Articole

articol matrimoniale, sfaturi femei barbati
Pentru ca e in regula sa te superi si e in regula sa te infurii. Dar nu e in regula sa tii totul in tine.

Faptul ca am o relatie de un an si jumatate m-a invatat foarte multe despre mine, despre partenerul meu si despre modul in care trebuie sa relationezi cu oamenii, in general. Cu totii o facem; cu totii ridicam glasul si ne certam, indiferent daca o facem ca sa ne aparam sau ca sa spunem raspicat, in cele din urma, ce ne deranjeaza.

Nu ne plac certurile, nu ne place melodrama (cel putin unora dintre noi nu le place) si, cel mai important, cel putin unul dintre noi se gandeste cu groaza ca urmeaza o despartire. Altii se gandesc cu groaza ca si-ar putea rani partenerul sau ca l-ar putea determina sa rupa relatia.

Dar eu sunt aici sa va ajut. Iata cum sa fii „fair play” cand te certi si cum sa profiti de pe urma unei dispute.

Nu iti voi spune ca despartirea e solutia. Iti voi spune cum sa repari lucrurile ... da, exact, cum sa le repari CU ADEVARAT.

Fii capabila sa privesti si din perspectiva celuilalt. Chiar si atunci cand crezi ca e imposibil sa aiba dreptate, pune-te in locul partenerului si vezi daca ai face lucrurile diferit inainte de a exploda.

Incearca sa vezi ce ai putea face pentru a preveni cearta si spune-i acest lucru partenerului. Sunteti persoane diferite, asa ca nu te astepta sa gandeasca la fel ca tine.

Ramai complet calma. Iti iubesti partenerul? Atunci, nu il rani. Nu aduce in discutie lucruri care pot sa il raneasca, iar daca vorbesti serios, spune-o calm. Cu cat tipi mai mult, cu atat il vei rani mai mult.

Nu reinvia trecutul. Nu poti trai in trecut pe tot parcursul relatiei. Oamenii se schimba, lucrurile se schimba si ele.

Nu esti aceeasi persoana care ai fost acum un an. Nu esti aceeasi persoana care ai fost acum o luna. Nu esti aceeasi persoana care ai fost cu o zi in urma. Nici macar nu esti aceeasi persoana care ai fost acum o ora.

Lasa trecutul in trecut, e tot ce pot sa spun. Cearta-te pentru lucrurile din prezent si vorbeste despre ce se intampla ACUM.

NU ADUCE IN DISCUTIE DESPARTIREA, decat doar daca te gandesti serios la asta. Pur si simplu nu o face! Serios. Te avertizez, indiferent cat serioasa e cearta, respira adanc. Chiar vrei asta?

Sa ai dovezile pregatite! La modul cel mai serios, daca stii ca ai dreptate, vino cu argumentele perfecte. Prezinta-le, dar nu pana cand nu stii sigur ca s-au intamplat toate acele lucruri sau daca ai un motiv legitim sa fii suparata.

Daca te-a inselat, afla cu cine, cand, unde erai, unde erau ei si, cel mai important, AI INCREDERE in persoana care ti-a dezvaluit aceste lucruri.
Nu e bine sa presupui. Daca te iubeste, nu ar face-o. Serios, sper din tot sufletul ca te inseli.

Cere-ti scuze, din nou, daca te inseli si daca ajungi sa presupui lucruri neadevarate la nervi. Cu totii o facem, nu te stresa. Fii suficient de puternica si suficient de matura pentru a-ti cere scuze si a recunoaste ca te inseli.

Te vei iubi mai mult si, cel mai important, el te va iubi mai mult.

Fii capabila sa treci mai departe. Cand cearta s-a terminat, mergi mai departe. Daca nu, dovedeste ca ai dreptate si rezolva problemele. Inchide acest capitol si fii gata sa incepi sa scrii unul nou.

Daca nu este menit sa fie, renunta. Daca nu poti trece mai departe, poate ca e timpul sa renunti la el. Poate ca lucrurile nu se pot repara si poate ca aici drumurile voastre se despart.

E in regula sa fii trista si e in regula sa fii furioasa.

Totul se intampla dintr-un anumit motiv. Acest motiv ar putea fi sa te maturizezi si sa evoluezi.
Acest articol este proprietatea matrimoniale.ro si nu poate fi reprodus, partial sau total, fara acordarea creditului si publicarea link-ului catre sursa. Daca v-a placut puteti sa-i dati Share pe Facebook folosind butonul de mai sus.

Comentarii

poza pierres

pierres

  • Publicat Acum peste 2 luni
O femeie adevarata stie sa se impuna prin armele pecare le are la dispozitie si sunt enorm de multe si va spune ca el si se va face ca ea. Iar barbatul adevarat nu trebuie sa se impuna decat dandu-i dreptate ca oricum el va avea drepatate.
Cine a scris acest articol are o suparare mare in viata inca de pe vremea copilariei cand certurile erau ceva cotidian. In viata mea nu am avut parte de asa ceva in casa. Orice problema daca aparea se rezolva chiar inainta sa apara norii unei posibile confruntari, ca de aia cei ce sunt sot si sotie deja se cunosc din priviri.
Chiar crede ca vrea sa ne ajute cu ce ? Avand o viata conflictuala in care se teme sa nu isi supere cumva partenerul ca sa nu se ajunga la despartire. Asa persoane pot sa dea sfaturi dusmanilor.
Ne mai spune ca sa ne punem in locul partenerului daca apare ceva ? Pai orice sot/sotie isi cunoaste foarte bine partenerul ca de aia se cheama ca e jumatatea lui. Intr-o relatie orice discutie este posibila dar depinde tonul sau gluma si poti indrepta orice chiar cu umor. Cum adica sa aduci argumente? Ce esti la tribunal sa aduci argumente si probe? Chiar pana acolo sa ajungi ? Pai deja relatia este compromisa cu final asteptat. Asta asa este ca exista si persoane conflictuale care nu au alta treaba decat sa dea sfaturi in loc sa-si rezolve problemele de existenta acolo in propria casa conflictuala.
matrimoniale - membru fara poza

DarianD

  • Publicat Acum peste 2 luni
O femeie adevarata stie sa faca ciorba sau o cearta din orice. No comment big grin
cod de securitate