Articole

articol matrimoniale, sfaturi femei barbati
Oamenii fac eforturi sa nu aiba nemultumiri, insa partea buna e ca doar astfel pot avea o viata mai buna si plina de iubire.

Unul dintre cele mai mari obstacole care stau in calea fericirii este incapacitatea noastra de a fi satisfacuti, cel putin asa sustine Dennis Prager, autorul cartii Fericirea este o problema serioasa.

Daca nu ai observat pana acum, natura noastra umana e construita in asa fel incat mereu vrem mai mult. Nu suntem niciodata complet multumiti de noi insine, de partenerul nostru, de veniturile noastre, de casele noastre, de copiii nostri, de serviciul nostru, de viata sexuala sau de corpul nostru. Nu suntem niciodata complet multumiti de viata noastra in ansamblu si, din cauza naturii noastre umane, s-ar putea ca niciodata sa nu fim multumiti.

Asta nu inseamna ca nu putem invata sa fim multumiti. Nu ne ajuta cu nimic sa aruncam mereu vina pentru nemultumirile noastre pe ceilalti din jur cand, la drept vorbind, cei din jur nu ne-ar putea satisface in totalitate nici daca ar incerca. Astfel, nici partenerii nostri nu pot sa o faca.

Prin urmare, daca vrem sa gasim calea spre fericire, trebuie sa lucram la gandurile noastre interioare.

„Ar trebui, de fapt, sa avem capacitatea de a-i transmite naturii noastre umane ca, desi o auzim si o respectam, mintea noastra si nu natura noastra umana va fi intotdeauna cea care va determina daca suntem satisfacuti sau nu”, sustine Prager.

Aceasta abilitate de a alege fericirea este motivul pentru care gasim persoane care traiesc in saracie in intreaga lume si care sunt mult mai fericite decat unii occidentali cu adevarat bogati. Chiar daca suntem nemultumiti, putem alege totusi fericirea. Putem face in asa fel incat sa reducem cauzele nemultumirii noastre, luand in acelasi timp decizia de a alege sa fim fericiti. Chiar si intr-o lume in care raul exista, putem sa gasim fericirea.

Incapacitatea omului de a fi satisfacut are si o parte pozitiva. Nemultumirea ne motiveaza sa initiem schimbarea, sa imbunatatim, sa cream, sa realizam. Daca nu ne-am simti nemultumiti, noi, ca oameni, n-am avea niciun motiv de a deveni mai buni sau de a imbunatati lumea din jurul nostru. Este un lucru extrem de important pentru umanitatea noastra. Trebuie sa fim recunoscatori pentru acest tip de nemultumire, deoarece ne face sa evoluam in multe privinte.

Prager face distinctia intre nemultumirea necesara (sau pozitiva) si nemultumirea inutila. Toate tipologiile creative au o nemultumire necesara fata de munca lor, care ii determina sa se straduiasca sa o imbunatateasca. Mare parte din nemultumirea necesara din viata noastra ne determina sa facem schimbari cruciale.

Daca ne-am multumi sa ramanem intr-o relatie cu o persoana de nimic, nu am mai fi motivati sa cautam un partener potrivit pe termen lung. Atunci cand cuplurile sunt nemultumite de nivelul lor de intimitate, acest sentiment ii poate determina pe parteneri sa aduca imbunatatiri comunicarii dintre ei si relatiei lor, in general.

Nemultumirea inutila se refera la lucrurile neimportante (nu putem gasi ghetele perfecte) sau pe care nu le putem controla (cine sunt parintii nostri).

„Nemultumirea dvs. poate fi una total valabila, dar cand cauza ei nu poate fi schimbata, aceasta nu face decat sa sporeasca nefericirea”, spune Prager. „Numai atunci cand veti avea seninatatea de a accepta lucrurile pe care nu le puteti schimba va veti da seama ca nemultumirea pe care o simtiti din cauza lor este intr-adevar inutila”.

Deci, cam asta ar fi. Vom fi intotdeauna nemultumiti. Dar asta nu inseamna totusi ca nu putem invata cum sa fim fericiti. Este ceva ce trebuie sa intelegem singuri.

Trebuie sa intelegi ca atunci cand esti nemultumit(a) de sot/ sotie sau partener(a), acesta este un lucru firesc. Nu inseamna ca el sau ea nu ti se potriveste. Trebuie doar sa intelegi ca nici chiar persoana perfecta nu va putea satisface orice dorinta pe care ai putea-o avea.

Partenerul nu ne poate face fericiti. Decizia de a fi fericiti trebuie sa o luam singuri.
Acest articol este proprietatea matrimoniale.ro si nu poate fi reprodus, partial sau total, fara acordarea creditului si publicarea link-ului catre sursa. Daca v-a placut puteti sa-i dati Share pe Facebook folosind butonul de mai sus.

Comentarii

poza JulietAlisia

JulietAlisia

  • Publicat Acum peste 2 luni
Putini oameni mai știu să asculte, să proceseze vorbele, în final să înteleagă ceva. Cei mai multi își construiesc replica chiar în timpul expunerii celuilalt, pe baza unor frânturi cernute selectiv. Ba ca, nici nu-l lasă să termine, năpustindu-se asupra lui cu fraze felurite, mereu dense, încărcate artificial și totuși lipsite de orice substantă. Ascultarea armonioasă, cuminte, înteleaptă, cu scop de întelegere a căzut într-un colt anost și total lipsit de atractie.
Nu prea mai știm să vorbim unul cu altul, pentru că nu ascultăm și nu vrem să întelegem. Vrem numai să dăm repede replica.
Dacă mai găsiti pe undeva vreun om capabil să vă asculte, să tacă o perioadă, să vă înteleagă apoi să vă dea un răspuns potrivit vorbelor initiale, unul natural și-n armonie cu expunerea voastră, tineti-l aproape și pretuiti-l.
poza ElenaDan

ElenaDan

  • Publicat Acum peste 2 luni
Fericirea este o stare de spirit, o stare interioara. Te face sa te bucuri de tot, chiar sa te bucuri de ce ți-ai dorit si după ce ai obținut. Este o libertate interioara.
poza stupidddd666

stupidddd666

  • Publicat Acum peste 2 luni
Aloha. Pentru cei care au mai mult decat au altii, dar tot nu sunt multumiti, le transmit urmatorul mesaj : nemultumitului i se ia darul. Din simplul motiv, ca una este sa vrei....iar alta este sa poti sau sa meriti. Lacomia distruge, nu cladeste. In rest.....totu i verde si frumos.
poza MlHAl

MlHAl

  • Publicat Acum peste 2 luni
Un articol de nota mare. Asa da!
cod de securitate