Articole

articol matrimoniale, sfaturi femei barbati
A venit momentul sa lasi garda jos?

Partenerul tau te-a tradat. Ai descoperit toata povestea. Ati muncit amandoi incercand sa salvati relatia si sa va tratati pentru a putea avea incredere din nou. Cu toate acestea, ai fost ranita in unul din cele mai dureroase moduri posibile si este dificil sa lasi garda jos.

"Dar daca o mai face o data? Atunci m-as simti ca o proasta!"

Este in regula sa fii mai retinuta cu increderea. Este in regula sa fii mai prevazatoare. Oricum, daca aceasta dureaza o perioada mai lunga, problema este ca acum esti privata de o relatie emotionala si fizica.

Nu-ti poti acorda placerea de a te simti iubita daca esti intr-o perioada in care te protejezi pentru a nu fi ranita. Si cu totii stim ca nu exista garantii.

Stii ca trebuie sa-ti asumi un risc dar vrei sa-ti asumi un risc in mod inteligent. Deci, cand este momentul potrivit sa uiti si sa ai incredere din nou?

Iti prezentam 5 posibile semne pentru a sti ca este timpul sa treci peste, sa lasi garda jos si sa te implici din nou:

1. Doreste sa inteleaga "de ce":

Partenerul tau este foarte interesat sa inteleaga motivele adanci pentru care te-a inselat. De obicei, aceasta inseamna ca exista vointa de a petrece timp cu un terapeut calificat fie in cadrul unei terapii individuale, fie a unei terapii de cuplu.

2. Vezi o schimbare de comportament.

Atunci cand ambii descoperiti motivele care au generat infidelitatea, esti capabila sa observi diferente concrete in comportamentul partenerului care te-a inselat anterior. Acest comportament este o alternativa mai buna la problema dintre voi decat inselatul.

De exemplu, daca partenerul a realizat ca nu s-a simtit apropiat de tine, vei observa ca incepe sa initieze zilnic discutii pline de substanta.

3. Nu mai contacteaza cealalta persoana.

Nu mai exista absolut niciun contact cu vreo persoana care a avut legatura cu infidelitatea. Orice alte comportamente ascunse (de exemplu bani ascunsi) au incetat.

4. Te simti mai aproape de el.

Tu, partenerul tradat, te simti mai aproape de partenerul de cuplu. Chiar daca esti nesigura si suspicioasa uneori, in momentele de calm, te simti mult mai senina.

5. Va simtiti bine unul cu celalalt.

Din ce in ce mai mult, va distrati impreuna si de-abia astepti sa fii impreuna cu partenerul tau. Desigur, poti ghici ca si acesta doreste sa petreaca timpul cu tine. Vezi acest lucru in ochii sai si in comportamentul verbal si nonverbal.

Nu exista garantii, dar cu cat observi mai multe din semnele de mai sus, cu atat riscul sa te insele din nou este mai mic.

Personal, cand observ prezenta celor 5 semne in cea mai mare parte a timpului, sfatuiesc persoana tradata sa se implice din nou total in relatie. Desigur, aceasta nu este o stiinta exacta, si adesea cand partenerul tradat se implica in relatie, cele 5 semne pot fi imbunatatite.

Adesea acesta este un proces gradual de crestere reciproca a increderii care trebuie sa fie hranit de ambii parteneri, precum si de terapeutul implicat.
Acest articol este proprietatea matrimoniale.ro si nu poate fi reprodus, partial sau total, fara acordarea creditului si publicarea link-ului catre sursa. Daca v-a placut puteti sa-i dati Share pe Facebook folosind butonul de mai sus.

Comentarii

cod de securitate