Articole

articol matrimoniale, sfaturi femei barbati
Banii, nu iubirea, este liantul care tine cuplurile unite.

Aceasta poate parea o afirmatie superficiala. Dar daca cititi in continuare veti vedea exact de ce sunt banii mai importanti decat dragostea. Mai intai, permiteti-mi sa va explic ce vreau sa spun.

Nu spun ca banii ar trebui sa fie obiectivul relatiei voastre. Dimpotriva.

Succesul financiar rezulta dintr-un parteneriat care functioneaza. Crearea bogatiei nu poate fi obiectivul tau principal cand ai de-a face cu alte persoane daca vrei sa ai succes.

De fiecare data cand faci ceva doar pentru bani te vei simti gol in interior si nesatisfacut. Prin prisma experientei mele personale si profesionale sunt foarte hotarat in aceasta privinta. Si acest principiu se aplica la toate relatiile (casatorie, prietenie, sau chiar afaceri).

Si nu spun nici ca o multime de bani va face ca relatia ta sa fie de succes. Nicio suma de bani din lume nu poate garanta asta. Deci la ce ma refer? Vorbesc despre acordurile pe care le ai cu partenerul tau in legatura cu finantele (cum lucreaza banii si pentru ce sunt).

Fara acorduri legate de telurile, valorile, atitudinile si obisnuintele financiare, relatia voastra este sortita esecului. Unul dintre voi il va parasi pe celalalt, sau veti trai o viata trista impreuna. Aceasta va lua saptamani, luni, ani sau decenii pana sa se manifeste dar cu siguranta se va intampla mai devreme sau mai tarziu. Stiu ca suna dur, dar este purul adevar.

Acest lucru nu inseamna ca trebuie sa fiti de acord cu toate chestiile financiare de la inceput. Dar daca in cuplu nu puteti discuta deschis si onest aceste treburi si daca nu sunteti dispusi sa va schimbati comportamentul financiar intr-o maniera semnificativa atunci cand este necesar, ar trebui sa va ganditi serios la relatia voastra si sa incetati sa va pacaliti in legatura cu ea.

Va voi da cateva exemple despre modul in care eu si sotia mea ne-am ocupat de diferentele financiare dintre noi. Cred ca poate ajuta. Imediat dupa casatorie aveam opinii diferite despre venituri si cheltuieli. Din fericire aceasta n-a cauzat prea multe probleme. Ne-am impartit responsabilitatile si resursele financiare. Si ne-am acordat reciproc libertate totala in cadrul activitatilor pe care le controlam. Aceasta a functionat pentru noi la inceput.

A functionat, dar nu era solutia perfecta. Existau diferente intre noi legate de cheltuieli care uneori provocau certuri.

Sotia mea nu este o cheltuitoare, dar era mai dispusa sa bage mana in portofel pentru a se bucura de viata. Eu aveam o mare frica financiara cand mi-am inceput cariera. Pot sa va spun sincer ca eram foarte strans la punga fara vreun motiv real. Dar amandoi eram convinsi ca aveam dreptate si celalalt se comporta prosteste.

Am invatat in timp ca trebuie sa ne adresam onest valorilor si fricilor celuilalt. Si ca fiecare din noi trebuie sa faca compromisuri. Trebuia sa ascultam fiecare opinia celuilalt. Sa ascultam cu adevarat si sa auzim ce gandeste celalalt, apoi sa intelegem ce simte acesta. Apoi a trebuit sa implementam propriu-zis acordurile la care am ajuns.

Deci cand spun ca banii sunt mai importanti decat dragostea, spun de fapt ca o relatie este in pericol atat timp cat dezacordurile legate de bani nu sunt stinse. Toata dragostea din lume nu va rezolva aceasta problema. Problemele legate de bani va vor scufunda barca iubirii indiferent daca va luptati sau nu cu ele, le ignorati sau va mintiti spunandu-va ca totul este in regula.

Pana cand nu repari ce este stricat, problema nu va disparea. Si atat timp cat exista o greseala structurala fundamentala in fundatia ta financiara, mergi pe gheata foarte subtire. Iti irosesti timpul, si pe cel al partenerului. Nu sunteti corecti unul cu celalalt, pentru ca sunteti ambii blocati.

Banii simbolizeaza securitate si fericire. Si asta pentru ca, intr-o oarecare masura, banii furnizeaza aceste lucruri. Ia-ti timp pentru a asculta cum gandeste jumatatea ta despre bani. In timp ce asculti, intreaba-te "ce este corect in ceea ce spune" mai degraba decat sa te gandeti la modalitati de a-ti proteja pozitia. Asigura-te ca partenerul tau (sotul/sotia) face la fel. Daca tu esti dispus sa faci asta si jumatatea ta nu - poate e timpul sa-ti gasesti un nou partener.

Veniti cu metode tangibile si semnificative pentru a-ti imbunatati viata financiara comuna pe termen scurt si lung. Apoi puneti imediat in practica aceste metode. Daca unul din voi nu este capabil sa faca asta, va recomand la modul serios sa cautati consiliere.

Sunt multe in joc cand vine vorba de bani si relatia ta. Experienta imi spune ca nu poti fi niciodata fericit cu o alta persoana daca exista neintelegeri majore pe tema banilor sau deconectari intre valorile comune si actiuni. Acest lucru este adevarat indiferent cat de mult se iubesc doi oameni.

Care este experienta ta? Ai observat aceasta problema aparand in viata ta sau un vietile persoanelor apropiate tie?
Acest articol este proprietatea matrimoniale.ro si nu poate fi reprodus, partial sau total, fara acordarea creditului si publicarea link-ului catre sursa. Daca v-a placut puteti sa-i dati Share pe Facebook folosind butonul de mai sus.

Comentarii

poza Markus40

Markus40

  • Publicat Acum peste 2 luni
viata reala bate filmul, din pacate. exsista inca din antichitate, femeile isi cautau barbati puternici carea puteau sa vaneze sa le asigure atat sotiei cat si copiilor lor siguranta zilei de maine. nu sa schimbat cu mult aceasta metoda. diferenta e ca atunci nu erau bani. acum sunt bani.
este in genetica noastra ca oameni. da am mai auzit femei care au spus ca stau cu sotul lor doar pentru siguranta zilei de maine.
nu e nimeni de condamnat
poza Cristi1960

Cristi1960

  • Publicat Acum peste 2 luni
Daca banul tine cuplurile unite....inseamna ca e vorba de iubirea de bani.....
matrimoniale - membru fara poza

h2so4blue

  • Publicat Acum peste 2 luni
Orice poate fi demonstrat ! Din pacate chiar si adevarul ! Daca nu poti dovedi un adevar,atunci spui e o axioma! Articolul devine penibil cand se face afirmatia : acesta este purul adevar !!! Adevarul este relativ si dependent de personalitatea fiecaruia, desigur ,raportat la subiectul articolului ! Verdictul asta apoteotic cu purul adevar denota superficialitatea autorului ! Sunt extrem de multe aspecte de comentat ! Ma rezum insa la observatia ca i este f posibil ca durabilitatea cuplului sa fie dat de simbioza celor 2. Astfel, doi golani ,el si ea, vor trai fericiti pana ...aproape de final, fara a avea nevoie de situatie materiala! Asa cum un bogatan precum Columbeanu, isi poate oricand inlocui Monicuta cu o sarantoaca avida dupa o viata de huzur! Marile drame si esecuri ,apar acolo unde conturile sunt imense !
matrimoniale - membru fara poza

Dorian

  • Publicat Acum peste 2 luni
Ai să mori, și de bani, încununat de flori.....
matrimoniale - membru fara poza

Frank_

  • Publicat Acum peste 2 luni
Cateva citatii despre bani

"Banii nu fac fericirea dar contribuiesc"
"Banii nu fac fericirea dar nici saracia nu o aduce"
“Banii nu sunt singurul răspuns, dar fac diferenţa” – Barack Obama
“Banii sunt foarte importanţi doar atunci când nu îi ai.” – Sting
“Banii nu pot cumpăra fericirea, dar nici sărăcia” – Leo Rosten
“Cea mai rapidă modalitate de a-ţi dubla banii este să-i îndoi la jumătate şi să-i pui înapoi în buzunar” – Anonim
“Cheltuitorii mari sunt proşti creditori” – Benjamin Franklin
“Nu am fost niciodata într-o situaţie care să se înrăutaţească pentru că am avut bani la mine.” – Clinton Jones
“Dacă împrumuţi cuiva 20 de dolari şi nu mai vezi niciodata acea persoană, probabil ca atât valoreaza ea.” – Anonim
“Un om este mai atent la banii lui decât la principiile sale.” – Ralph Waldo Emerson
“Noi nu facem filme pentru a face bani, noi facem bani ca să face filme” – Walt Disney
“Nu uita: Timpul înseamnă bani” – Benjamin Franklin
“Banii vor cumpăra un caine bun dar numai iubirea va face ca el sa dea din coadă.” – Richard Friedman
“Omul învăţat îşi poartă bogăţiile în sufletul său.” – Fedru
“Dacă nu ştii cum să ai grijă de bani, banii vor sta departe de tine” – Robert T. Kiyosaki
“Sunt oameni care au bani şi oameni care sunt bogaţi” – Gabrielle ‘Coco’ Chanel
“Măsura reală a bogăţiei este cât de mult dă lumea pentru tine atunci când ţi-ai pierdut toţi banii” – Anonim
“Banii nu înseamnă tot dar sigur te ajută să te ţină în legătură cu copii tăi” – Anonim
“Fără bani am fi cu toţii bogaţi” – Anonim
“Dacă vrei să te simţi bogat numără toate lucrurile care le ai pe care banii nu le pot cumpăra” – Anonim
“Cea mai mare bogăţie este să fii mulţumit cu ce ai.” –Cicero
“Ce folos îi aduce averea celui fără minte? Căci nu poate cumpăra cu ea înţelepciune.” – Septuaginta
“Nici o bogăţie nu este mai presus de sănătatea trupească.” – Septuaginta
“Bunăstarea este produsul capacităţii omului de a gândi.” – Ayn Rand
“Nimeni nu-i atât de bogat, încât să nu posede mai puţin decât ar vrea.” – Favorinus
“Trebuie considerat bogat cel care-i încredinţat că are ce-i trebuie.” – Eusebius
“Dacă vei trăi în conformitate cu natura, nu vei fi niciodată sărac; dacă însă vei trăi în conformitate cu părerile, nu vei fi niciodată bogat.” – Seneca
cod de securitate