Articole

articol matrimoniale, sfaturi femei barbati
Readuceti pasiunea!

Este normal ca pasiunea unui cuplu sa dispara din relatie si din casatorie? Si odata ce focul incepe sa se stinga, este posibil sa recastigati, sa reinnoiti sau sa reaprindeti acea flacara?

Acestea sunt intrebari firesti pentru cei care au casnicii de mult timp. De fapt, flacara pasiunii poate incepe sa paleasca in doar cativa ani. Intr-un studiu, 75% dintre cupluri au afirmat ca relatia lor a inceput sa-si piarda pasiunea dupa aproximativ 3 ani jumatate de la casatorie. Din pacate, doar unul din patru cupluri a spus ca pasiunea din casnicia lor era inca vie.

Cu toate acestea, daca tu si partenerul tau v-ati propus sa alimentati scanteia din relatia voastra, exista sperante. Este cu siguranta posibil sa reaprindeti pasiunea in casnicia voastra – trebuie doar sa existe intentia in acest sens si sa ii acordati timp pentru a creste.

Iata 7 moduri in care puteti incepe sa reaprindeti pasiunea in relatia voastra:


1. Ganditi-va la asteptarile voastre si discutati despre ele.
Flacara pasiunii probabil nu s-a stins prea repede in casnicia voastra. De obicei, cuplurile remarca faptul ca lucrurile se schimba putin cate putin in timp. Schimbarea unor lucruri poate necesita timp si va implica efort.

Rezerva-ti putin timp pentru a evalua situatia actuala a casniciei tale impreuna cu sotul / sotia ta. Asigura-te ca ghidezi bine discutia, astfel incat aceasta sa nu devina o sesiune de reclamatii.

Ce vrei sa obtii e ADEVARUL! Care este adevarul despre cum se simte fiecare dintre voi in legatura cu prezenta sau lipsa pasiunii din casnicia dvs? Ce lipseste fiecaruia dintre voi si ce vrea fiecare? Discutati despre asteptarile voastre si stabiliti ca si cuplu ca va veti angaja amandoi sa faceti lucrurile care va vor ajuta sa reaprindeti pasiunea disparuta.

2. Tineti-va de mana mai des.
Un lucru usor pentru inceput este sa va tineti de mana mai des. Cand a fost ultima data cand v-ati tinut de mana?

Faceti un scop din asta si faceti-o intentionat. Puteti face acest lucru in timp ce stati unul langa altul cand mergeti cu masina, cand faceti o plimbare, cand mergeti la cumparaturi sau chiar in camera de zi sau la masa din bucatarie. Acordati-va o clipa, apropiati-va si tineti-va de mana.

3. Flirtati cu sotul / sotia.
Cat timp a trecut de cand ai flirtat ultima data cu sotul / sotia? Iti aduci aminte de lucrurile acelea dragute pe care obisnuiai sa le faci – privirile seducatoare pe care i le aruncai si gesturile sau soaptele pe care le foloseai ca sa ii spui „Te vreau”?

Este important sa nu incetezi sa flirtezi cu sotul / sotia ta. Si daca nu ai mai facut-o de mult, straduieste-te sa o faci din nou.

Readu in relatie acele atingeri rapide si placute care v-au adus la amandoi emotii in trecut. Trimite-i un mesaj text in care flirtezi sau spune-i lucrurile pe care obisnuiai sa i le spui cand voiai sa ii sugerezi ca abia astepti sa fiti singuri. Lauda-te cu sotul / sotia ta in fata altora. Fii sexy din nou.

4. Investeste mai mult in relatia voastra.

Cand flacara incepe sa se stinga, poti incepe sa o readuci la viata facand un efort voit de a investi in sotul / sotia ta.

In Matei 6:21, Isus a spus: „Caci unde este comoara ta, acolo va fi si inima ta” (NVI). Asta inseamna ca inima ta va urma lucrurile in care ai investit. Nu conteaza daca investitia consta in bani sau timp sau energie. Inima ta va mentine viu un interes si va avea unele „sentimente” pentru lucrurile in care investesti.

Daca pasiunea dispare, incepe un program de „investitii” in relatie. Fa-ti un scop din a investi sau a reinvesti in sotul / sotia ta. Iesi din tiparul pe care il folosesti ca sa faci lucruri pentru el / ea si ai grija de el / ea. Daca trebuie, fa chiar o lista cu cele mai bune zece gesturi de dragoste pe care le poti face pentru celalalt – si apoi incepe sa le faci in mod regulat.

Daca nu gasesti nimic, ar trebui sa va intalniti si sa faceti impreuna o lista de lucruri pozitive pe care ati dori si le puteti face unul pentru celalalt. Apoi faceti-le!

5. Impartasiti-va secretele.

Cat timp a trecut de cand nu v-ati mai impartasit un secret? Ideea principala aici e ca v-ati impartasit experiente sau planuri despre care nimeni altcineva nu stie nimic.

Exista un loc in care v-ati sarutat sau ati facut dragoste si care a fost romantic, interesant, iar momentul a fost unul spontan, care v-a surprins pe amandoi?

Daca asta nu s-a mai intamplat de ceva timp, incercati sa gasiti modalitati de a face acest lucru in viitorul apropiat. Apoi, gasiti moduri romantice de a va reaminti reciproc acele mici secrete intime, care nu iti vor face sotul / sotia sa se jeneze, ci va vor ajuta sa va mentineti emotia vie.

6. Initiati o atingere mai afectuoasa.
Initiati mereu atingerea afectuoasa. Acest lucru nu inseamna sa pui mana si sa pipai. Atingerea  intima trebuie sa aiba loc la momentul si in locul potrivit, dar nu despre asta vorbim aici. Atingerea afectuoasa inseamna o atingere care nu provoaca jena sotului / sotiei daca altii ar fi prin preajma. Atingerea afectuoasa spune „Ma gandesc la tine”.

Pot fi lucruri simple, ca de exemplu o mangaiere in treacat pe spate sau pe umar. Poate insemna doar punerea mainii pe bratul celuilalt in timp ce stati de vorba. Poate insemna o imbratisare care dureaza doar putin mai mult si care e putin mai ferma decat in mod obisnuit. Sau cand il cuprinzi cu bratul pe celalalt, cand stati unul langa altul si il tragi mai aproape de tine pentru un minut sau doua. Acest tip de atingere se face in momentele care nu permit gesturile intime, dar cu siguranta pot pregati contextul pentru intimitate pasionala mai tarziu, pe parcursul zilei.

7. Acordati-va timp pentru a fi intimi.
Adesea, pasiunea va scadea pur si simplu din cauza greutatilor vietii. Copiii au nevoie de atentie; sarcinile de la serviciu se prelungesc pana seara tarziu si in weekend; treburile casei trebuie si ele facute; activitatile de voluntariat consuma mai mult timp decat credeati.

Si lista poate continua la nesfarsit si, inainte sa va dati seama, nu va mai ramane energie aproape deloc pentru a petrece timp impreuna si a impartasi pasiunea unul pentru celalalt.

Asadar, cautati momente in care puteti fi intimi unul cu celalalt. Planificati aceste momente daca trebuie; pastrati-le in secret; flirtati in legatura cu asta.

Dar, indiferent ce s-ar intampla, mergeti pana la capat cu aceste planuri! Bucurati-va de momentele in care sunteti singuri si pretuiti timpul pe care vi l-ati rezervat pentru a fi impreuna.

Da, puteti reinvia pasiunea din casnicia voastra. Daca vrei sa „complotati” si sa faceti planuri impreuna dar si sa fiti consecventi in eforturile voastre, in timp veti regasi pasiunea si emotia unul pentru celalalt, iar flacara se va aprinde din nou in casnicia voastra. Se poate intampla chiar mai repede decat ati crede.

Incepeti sa lucrati la ea si bucurati-va de roadele muncii voastre.
Acest articol este proprietatea matrimoniale.ro si nu poate fi reprodus, partial sau total, fara acordarea creditului si publicarea link-ului catre sursa. Daca v-a placut puteti sa-i dati Share pe Facebook folosind butonul de mai sus.

Comentarii

cod de securitate