stiu ce inseamna reactive emotional...Este cam asa: "De ce m-ai facut grasa? Cred ca o sa-ti arunc telefonul in cap, o sa ma blestem pentru cele 5 kg puse de la Craciun, apoi o sa plang pe un tort diplomat!" Vedeti? Si femeile pot fi stereotipizate...

Apropo, echipa care a efectuat aceasta cercetare a gasit analizand rezultatele ca doar 18% dintre barbati si femei se potrivesc in ceea ce priveste profilurile de personalitate. Pai, exista totusi o mica suprapunere, nu?

Concluzii? Suntem diferiti, dar nu atat de diferiti incat sa credem ca barbatii sunt de pe alta planeta. Cu exceptia momentelor in care suntem nervoase pe ei sau cand se despart de noi, bineinteles. Atunci este perfect acceptabil sa-i tratam ca extraterestri din spatiul cosmic.

Cat de diferiti crezi ca sunt barbatii si femeile in ceea ce priveste personalitatea?

Acest articol este proprietatea matrimoniale.ro si nu poate fi reprodus, partial sau total, fara acordarea creditului si publicarea link-ului catre sursa. Daca v-a placut puteti sa-i dati Share pe Facebook folosind butonul de mai sus.

Comentarii

cod de securitate