Articole

articol matrimoniale, sfaturi femei barbati
Asa ceva exista?

Chimia este fatala. Sa recunoastem: in clipa in care buzele se unesc, ceea ce va tine  impreuna devine mai puternic si sunteti vrajiti. Acest lucru se intampla intotdeauna. Corpul are grija sa nu va fie dor unul de celalalt.

Asadar, care este problema? Doar o parte dintre aceste relatii fierbinti si intense rezista in timp. Unii experti cred ca 80% dintre relatiile bazate pe atractia fizica, asa-zisa „chimie”, se destrama in mai putin de trei luni.

Potrivit Psychology Today, „Fiecare cuplu bazat pe dragoste la prima vedere considera ca sentimentele lor pasionale vor rezista urcusurilor si coborasurilor caracteristice unei relatii furtunoase si ca ei se vor bucura de fapt o viata de impliniri personale.”

Oamenii de stiinta pot detecta acum substantele chimice din creier ce interactioneaza intre ele si dau nastere unui cocktail care creeaza dependenta si te controleaza atunci cand se declanseaza chimia fiziologica.

Intr-adevar, se creeaza dependenta. Zonele creierului care se lumineaza cand cocaina intra in fluxul sanguin sunt exact aceleasi zone care se lumineaza cand sunt eliberate substantele chimice cauzate de dragoste si atractie. Poate fi dragoste la prima vedere sau poate ca ai devenit literalmente dependenta de iubire.

Oamenii se plictisesc unul de celalalt? De ce se stinge scanteia? Inca o data, se poate face ceva ca acea scanteie sa nu se stinga si sa traiti fericiti impreuna pana la adanci batraneti? Exista semne ca dragostea este adevarata in primele zile pline de pasiune? Exista dragoste la prima vedere?

Iata cinci semne ca noul tau prieten ar putea fi cu adevarat marea iubire (in ciuda chimiei) si cum sa stii daca ceea ce simti este cu adevarat dragoste la prima vedere, iar barbatul de langa tine merita iubirea ta:

1. E amabil cu personalul restaurantului.

Nu, nu vorbesc despre maniere ... ei bine, cel putin nu despre manierele din timpul mesei. O femeie inteleapta mi-a spus odata: „Uita-te la felul in care barbatul de langa tine trateaza chelneritele. Vei afla multe despre caracterul lui.”

Amabilitatea si generozitatea fata de muncitorii sau angajatii de rand sunt trasaturi autentice, greu de simulat. Cand te indragostesti la prima vedere (si sentimentele sunt reale), adesea motivul este bunatatea pe care o vezi in el si care declanseaza reactia chimica.

2. Are o relatie extraordinara cu rudele de sex feminin din familia sa.

Cum isi trateaza mama? Dar surorile? Sau fosta prietena? Cand l-am intalnit pe sotul meu (pe al doilea l-am intalnit la varsta de 52 de ani), inca isi scotea fosta soacra la plimbare, o data pe luna, din centrul de dezintoxicare unde era internata, chiar daca el era divortat de ani de zile.

Cu mine inca se poarta ca un cavaler de moda veche si in ziua de azi, iar acesta este unul dintre lucrurile pe care le iubesc cel mai mult la el.

3. Este ocupat si implinit cu un hobby sau o cariera productiva.

Daca te indragostesti de un tip caruia ii place la nebunuie viata pe care o are dar care isi face si timp sa te puna pe tine pe primul plan, este un semn grozav. E posibil sa traiesti fericita pana la adanci batraneti alaturi de un tip falit sau somer; la urma urmei, nimic nu este imposibil.

Dar chiar iti doresti asta? Chimia cu un barbat fara niciun venit poate fi intensa, dar rareori este dragoste adevarata.

4. Nu e genul tau.

Multi oameni care se indragostesc la prima vedere – cuplurile care sustin ca au stiut aproape de la inceput ca partenerul era „alesul” – spun acelasi lucru: „Ne-am intalnit in modul cel mai surprinzator, nu ma asteptam sa fiu cu cineva ca el. Nu e deloc genul meu.”

Cand te atrage cineva care nu e „genul” tau, fii atenta. Ar putea fi dragostea adevarata.

5. Inca mai simti la fel pentru el dupa doua-trei luni.

Uneori, in intervalul de doua – trei luni, e bine sa iti analizezi relatia. Cat de fierbinte mai este chimia? S-a schimbat ceva pentru vreunul dintre voi? Daca lucrurile s-au mai potolit, iata ce sa verifici: Cat de fascinati sunteti unul de celalalt? Fii atenta la semnele care arata ca il atragi si altfel decat doar intim.

Curiozitatea si fascinatia sunt doi indicatori puternici ca ceea ce simti e dragoste adevarata, mai ales cand primele scantei incep sa paleasca. Pasiunile te vor topi mereu la inceput pentru ca la final sa te lase cu inima franta. Intre pasiune si suferinta exista multe experiente care te asteapta. Experienta dragostei la prima vedere iti poate zdruncina lumea, si in multe cazuri poate fi  dragoste adevarata.

Daca te afli chiar acum intr-un astfel de montagne russe, pune-ti centura de siguranta si tine-te bine, distreaza-te si bucura-te de calatorie.

Nimic nu se compara cu o pasiune care iti fura mintile. Doar analizeaz-o la doua – trei luni si fii sincera cu ceea ce se intampla. Daca inca exista atractia, e cel mai bun semn dintre toate si probabil ca te-ai indragostit la prima vedere de un barbat care va fi langa tine mult timp de acum inainte.
Acest articol este proprietatea matrimoniale.ro si nu poate fi reprodus, partial sau total, fara acordarea creditului si publicarea link-ului catre sursa. Daca v-a placut puteti sa-i dati Share pe Facebook folosind butonul de mai sus.

Comentarii

cod de securitate