Articole

articol matrimoniale, sfaturi femei barbati
De multe ori am auzit, atat in viata reala , cat si pe matriland, din gura sau din tastele vreunui mascul: “Deh, daca aveti standarde prea ridicate, de aia sunteti singure”.

Total gresit! Noi toti, dar absolut toti, obtinem ceea ce asteptam! Aceia dintre noi cu asteptari scazute, tind sa fie in relatii in care sunt tratati prost, iar noi, cei care avem standarde ridicate in alegeri, tindem sa fim in relatii in care suntem tratati la nivelul pe care ni-l dorim. Acest lucru sugereaza ca avand standarde inalte, este mult mai probabil sa atingem tipul de relatie pe care ni-l dorim, decat sa ne uitam in alta directie lasand lucrurile sa alunece la vale. Acum sa nu intelegeti ca optez pentru o relatie ideala, perfecta, adica standardele noastre sa fie de neatins. Nicidecum. Dorinta mea si cred ca a majoritatii dintre noi este sa gasesc o relatie “destul de buna”, care sa fie ceva mai jos decat cea mai buna. Nu fiti contrariati. Permiteti-mi sa va explic. Intr-o relatie suficient de buna, avem asteptari mari pentru modul in care suntem tratati. Adica ne asteptam sa fim tratati cu bunatate, iubire, afectiune si respect, netolerand abuzul emotional sau fizic si asteptand ca partenerul nostru sa fie loial. Aceste lucruri nu inseamna ca asteptam ca relatia noastra sa fie libera de conflicte. Chiar si cuplurile fericite sustin ca orice conflict intr-o relatie este sanatos, deoarece duce la o mai buna intelegere intre parteneri. Eu, de fapt, am inteles un lucru de la ai mei parinti, care au avut cea mai frumoasa relatie dintre cele cunoscute de mine: nu trebuie sa ne asteptam la rezolvarea tuturor problemelor aparute in relatia noastra. E clar ca atunci cand vom alege un partener de viata, in mod inevitabil, vom alege si un anumit set de probleme insolubile. As mai adauga ca este nearealist sa ne asteptam la o relatie care sa vindece ranile din copilarie, sau sa devina o cale catre iluminarea spirituala. Suntem incurajati permanent de specialisti, sa ne “recalibram” asteptarile de cuplu pentru aceste nevoi existentiale, daca le avem, evident.

Si am mai observat ceva. Asa cum esti tratat in copilarie de parinti, asa vei astepta si vei alege sa fii tratata de partenerul tau. Daca ai fost iubita si respectata de mama si tata, frati si surori, asa vei alege sa fii tratata si in relatiile tale de om matur.

Cum trebuie sa arate  o relatie “destul de buna”? Sa fim buni prieteni, comunicarea fiind cea mai importanta legatura dintre noi. Sa avem o viata sexuala satisfacatoare. Sa avem incredere unul in altul si sa fim pe deplin angajati unul cu celalalt. Sa putem gestiona orice conflict in mod constructiv, insemnand ca putem ajunge la intelegerea reciproca si la compromisuri care sa functioneze. Sa reusim sa ne putem repara eficient si suficient de repede cand ne ranim reciproc unul pe celalalt. Sa ne cream un sistem de valori, etica, credinta, ritualuri si obiective comune. Sa fim de acord cu privire la simbolurile fundamentale, cum ar fi casa noastra, familia noastra, iubirea noastra, educatia copiilor nostri...

Cam astea ar fi gandurile mele pentru o relatie durabila. Daca mai aveti si alte idei, bucuroasa le voi primi pe toate.

Acest articol este proprietatea matrimoniale.ro si nu poate fi reprodus, partial sau total, fara acordarea creditului si publicarea link-ului catre sursa. Daca v-a placut puteti sa-i dati Share pe Facebook folosind butonul de mai sus.

Comentarii

matrimoniale - membru fara poza

Alex7891

  • Publicat Acum peste 2 luni
Eu tind sa cred ca aceasta gandire este una imbratisata de majoritatea femeilor. Articolul se refera la ce isi doreste o femeie de calitatea in ziua de astazi si pe hartie desi suna bine in realitate nu se prea pupa. De ce nu se pupa simplu multi barbati nu sunt construiti cum vreti voi. Problema intervine in momentul in care sunteti prezentate cu un asemenea partener, va blocati pur si simplu sentimentele si pe romaneste fugiti ca de d.... si alegeti primul exemplar care va iese in cale care nu sare din tiparele cunoscute.
cod de securitate