Articole

articol matrimoniale, sfaturi femei barbati
Ce face ca sa iti arate ca este indragostit?

Dragostea te poate face sa fii confuz si nu este intotdeauna atat de usor de spus cand intr-o relatie exista si dragostea. La un moment dat, e posibil sa te intrebi daca partenerul tau te iubeste cu adevarat si daca merita sa investesti in relatie pe termen lung.

Daca simti aceste lucruri, poate e timpul sa consulti cele cinci tipuri de limbaj de dragoste. Tipurile de limbaj de dragoste despre care vorbeste dr. Gary Chapman ne ajuta sa descoperim mai multe despre noi si despre partenerul nostru. Prin cunoasterea limbajului de dragoste folosit de partenerul tau, poti afla mai multe despre el si despre cum e el intr-o relatie.

Deci, iata cum poti sti daca te iubeste, plecand de la limbajul lui de dragoste.

Timp de calitate
Timpul este de cel mai important pentru oricine se incadreaza in tipologia acestui limbaj de dragoste. Acesti oameni isi doresc sa petreaca timp impreuna cu partenera lor si sa primeasca toata atentia acesteia in tot acest timp.

Cum sa stii daca te iubeste: Un tip care „vorbeste” acest limbaj de dragoste vrea sa petreaca mult timp cu tine. Vei sti ca este indragostit de tine daca se va da peste cap doar ca sa te vada si daca intotdeauna timpul petrecut cu tine este o prioritate. Este consecvent in aceasta privinta pentru ca pentru el este foarte important sa-si petreaca timpul cu aleasa inimii lui. Niciodata nu va anula o intalnire si nici nu va rata o oportunitate de a fi cu tine. De asemenea, acest tip de partener crede ca timpul petrecut cu tine este important pentru crearea unor momente speciale impreuna ca si cuplu. Deci, daca ai observat ca iti dedica mult timp, cu siguranta ii bate inima doar pentru tine.

Atingerea fizica
Acest limbaj de dragoste pare sa fie mult mai usor de inteles decat este in realitate, dar oamenii care au acest limbaj de dragoste au nevoie de mai mult decat orice fel de atingere fizica. In cazul acestui limbaj de dragoste, ceea ce indica un angajament serios este demonstrarea afectiunii in mod fizic.

Cum sa stii daca te iubeste: Te intampina cu imbratisari grozave, iti face masaj delicat si mereu te alinta si te tine in brate cand va uitati la filme? Atunci insramna ca vrea o relatie pe termen lung. Nu este jenat sa-si arate dragostea in public. Ii place sa te tina de mana sau sa te cuprinda cu bratul cand iesiti impreuna. Cand te imbratiseaza – in public sau acasa – iti arata cat de mult te iubeste. Daca la atingerea lui simti fluturi in stomac si ti se pare mereu romantic, atunci vei sti ca asta e iubirea adevarata.

Te ajuta mereu
Acest tip de partener e intotdeauna gata sa-ti dea o mana de ajutor. Ii place sa faca lucruri care ridica povara responsabilitatii de pe umerii partenerei sale. Acesta este modul in care isi arata dragostea pe care ti-o poarta.

Cum sa stii daca te iubeste: este dispus sa faca o parte din treburi – mai ales daca asta inseamna sa iti faca viata mai usoara. Ori de cate ori ii ceri sa faca ceva – chiar daca este o mica favoare – el nu te refuza niciodata. Pare chiar incantat de perspectiva de a face ceva care iti va micsora lista de sarcini. S-ar putea sa anticipeze ce ai nevoie inainte de a fi rugat, iar in acest moment al relatiei chiar nu trebuie sa te mai indoiesti de iubirea lui.

Daruri
Vrea sa iti dea de toate. Acest limbaj de dragoste este caracterizat de mici dovezi de dragoste. Cadourile si ocaziile speciale sunt foarte importante pentru el.

Cum sa stii daca te iubeste: In ochii lui, tu esti regina. Si o regina merita tot ceea ce isi doreste. De multe ori te va coplesi cu daruri. Poate ca nu tot timpul vor fi cadouri importante, dar mereu iti vor arata ca se gandeste la tine. Iar la acest limbaj, asta e ceea ce conteaza cu adevarat. Planifica ocazii speciale din timp, cum ar fi ziua de nastere sau aniversarea relatiei voastre si te surprinde cu ceva ce stie ca iti doresti de mult timp. Face eforturi sa-si aminteasca toate aceste date importante. Eforturile si gandul mereu la tine caracteristice acestui limbaj de dragoste il fac sa fie deosebit de restul si sa arate cat de mult tine la tine si la relatia voastra.

Cuvinte de aprobare
Dragostea ta il face sa vrea sa urle! Poate e cam mult spus, dar oarecum asa e – acest limbaj nu rateaza nicio ocazie de a-si exprima dragostea verbal. Vorbele de dragoste ii caracterizeaza pe acesti oameni.

Cum sa stii daca te iubeste: Cel mai bun indicator ar fi, desigur, lipsa de retinere cand vine vorba sa iti spuna „Te iubesc”. Dar exista si alte cuvinte pe care le foloseste pentru a-si arata afectiunea fata de tine. Mereu iti face complimente si nu doar pentru felul in care arati. Iti lauda job-ul si capacitatea de a privi viata intr-un mod diferit fata de el. E mandru de tine, te admira si nu-i este frica sa-si exprime sentimentele fata de tine – chiar si in prezenta altor persoane. Abia asteapta sa te prezinte prietenilor si familiei lui si stie ca ei te vor iubi aproape la fel de mult ca si el. De asemenea, isi arata constant dragostea prin texte si apeluri spontane, demonstrandu-ti ca se  gandeste mereu la tine. Poate ca ai observat ca a inceput deja sa spuna „noi” in loc de “eu”, ceea ce este un semn foarte clar ca are intentii serioase in ce te priveste. Poate ca are si un nume dragalas de alint pentru tine – si numai pentru tine. Da, cu siguranta e indragostit de tine pana peste cap.
Acest articol este proprietatea matrimoniale.ro si nu poate fi reprodus, partial sau total, fara acordarea creditului si publicarea link-ului catre sursa. Daca v-a placut puteti sa-i dati Share pe Facebook folosind butonul de mai sus.

Comentarii

cod de securitate