Articole

articol matrimoniale, sfaturi femei barbati
Cine credeti ca rosteste aceste cuvinte mai des: barbatii sau femeile?

Cei mai multi dintre noi am fost in pozitia de a ne intreba cu ingrijorare cand ar fi potrivit sa-i spunem pentru prima data "Te iubesc" persoanei de langa noi atunci cand suntem intr-o noua relatie. Sa-ti deschizi sufletul devenind astfel vulnerabil este infricosator, si cand nu stii daca cealalta persoana va raspunde entuziasta "Si eu te iubesc!" sau doar va aproba zambind, sau, mai rau, iti va intoarce o privire inexpresiva, te poate macina teribil.

Nu e de mirare ca petrecem atata timp citind articole cu sfaturi despre relatii in timp ce incercam sa ne dam seama daca spunand "Te iubesc" prea devreme (sau prea tarziu!) ne putem periclita povestea de iubire aflata la inceput. Este de necrezut cata putere au aceste doua cuvinte si totusi o au.

Din acest motiv cercetatorii au realizat de curand un studiu in cadrul caruia au intrebat 1000 de barbati si femei din Marea Britanie "Cat timp asteptati inainte de a spune <> pentru prima data?"

Chiar daca nu a reiesit un calendar foarte strict de urmat, studiul a ajuns la niste rezultate destul de interesante.

Peste jumatate dintre respondentii sondajului au afirmat ca prefera sa astepte cel putin trei luni inainte de a spune "Te iubesc" pentru prima data.

Studiul a mers mai in profunzime separand raspunsurile pe sexe, ceea ce a dus la niste concluzii destul de surprinzatoare, cel putin pentru mine.

Conform rezultatelor:

"Cand vine vorba de declararea dragostei fata de persoana de langa noi, peste jumatate dintre persoanele intervievate ar astepta cel putin 3 luni inainte de a rosti cuvintele magice. 1/3 dintre femei nu ar avea vreo problema sa le rosteasca la 1-3 luni de la inceperea relatiei. Dar adevarata descoperire este ca barbatii sunt de doua ori mai dispusi decat femeile sa-si declare dragostea dupa doar o saptamana."

O treime din femeile intrebate au considerat ca a spune "Te iubesc" intre 1 luna si 3 luni de relatie este in regula. Insa, barbatii sa fie DE DOUA ORI mai dispusi ca femeile sa spuna "Te iubesc" dupa doar O SAPTAMANA de cand sunt cu o persoana?!

Adevarul este ca nu exista un moment "potrivit" pentru a-ti declara dragostea.


Exista momentul pe care il consideri tu potrivit. Nu ai nici macar garantia ca persoana care aude aceste doua cuvinte este cea potrivita. Singura modalitate pentru a afla adevarul este sa mergi inainte si sa incerci.

Atingerea unor repere in relatia ta romantica este parte a procesului de a deveni mai intim si a incuraja conexiunea romantica. Miscandu-te intr-un ritm dictat de persoanele din jurul tau sau de ceea ce citeti in reviste sau pe internet te poate distrage de la a fi capabil sa acorzi atentia necesara pentru a intelege sentimentele proprii si pe cele ale partenerului/partenerei.

Tu stabilesti regulile.
Acest articol este proprietatea matrimoniale.ro si nu poate fi reprodus, partial sau total, fara acordarea creditului si publicarea link-ului catre sursa. Daca v-a placut puteti sa-i dati Share pe Facebook folosind butonul de mai sus.

Comentarii

cod de securitate