Articole

articol matrimoniale, sfaturi femei barbati
Orice cuplu infrunta atatea momente de criza, cum sa intelegi daca cel pe care-l traiesti este o ruptura definitiva sau pentru voi exista inca o oarecare speranta?

Iata 3 intrebari la care trebuie sa raspunzi sincer pentru a intelege ce se intampla.

Ruptura sau impas: pune-ti aceste 3 intrebari sincere si raspunsurile vor vorbi de la sine. Cuplul presupune doua persoane, dar daca in tine ceva s-a rupt, este cazul sa intelegi si sa incetezi sa te mai minti. Nu vorbim doar de o criza determinata de scaderea dorintei, ci de ceva mult mai profund.

1. Cat de aprig iti doresti ceva nou?

Criza: daca dorinta de a schimba aerul si viata depaseste celelalte emotii. Pare totul deja epuizat si deja trait, si timpul petrecut cu partenerul nu remediaza aceasta continua insatisfactie care genereaza dorinta de noutate. Nu e doar demodata dorinta a unui flirt, chiar si la sala, care te obsedeaza. Ai vrea sa experimentezi emotii noi, doar ale tale.

Daca in schimb anvergura acestor emotii se reduce drastic atunci cand petreci momente linistite cu el, poate e totusi ceva de recuperat.

2. Cat de autentica esti?

Sa fii autentica intr-o relatie e poate una din cele mai dificile provocari. In primul rand pentru ca timpul trece, si noi ne construim roluri, din care cu greu putem iesi. Dar chiar aceasta protectie poate deveni o celula din care e complicat de scapat. Cat de autentica esti in relatia ta? Pentru ca prefacatoria duce la cautarea acelui "ceva" divers, si ne intoarcem la punctul 1 al discursului. Daca te simti ca nu mai esti autentica in aceasta relatie, e posibil ca acelasi lucru sa il simta si partenerul tau. Merita efortul sa vorbesti cu el pentru a intelege daca e ceva de recuperat sau deja totul s-a destramat.

3. Cat te simti plictisita sau in largul tau in relatie?

Plictiseala e o senzatie teribila, totul este greoi si repetitiv. Ceea ce se intampla este ca esti agitata si simti dorinta de a gasi o solutie. Senzatia de usurare in schimb este legata de modul de viata asa cum e el, fara nevoia de evadare, si la descoperirea de mici lucruri placute zi de zi. Nu inseamna ca trebuie sa stati mereu impreuna, dimpotriva, e important sa stiti sa stati singuri.

Nu intotdeauna plictiseala si comfortul sunt usor de distins, dar diferenta este cea dintre o relatie care se stinge si una care in schimb se indreapta spre directia corecta.
Acest articol este proprietatea matrimoniale.ro si nu poate fi reprodus, partial sau total, fara acordarea creditului si publicarea link-ului catre sursa. Daca v-a placut puteti sa-i dati Share pe Facebook folosind butonul de mai sus.

Comentarii

cod de securitate