Articole

articol matrimoniale, sfaturi femei barbati
El cauta lolite, ea toy boy ("baieti jucarie"). Iata cum cartea de identitate poate influenta viata celor doi. Cum sa descoperim diferenta de varsta ideala in cuplu si sa traim fericiti.

Femeile sunt numite cougar ("pantera"): au in jur de 40 de ani, singure, bine ingrijite, in cautarea unor tineri usor de sedus. Prada lor? Toy boys, sau baietii jucarie.

Pentru barbati in schimb este folosit termenul sugar daddy ("tatic de zahar"): au farmecul grizonat, pasiunea pentru viata buna, portofelul plin. Si iubesc femei de varsta fiicelor lor.

In ambele cazuri intrebarea pe care ne-o punem este aceasta: conteaza intr-adevar doar armonia mentala intre doi parteneri sau si diferenta de varsta trebuie sa aiba greutatea ei?

Acum ceva vreme dintr-un amplu sondaj efectuat in Marea Britanie a rezultat ca diferenta de varsta intre doi parteneri nu ar trebui niciodata sa fie prea mare. Decalajul ideal? 52 de luni, deci 4 ani si 4 luni. In imaginarul colectiv, se crede ca doi parteneri de varste apropiate sunt mai des de acord: impartasesc aceeasi viziune asupra lumii, au aceleasi modele sociale si culturale, au trait in aceeasi perioada istorica. Toleranta sociala merge de la 4 ani si jumatate la 6-7 ani, maxim 10. Peste, se declanseaza saltul generational.

Cu toate acestea, diferenta de varsta e o constructie sociala: timpii de crestere individuala sunt mult prea variabili pentru a stabili o regula. In plus, astazi generatiile nu se mai succed, ci se suprapun, de aceea varsta partenerului nu mai poate fi un parametru fiabil.

E mai bine sa fie el mai mare, sau ea mai mare?

Dar cine e bine sa fie mai mare intr-un cuplu: el sau ea? Potrivit aceluiasi sondaj desfasurat in Marea Britanie, barbatul: dintotdeauna, femeile se simt atrase de figuri masculine mai mature decat ele, chiar daca nu cu mult.

Este societatea, cu regulile ei nescrise, dar foarte solide, cea care a stabilit-o: in baza stereotipului sexului feminin, care are nevoie de siguranta si sustinere, si a celui masculin care trebuie intotdeauna sa fie puternic, viguros, protectiv. O inferioritate a sa legata de varsta, comparativ cu persoana pe care trebuie sa o protejeze este de neconceput din punct de vedere social.

Dar astazi este intr-adevar la fel? Multi experti sunt convinsi ca nu, ca e adevarat contrariul: acest model traditional de cuplu era valid in trecut, cand diferentele de sex erau mult mai pronuntate si rolurile in interiorul unei relatii mai bine definite. Astazi nu mai functioneaza: din ce in ce mai des partile se inverseaza si sunt femeile cele care au un rol masculin.

Cand diferenta de varsta in cuplu este excesiva

In realitate, in zilele noastre, din punct de vedere psihoafectiv, femeile se maturizeaza mai repede decat barbatii. Stabilitatea afectiva, echilibrul sentimental, proiectele de cuplu sunt obiective care in mod normal sunt realizate mai intai de ele. Barbatii tind sa ajunga mai tarziu la elaborarea acestor tipuri de concepte.

Daca s-ar putea compara, virtual, varsta fizica dintr-un cuplu unde femeia este mai mare cu nivelul de maturitate psihoafectiva, s-ar observa ca valorile nu conincid. Diferenta, de fapt, rezulta a fi intotdeauna dubla.

Un exemplu concret: daca barbatul are 30 de ani si femeia 35, diferenta teoretica este de 5 ani, dar cea reala ar fi de 10.

Cuplurile in care barbatul este mult mai mare decat femeia sunt mai tolerate de societate decat cele in care se constata opusul, si in care condamnarea este mereu definitiva. Barbatul matur care se afiseaza cu femei mai tinere inspira sarm, putere, siguranta; femeia de varsta medie care este acompaniata de un tinerel este vazuta in schimb ca o femeie trista si singura, care refuza sa accepte trecerea anilor.

Intr-un cuplu conteaza mai mult dragostea decat varsta

Pentru unele persoane diferenta de varsta reprezinta cerinta fundamentala cand isi aleg un partener. Sunt din ce in ce mai multe tinere care cauta barbati maturi.

In realitate, lucrul care conteaza intr-adevar e un altul: dragostea. A da o importanta excesiva diferentei de varsta e gresit, pentru ca atunci cand exista vointa efectiva de a sta impreuna si a impartasi totul, orice alt aspect trece in plan secund. Ceea ce conteaza e ca diferentei prezentate de cartile de identitate sa nu-i corespunda o discrepanta  de vederi, de moduri de gandire, da a actiona si a se comporta in general.

Diferit este insa discursul in momentul cand dragostea se estompeaza sau dispare de-a dreptul: in acel punct, diferenta din cartile de identitate poate influenta mult soarta cuplului. Si deci sa accentuele ulterior, in mod definitiv, un decalaj care pornind de la varsta devine total si ireversibil.
Acest articol este proprietatea matrimoniale.ro si nu poate fi reprodus, partial sau total, fara acordarea creditului si publicarea link-ului catre sursa. Daca v-a placut puteti sa-i dati Share pe Facebook folosind butonul de mai sus.

Comentarii

poza synth_x

synth_x

  • Publicat Acum peste 2 luni
iubirea activeaza conexiuni, vindeca .... dar atunci cand e reprimata se contorsioneaza in forme patologice.
nu consider varsta un impiediment in consumarea nici unei forme de relatie, atat timp cat este asumata de ambii parteneri.
cu siguranta prostii (majoritatea sunt habotnici religiosi) vor avea intotdeauna certitudini si vor pune etichete, si se vor crede 'normalii' tuturor timpurilor happy
poza ElenaDan

ElenaDan

  • Publicat Acum peste 2 luni
Diferențele mari de potențial îndepărtează doi oameni. Dragostea pura, sufleteasca da nu cunoaște timp si spatiu insa pentru ea potențialele sunt aproape egale. Dragostea ce se căuta acum, in haosul asta, este doar atracție, fuga de sine, teama, iar pentru ea chiar nu contează afinități, afectiv....doar un foc de paie
poza evolve

evolve

  • Publicat Acum peste 2 luni
fosta mea tocmai si-a gasit unul cu 15 ani mai mic...eu eram doar cu 4 ani jumate'...prospatura ce mai!
poza Lorene

Lorene

  • Publicat Acum peste 2 luni
Dragostea INVINGE Toate barierele, toate obstacolele nu se are în vedere virată sau fața omului
Ci
Înțelegerea, compatibilitatea
Și
Iubirea sinceră
Uitați va la Sarah cu Avram
Uitați va la Ruth cu Boaz...!!!
cod de securitate