Articole

articol matrimoniale, sfaturi femei barbati
Multumim patriarhatului!

Ce poate fi mai inspaimantator pentru barbati decat un extraterestru care vrea sa-i examineze si sa-i analizeze? Stie cineva? Da, cunoasteti raspunsul: o femeie inteligenta.

Oare barbatilor le plac femeile inteligente? Ei bine, stiinta a confirmat in sfarsit ceea ce banuiam de mult: barbatii considera ca femeile inteligente sunt infricosatoare. Si asteaptati, nu e doar atat! Stiinta a descoperit, de asemenea, ca atunci cand o femeie face ceva mai bine decat un barbat, sentimentele lui de masculinitate se diminueaza.

Un studiu recent numit „Distanta (psihologica) face dragostea mai mare” a demonstrat ca, desi pe barbati ii incanta ideea de a iesi cu o femeie inteligenta, atunci cand sunt pusi fata in fata cu situatia reala, ei nu mai sunt interesati. Si cand o femeie este mai buna la o sarcina decat sunt ei, ei simt ca isi pierd barbatia.

In sondajul preliminar al studiului, 86% dintre barbati au spus ca s-ar simti confortabil sa aiba o relatie cu cineva mai destept decat ei. In seria de experimente care au urmat, cercetatorii au verificat validitatea acestor afirmatii.

In prima versiune a studiului, 105 participanti de sex masculin, studenti, au citit un scenariu ipotetic despre o femeie care s-a descurcat mai bine decat au facut-o ei la un test, iar participantilor li s-a cerut sa evalueze cat de atractiva ar fi acea femeie din punctul de vedere al unei relatii. In cea de-a doua versiune, cercetatorii au inclus 151 de studenti de sex masculin care au dat un test de inteligenta si apoi au fost intrebati daca ii intereseaza sa intalneasca pe hol femeia care a obtinut un punctaj fie mai mare, fie mai mic la test.

Ambele studii au constatat ca atunci cand barbatii isi imaginau o femeie ipotetica care era mai desteapta decat ei sau doar aveau informatii despre femeie intr-un sens abstract, ei erau interesati sa se intalneasca sau eventual sa iasa cu ea. Se pare ca o femeie inteligenta este grozava in teorie, dar nu si in practica.

In urmatoarele doua versiuni ale studiului, participantii de sex masculin au intrat in contact cu o femeie (implicata in studiu) care a obtinut un punctaj fie mai bun, fie mai slab la un test de inteligenta pe care l-au avut si ei. Participantii au intalnit-o pe femeie, au dat testul in timp ce se aflau asezati langa ea iar apoi au auzit ambele scoruri citite cu voce tare, dupa care participantii de sex masculin au fost rugati sa-si mute scaunul incat sa stea fata in fata cu femeia.

Participantilor li s-a spus apoi sa completeze un sondaj legat de primele impresii despre celalalt – mai exact, cat de atragatoare li se parea cealalta persoana. Cercetatorii erau interesati de distanta fizica efectiva dintre cele doua scaune ca indicator real al masurii in care barbatul era atras de femeie.
Deloc surprinzator, barbatii care au avut ca partenera o femeie ce a obtinut un punctaj mai mare decat ei la testul de inteligenta au simtit nevoia de a se distanta fizic de ea atunci cand si-au asezat scaunul. De asemenea, ei au avut o mai mare tendinta de a evalua femeia ca fiind mai putin atragatoare comparativ cu barbatii care au interactionat cu o femeie ce a obtinut un punctaj mai slab decat al lor.

Ultimele doua versiuni ale studiului (dintr-un total de sase) au demonstrat ca barbatii au fost mai putin interesati sa iasa si sa interactioneze cu o femeie mai inteligenta atunci cand aceasta era fata in fata cu ei.

Cu toate acestea, in cel de-al cincilea studiu, cand femeia era mai departe din punct de vedere psihologic (teoretic in camera de alaturi), nu a existat nicio diferenta in ceea ce priveste inclinatia barbatilor de a iesi sau de a interactiona cu ea, indiferent de cat de bine s-a descurcat ea la test comparativ cu ei. De fapt, barbatii care nu au vazut niciodata femeia au aratat o tendinta usor mai crescuta de a dori sa interactioneze cu o femeie care se presupunea a fi mai desteapta.

Concluziile au fost rezumate astfel: „Cele sase studii au aratat ca, in cazul evaluarii psihologice cu tinte indepartate, barbatii au aratat o atractie mai mare fata de femeile care au dovedit mai multa (comparativ cu mai putina) inteligenta decat ei insisi. Dimpotriva, cand tintele au fost mai aproape din punct de vedere psihologic, barbatii au manifestat mai putina atractie fata de femeile care i-au depasit ca inteligenta”.

Asadar, le plac barbatilor femeile inteligente? Stiinta spune ca nu, ceea ce e destul de trist.

Acest articol este proprietatea matrimoniale.ro si nu poate fi reprodus, partial sau total, fara acordarea creditului si publicarea link-ului catre sursa. Daca v-a placut puteti sa-i dati Share pe Facebook folosind butonul de mai sus.

Comentarii

poza emilian_vran

emilian_vran

  • Publicat Acum peste 2 luni
daca toate femeile inteligente sunt ca tine, le prefer pe ... celelalte.
matrimoniale - membru fara poza

msnow

  • Publicat Acum peste 2 luni
Vai cata isterie e pe aici. Nu cred ca e surprinzatoare concluzia studiului. Bine, faptul ca articolul e livrat intr-o maniera toxic femenista este o alta poveste. Apropo incercati sa fiti neutre cand faceti asemenea articole, cuvinte "ingroziti" tradeaza sentimente de inferioritate, ca acelea cand un barbat nu a fost de accord cu tine candva. Dar daca sa ne uitam obiectiv, da, barbatii nu se simt comod in preajma femeilor inteligente. Barbatul trebuie sa domine, asa ne zice societatea, si cum sa domini pe cineva intelectual superior tie? Din fericire inteligenta este doar un concept care spune foarte putin despre un om si cu siguranta nu face parte din jocurile atractiei. Cel mai trist ca tot mai putini vad o relatie in afara unui joc de dominare.
matrimoniale - membru fara poza

deceneu01

  • Publicat Acum peste 2 luni
" Ce poate fi mai inspaimantator pentru barbati decat un extraterestru care vrea sa-i examineze si sa-i analizeze?
Stie cineva? Da,cunoasteti raspunsul: o femeie inteligenta. "

Da, este adevarat , recunosc asta fiindca mie mi s-a intamplat ...la chestia cu extraterestru ma refer si legat tot
de prima fraza … Sunt oamenii cobai veritabili la acest gen de experiente ? Adica actioneaza in timpul
testului cu o maxima naturalete inascuta ? Nu … fiindca suntem fiinte sociale , avem modurile specifice de a reactiona
in societate dupa imprejurari ...si in plus din start subiectul stie ca este doar un test planificat . Da , sa fie realist testul
lasa-i sa convietuiasca impreuna o perioada de timp fara sa fie perturbati si abia apoi sa tragi concluziile …! si cred ca
mai este ceva important legat de femeia inteligenta , cu sau fara alte calitati innobilatoare suplimentare ...femeia inteligenta
(ca si barbatul inteligent ) sunt persoane cu o raceala sufleteasca in exces fata de alte persoane , Creierul utilizat intensiv ,
natural ca infraneaza pornirile inimii si asta aduce multa raceala in cuplu ...si fara sa generalizez .Dar desigur articolul
este unul provocator iar sistiinta psihologiei mi se pare in acest caz , ramasa undeva in secolul 19 .Unde esti tu , Jung ?
poza dorinlucian

dorinlucian

  • Publicat Acum peste 2 luni
Bună tuturor! N-am citit nici un comentariu, doar titlul! Nu suntem îngroziți!!!! Suntem dezamăgiți atunci când constatăm că sunteți doar inteligente. Că am detectat corect frumusețea, inteligența, dar am luat plasă la inimă (sau suflet). Că am estimat greșit dragoste versus atracție.
matrimoniale - membru fara poza

deceneu01

  • Publicat Acum peste 2 luni
da , da' nu era mai simplu sa afisezi aceasta intrebare direct : < barbatule care esti tu barbat , esti ingrozit
de o femeie inteligenta ? >daca-ti doreai un interes real , decat sa faci referire la niste studii ale unor persoane
care se plictiseau si sunt atat de relevante aceste studii si demonstrate stiintific... la fel de cum ma pricep eu la
transmutarea metalelor in aur ...mai da-le in dracula , de studii ....!
poza nicolnp12

nicolnp12

  • Publicat Acum peste 2 luni
Mare prostie spui ! Femeia inteligenta e adorabila , de dorit si de tinut ! Doar daca infumurarea ei si inteligenta ei este folosita in spirit creator.
Cel mai adesea e folosit in scop de " Eu , pentru mine , mie ! "
In felul acesta perversitatea femeii ii este potrivnica propriei inteligente , iar inteligenta - distructiva !

PS : Lucrez tot timpul social, ... cunosc opiniile ambelor sexe, ... nu se cauta continutul omului ci " mantaua" ce o poarta :cum arata , cati bani are , cat e de bun la sex !
poza Razvan1557

Razvan1557

  • Publicat Acum peste 2 luni
Hei, stiinta raportata la un numar de X persoane , un procent cu multe zerouri dupa virgula. Sa fim realisti e doar o ipoteza, la cate variabile sunt in ecuatia asta este imposibil sa deduci ca afirmatia este adevarata sau falsa . Si asta nu inseamna ca o femeie daca face un lucru mai bine ca un barbat e mai desteapta , e o aptitudine Definia desteptaciunii o vad toatal diferit si anume mod de gandire , viteza de reactie ( in gandire) solutionarea problemelor aparute , indiferent de natura lor . Asa vad eu nivelul "destept" Concluzia , Daca o persoana are si multa scoala este neaparat destept ... asta ca si aluzie . Fiecare dintre noi este un geniu intr-un anumit fel .
cod de securitate