Articole

articol matrimoniale, sfaturi femei barbati
Ce zici de un sfat pentru a fi tu insati cand esti singura?

Cati oameni casatoriti ai auzit spunand: „Mi-as fi dorit sa fi profitat de anii in care nu eram casatorit”. De ce spun asta, oare au trecut pe langa ei toti acei ani? Este usor sa te gandesti la ceea ce nu ai. Cred ca fiinta umana are tendinta de a gandi asa.

Este adevarat ca atunci cand esti singur chiar ai mai mult timp. Asta nu inseamna ca nu muncesti din greu. Inseamna ca programul tau e mult mai flexibil. Exista multe sfaturi pentru persoanele singure. De exemplu, cum sa gasesti barbatul perfect, unde sa il intalnesti si asa mai departe.

Ce zici de niste sfaturi pentru a fi tu insati cand esti singura? Iata 6 sfaturi pentru cum sa fii fericita:

1. Nu te critica.

Acesta este unul dintre cele mai simple lucruri de facut. Stiu ca atunci cand esti singura, toata lumea pare ca e fericita si indragostita. In realitate, acest lucru nu este adevarat.

Ce se intampla de fapt? Incepi sa faci comparatii. Acest lucru nu se termina niciodata bine. Incepand de astazi, trebuie sa nu te mai critici si sa incepi sa iti faci complimente. Scrie trei calitati pe care ai, acum!

2. Permite-ti sa gresesti.


Stiu, cand iesi la o intalnire, vrei ca lucrurile sa mearga perfect. In realitate, nu exista un scenariu perfect pentru intalniri. Esti pe drum pentru ca urmeaza sa te intalnesti cu partenerul tau si se intampla sa ramai pe neasteptate blocata in trafic din cauza unui accident. Prietena ta cea mai buna iti trimite mesaje intr-una in timp ce esti in oras la o intalnire. Si lista poate continua.

Asta inseamna ca este timpul sa accepti realitatea si faptul ca asa se intampla cand e vorba de intalniri. Vor fi si greseli. Cand oamenii isi recunosc greselile sau vorbesc despre greselile lor, partenerii lor se pot simti mai confortabil langa ei. In plus, ei nu simt ca trebuie sa fie perfecti.

3. Fa lucrurile singura.

Acest lucru poate parea evident. Dar multi oameni singuri se tem sa faca lucrurile singuri. Am avut odata o prietena care nici macar la supermarket nu putea merge singura. Mereu se gandea la ce cred altii.

De cele mai multe ori, oamenii nici macar nu isi dau seama ca esti singura. Fa din asta o aventura. Unde iti doresti sa mergi de mult timp? Atunci trebuie sa mergi acolo, singura. Vorbeste cu strainii si bucura-te de fiecare zi.

4. Fii deschisa catre alte relatii.

Relatiile acum apar, acum dispar. Acesta este un moment minunat pentru a-ti petrece timpul impreuna cu familia si prietenii. Ai grija de aceste relatii. Invita-ti prietenii si familia la cina sau la un concert.

Asigura-te ca le oferi intreaga ta atentie cand esti cu ei. Si nu petrece tot timpul plangandu-te ca esti singura.

5. Invata sa simti.

Este usor sa nu iti exteriorizezi sentimentele. In timp, ele se vor aduna. La terapie se spune ca cel mai bine este sa vorbesti despre ceea ce simti. Cand nu vorbesti despre sentimentele tale, ai tendinta sa nu evoluezi.

Daca esti trista, furioasa sau dezamagita, exteriorizeaza-te. Doar ai grija sa nu ranesti pe cineva cand o faci. Asigura-te ca iti exprimi si sentimentele de fericire.

6. Acorda-ti timp sa te cunosti.

Personal sunt o mare sustinatoare a constiintei de sine. Acorda-ti timp pentru a afla ce iti doresti. Care sunt visurile tale? De ce ai avut esecuri in viata? Pentru ce iti faci griji?

De exemplu, mereu planifici lucrurile? Te ajuta asta sa ai control asupra situatiei? Daca da, incearca sa iti dai seama de ce esti asa. Ai invatat sa faci asta pe cand erai copil? Oricare ar fi motivul, incearca sa-ti dai seama. Numai atunci cand incepi sa realizezi de ce faci anumite lucruri, vei putea sa le schimbi.

Articolul de fata ar putea fi de folos oricui, dar am descoperit ca aceste lucruri sunt utile mai ales persoanelor singure.

Cand esti singura, e usor sa simti ca ai facut ceva gresit si sa te invinovatesti. Daca continui sa faci asta, s-ar putea sa incepi sa te simti deprimata. Cand esti singura, posibilitatile sunt nelimitate. Asa ca, iesi in oras si distreaza-te!
Acest articol este proprietatea matrimoniale.ro si nu poate fi reprodus, partial sau total, fara acordarea creditului si publicarea link-ului catre sursa. Daca v-a placut puteti sa-i dati Share pe Facebook folosind butonul de mai sus.

Comentarii

cod de securitate