Articole

articol matrimoniale, sfaturi femei barbati
Acesti tipi sunt totusi buni la suflet.

Iata scenariul: ai dat cu aspiratorul, ai platit facturile online, ai pus rufele la spalat, ai pregatit pranzul si ai plecat in graba sa iei tortul pentru ziua de nastere a surorii lui, iar in tot acest timp el a stat pe canapea si s-a uitat pe internet la masini. In timp ce conduceai spre patiserie, ai inceput sa te gandesti de cate ori te-a dezamagit si a fost prea preocupat de ale lui pentru a-si da seama ca ai nevoie de ajutor. Te intrebi de ce nu se poate maturiza.

Potrivit lui Gary Cross (autorul cartii Barbatii copii: Originile imaturitatii moderne), nu esti singura. Barbatii-copii reprezinta un fenomen istoric specific culturii moderne din secolul XXI. Multi barbati isi prelungesc tineretea mergand mai mult timp la scoala si amanand casatoria sau paternitatea. Cand intra pe piata muncii, acestia au acces doar la locurile de munca prost platite si la munca temporara. Astfel, li se intarzie independenta financiara si emotionala si traiesc in situatii si relatii temporare mai mult timp decat barbatii din generatiile anterioare. Deoarece sunt multi astfel de barbati, iata cateva sfaturi pentru a sti cum sa abordezi barbatii-copii – daca alegi sa pastrezi unul langa tine.

1. Fii independenta

Cand iti faci treburile tale singura, oferi un model excelent pentru felul in care el isi poate face propriile treburi.

2. Nu fi mama lui

Daca esti o „salvatoare”, aceasta este probabil o mare provocare pentru tine. Nu lua tortul pentru ziua de nastere a surorii lui. Lasa-l sa fie responsabil pentru orice situatie pe care el o creeaza. Responsabilitatea te invata multe.

3. Nu-i mai cauta scuze

Daca faci asta, atunci il lasi sa profite de tine. Ii aprobi comportamentul si iti ignori propriile sentimente, care ar putea sa te avertizeze asupra unui comportament problematic pe termen lung. Asculta-ti intuitia, nu mintea.

4. Schimba-i comportamentul incetul cu incetul

Daca accepti aceasta provocare, poti incerca sa stabilesti niste reguli care sa il ajute sa isi creeze obiceiuri mai utile. De exemplu, in loc sa-i ceri sa-si puna rufele la spalat si sa astepti numai ca sa vezi ca nu o sa o faca niciodata, poti pune cosul de rufe in capatul scarilor si sa il rogi pur si simplu sa-l duca jos data viitoare cand merge incolo. Pune-l chiar in fata scarilor, astfel incat el sa fie nevoit sa-l ridice pentru a putea trece. Tine pumnii sa o faca!

5. Fii sincera in ce priveste motivele pentru care esti cu acest barbat

Ideea este ca un barbat-copil este un partener dificil pe termen lung. In cele din urma, chiar si cea mai activa femeie va obosi sa faca totul de una singura. Daca esti cu el doar pentru relatii intime sau distractie, atunci recunoaste acest lucru in sinea ta si in fata prietenilor tai. Nu incerca sa transformi barbatul-copil intr-un barbat adevarat ramanand insarcinata sau casatorindu-te cu el. Asta nu va functiona.

E dificil sa fii cu un barbat-copil. Daca te superi sau te enervezi nu vei rezolva nimic, pentru ca el nu stie cum sa raspunda nevoilor tale sau cum sa le satisfaca, chiar si cand ii spui clar de ce ai nevoie. Daca te decizi sa ramai cu acest barbat-copil, atunci fa-o pentru ca alegi aceasta relatie exact asa cum e ea. Nu-l mai astepta sa creasca!
Acest articol este proprietatea matrimoniale.ro si nu poate fi reprodus, partial sau total, fara acordarea creditului si publicarea link-ului catre sursa. Daca v-a placut puteti sa-i dati Share pe Facebook folosind butonul de mai sus.

Comentarii

cod de securitate