Articole

articol matrimoniale, sfaturi femei barbati
Ce trebuie sa stii ca sa nu o pierzi!

Pentru multi barbati, o relatie cu o mama singura poate fi intimidanta.

Toate regulile se schimba. Toate trucurile pe care le-ai stapanit atat de bine nu mai functioneaza. Si incercarea de a o cuceri pe acea femeie minunata de care esti interesat devine o adevarata incercare: ar trebui sa reusesti sa deslusesti lucrurile, dar uneori raspunsurile sunt atat de evazive!

Totusi, daca esti indragostit de o mama singura, nu iti fa griji! Iata cateva sfaturi importante care ar trebui sa te ajute:

1. Recunoaste faptul ca o relatie cu o mama singura este diferita – la mijloc este si un copil

Fii sincer cu tine si recunoaste ca aceasta este o relatie cu totul altfel. Daca lucrurile nu vor merge intre voi, vei da peste cap nu doar viata ta si a ei. Asa ca, incepe prin a accepta faptul ca sinceritatea si comunicarea reprezinta CHEIA construirii unei relatii cu ea si copilul/copiii ei. Ai rabdare si fii plin de compasiune chiar de la inceput – s-ar putea sa ajungi sa o castigi pe cea mai pasionala si iubitoare femeie pe care ai cunoscut-o vreodata! Tine minte: mamele sunt extrem de altruiste. Nevoile familiei si nu ale ei sunt intotdeauna o prioritate pentru ea, asa ca imagineaza-ti cum ar fi sa faci parte din familia ei!

2. Respecta-l pe fostul ei sot

Unul dintre cele mai mari obstacole intr-o relatie cu o mama singura il reprezinta comportamentul fata de fostul ei sot, mai ales daca acesta este activ in ingrijirea copiilor sai. Daca esti intr-o relatie cu o mama singura, cu experienta, nu ai niciun motiv sa fii gelos sau suspicios ca se infiripa vreo relatie intre ei! Asta s-a intamplat in trecut. Daca esti cu o mama care a ramas singura de curand, exista sanse ca ea inca sa mai aiba sentimente puternice pentru fostul ei sot, asa ca fii atent si impartaseste-i gandurile tale. (Vei afla cel mai probabil ca esti doar paranoic, insa sa fii sincer nu-i niciodata un lucru rau!)

E ciudat sa ai o relatie cu o femeie in preajma careia mai este un alt barbat, deci comunicarea este din nou cheia.

3. Intelege ca nu are timp pentru jocurile tale

Dupa cum iti poti imagina, mamele singure au multe pe cap. Serviciul, ingrijirea copiilor, activitatile sportive, evenimentele scolare ... si lista pare sa nu se termine niciodata. Deci, nu-ti pierde timpul (si nici pe al ei) incercand sa faci pe-a inaccesibilul sau sa incerci tactici de control / manipulare. Probabil ca va decide ca nu are timp de asa ceva! Ca de obicei, onestitatea este cruciala, mai ales in acest caz: daca esti interesat, spune-i. Daca nu – sau nu esti sigur ce vrei – spune-i si ei si permite-i sa ia o decizie in cunostinta de cauza cu privire la tine. Nu o pacali sa se angajeze la ceva ce nici tu nu stii sigur daca vrei!

Partea buna e ca mamele singure au tendinta sa stie ce vor de la o relatie si vor inlatura nesiguranta daca tu nu o faci.

4. Fa ceva sa o ajuti

Ai auzit probabil expresia „Faptele conteaza mai mult decat cuvintele”. Ei bine, in viata unei mame singure, faptele inseamna TOTUL! Si sa nu crezi ca asta inseamna ca trebuie sa faci gesturi spectaculoase, pentru ca mamele sunt usor de multumit. Arata-i ca iti pasa ajutand-o la treburile casnice sau oferindu-te sa-i duci copiii la scoala, pentru ca ea sa poata termina de spalat rufele sau de pregatit cina. Un barbat care preia initiativa ii poate rapi inima unei mame, si astfel o vei cuceri!

5. Nu o trata ca pe o domnita in primejdie – pentru ca nu este

O conceptie gresita despre mamele singure este ca ele nu vor altceva decat un barbat care sa le ajute sa-si creasca copiii – ca vor fi posesive si ca vor dori sa se casatoreasca imediat. Gresit! Comparativ cu alte femei, mamele singure sunt mai precaute cand vine vorba de luarea unui angajament pe termen lung cu un barbat pe care nu-l cunosc, asa ca vor cauta sa te cunoasca bine inainte de a lua in calcul vreun angajament.

Cand iesi cu o mama singura, mai ales daca este singura de putin timp, incearca sa-i descoperi personalitatea asa cum e – o mama atenta, cu norma intreaga – comparativ cu o femeie singura cu care intalnirile vor dura ceva timp! Discutati despre orice si nu o lua in nume personal. Ea doar incearca sa se redescopere. Bucura-te de compania ei si profita de timpul petrecut alaturi de ea, pentru ca, daca aloca o parte din timpul ei pretios pentru a construi o relatie cu tine, asta demonstreaza ca o interesezi cu adevarat.
Acest articol este proprietatea matrimoniale.ro si nu poate fi reprodus, partial sau total, fara acordarea creditului si publicarea link-ului catre sursa. Daca v-a placut puteti sa-i dati Share pe Facebook folosind butonul de mai sus.

Comentarii

poza alenismike

alenismike

  • Publicat Acum peste 2 luni
Articolul e bun. Normal ca nu puteau lipsi injuraturile vreunui psiholog al lupii winking
matrimoniale - membru fara poza

h2so4blue

  • Publicat Acum peste 2 luni
numai psihologi de inalta clasa pe aici. Pariez ca autorul articolului nu are decat niste articole citite la activ din care a tras concluzii, daca nu cumva copy-paste!
cod de securitate