Articole

articol matrimoniale, sfaturi femei barbati
O casnicie reusita inseamna mai mult decat dragoste.

Multi dintre noi stiu ca jumatate dintre casnicii se termina cu un divort. Aceasta este o statistica veche si asta se spune dintotdeauna.

Totusi, daca doi oameni stau impreuna pe termen lung, nu inseamna ca sunt fericiti. Exista numeroase casatorii care dureaza dar in care partenerii ajung sa fie cu totul si cu totul nefericiti. Este de ajuns doar sa te uiti bine la acel cuplu pentru a-ti da seama ca nu toate persoanele care sunt impreuna ar trebui sa ramana impreuna.

Adevarul este ca multi oameni ajung sa se casatoreasca cu cei cu care nu ar trebui sa aiba o relatie. Atunci cand se hotarasc sa aleaga un sot, femeile de multe ori ajung sa se casatoreasca cu primul venit – sau, mai rau, fac una dintre urmatoarele greseli atunci cand isi aleg viitorul sot.

O alegere gresita iti poate distruge viata sau poate chiar sa-i puna capat. Inainte sa te indrepti catre altar, intreaba-te daca nu cumva faci una dintre aceste greseli fatale si ajungi sa-ti legi viata de cineva care nu are stofa de sot.

1. Alegi un barbat care are planuri de viitor total diferite fata de ale tale, in speranta ca tu il vei putea face „sa se razgandeasca”.

Foarte multe casatorii care se incheie cu un divort incep in acest fel. Oricat de tentant ar fi sa te straduiesti sa il faci sa se razgandeasca in privinta unor lucruri precum scopurile in viata, copiii sau chiar casatoria, nu este o idee prea buna sa faci asta.

In cel mai bun caz, il vei face sa capituleze si sa aiba resentimente fata de tine. In cel mai rau caz, te va parasi si (pe buna dreptate) te va considera abuziva sau manipulatoare pentru ca incerci sa il schimbi in acest fel.

2. Te casatoresti cu un tip care trebuie „reparat”.

Iata o sugestie pentru toate doamnele: nu poti „repara” o persoana care nu vrea sa fie reparata. Daca are defecte acum, va avea defecte si mai tarziu.

Singura persoana pe care o poti schimba esti tu insati, iar daca simti ca e responsabilitatea ta sa il „repari”, este timpul sa vezi defectele din felul tau de a gandi si sa-ti modifici statusul relatiei in „singura”.

3. Parintii si prietenii tai sunt cei care decid cu cine ar trebui sa te casatoresti.

Multe persoane refuza pe cineva care este mai compatibil cu ele in favoarea unei persoane care este considerata a fi mai „acceptabila” de catre familia si prietenii lor. Aceasta este o modalitate excelenta de a acumula resentimente si de a ajunge la divort imediat ce iti vei da seama ca nu e o idee buna sa traiesti pentru altii.

4. Ignori semnalele de alarma evidente.

Iubirea te face sa vezi totul in roz, si in mare parte de aceea e foarte greu sa vezi semnalele de alarma care apar. Chiar si asa, este imposibil sa nu realizezi ce impact dezastruos poate avea ignorarea acestor semnale de alarma asupra casniciei voastre.

5. Continui relatia chiar daca face lucruri inacceptabile.

Daca te-a lovit vreodata, te-a jignit sau te-a ranit in vreun fel, nu e barbatul cu care sa te casatoresti. De fapt, este un barbat cu care nu ar trebui sa se casatoreasca nimeni pentru ca este un agresor. Fugi cat te tin picioarele si nu te uita inapoi.

6. Te casatoresti cu un barbat falit, fara perspective de cariera si fara planuri pentru viitor.


Sunt multi barbati carismatici care sunt parteneri ideali cand e vorba de intalniri, dar care nu au stofa de soti. Cei mai multi dintre ei au o anumita trasatura in comun: sunt lenesi.

Pe scurt, cand te casatoresti cu un tip pe care nu il intereseaza munca sau sa faca o cariera, te casatoresti cu o povara foarte fermecatoare, iar asta e o miscare gresita.

7. Te casatoresti „pentru ca asta e ceea ce trebuie sa faci”.

Am vazut personal foarte multe fete care s-au casatorit „pentru ca trebuia”. Adevarul e ca nu exista cu adevarat „trebuie” in viata, iar cand facem lucrurile doar ca sa zicem ca le-am facut avem mari sanse sa realizam la final ca am comis o greseala teribila.

Decat sa iti faci griji in legatura cu ce trebuie sa faci, de ce nu faci ceva ce vrei sa faci.

8. Nu iti asculti instinctul.

Stiati ca multe femei care au divortat de partenerul lor au avut presentimentul ca erau constiente ca e o idee proasta sa se casatoreasca cu el? E adevarat. Instinctul exista ca sa te protejeze, urmeaza-l!

9. Folosesti casatoria ca remediu pentru problemele din relatia voastra.

Nu, casatoria nu va rezolva problemele pe care le aveti in relatie decat daca problema cu care va confruntati este ca nu v-ati casatorit inca. Daca va certati si tipati unul la altul in fiecare zi, oficializarea relatiei nu va face altceva decat sa reintareasca certitudinea ca veti termina relatia cu un divort neplacut.

10. Te-ai casatorit cu cineva care este o „provocare” pentru tine.

O „provocare” nu reprezinta chiar un scop in sine in viata, dar nici prea departe nu este. E o decizie care implica un stil de viata pe care cealalta persoana nu-l va putea tolera, indiferent ce altceva ii oferi. Depinde de tine sa decizi care sunt „provocarile” pentru stilul tau de viata.

In cazul persoanelor fara copii, o persoana care doreste copii este o „provocare”. Pentru persoanele extrem de religioase, ateismul este tot o provocare. In ce priveste provocarile, nu exista o finalitate care sa satisfaca ambii parteneri, prin urmare ele vor destrama inevitabil relatia.

11. Alegi un sot plecand de la cat castiga.

Desigur, banii pot cumpara o multime de lucruri, dar trebuie sa nu uiti ca „lantul de aur” si „cusca aurita” sunt reale. Ai fi socata sa afli cat de multe femei regreta decizia de a se casatori datorita numai si numai aspectului material si cat de mult platesc pentru asta. Nu-ti face asta singura.

12. Nu te casatoresti cu cineva care te trateaza bine din cauza unor detalii cu adevarat nesemnificative.
 
Da, exista vechea zicala care zice sa nu te multumesti cu putin, dar asta nu se aplica intotdeauna in realitate. Nimeni nu e perfect, iar daca nu poti sa suporti o persoana care are defecte, ai mari sanse sa ramai singura foarte mult timp.

13. Te casatoresti cu oricine.

Crede-ma, am vrut sa fac asta si am fost in situatia respectiva. Dar nu este o idee buna. Se va dovedi a fi o alta dezamagire si, sincer, adesea e mai bine sa ramai singura in ziua de azi.
Acest articol este proprietatea matrimoniale.ro si nu poate fi reprodus, partial sau total, fara acordarea creditului si publicarea link-ului catre sursa. Daca v-a placut puteti sa-i dati Share pe Facebook folosind butonul de mai sus.

Comentarii

cod de securitate