Articole

articol matrimoniale, sfaturi femei barbati
O nunta este pentru o zi. Casatoria ta este (sa speram) pentru totdeauna.

Inainte ca cineva sa obtina permisul de conducere, trebuie sa ia lectii de sofat, sa exerseze cu ajutorul unui instructor experimentat, si sa studieze cu atentie regulile de circulatie. Toate aceste lucruri sunt necesare, deoarece sa conduci fara aptitudinile necesare te-ar transforma intr-o amenintare pentru sosele si un pericol pentru tine insusti si ceilalti participanti la trafic.

Acelasi proces de gandire se aplica si atunci cand ne casatorim. Inainte de a obtine un "permis de casatorie", oamenii trebuie sa invete cum sa se descurce cu activitatile solicitate de o viata in doi. In caz contrar, cuplurile sunt cu risc de certuri puternice, sau chiar sa se lanseze intr-o casatorie care este in pericol inca de la inceput.

Multiple proiecte de cercetare au stabilit clar ca cuplurile care invata abilitatile de casatorie au cele mai mari sanse de a se bucura de un parteneriat de lunga durata si placut. Daca va cheltuiti timpul si energia pentru o nunta, este logic sa va asigurati ca mariajul care urmeaza va fi unul de succes.

Iata care sunt cele 4 aptitudini principale de care aveti nevoie:

1. Stabilitate emotionala

Copiii mici se enerveaza adesea, plang, sau chiar isi lovesc fratii / surorile. Adultii, pe de alta parte, cel mai adesea isi traiesc viata in zona calma.

Vestea buna este ca adultii care devin prea emotionali, mai ales in ceea ce priveste episoadele de furie, pot invata cum sa-si depaseasca aceste tendinte. Daca descoperiti ca ridicati vocea si va enervati mai des decat o data la cateva luni (sau deveniti atat de nervos incat spuneti sau faceti lucruri dureroase), aveti lucruri importante de invatat.

2. Comunicarea

Vorbitul cu tact, mai ales atunci cand problema este ceva care te deranjeaza, si ascultatul intr-un mod care sustine cooperarea, sunt esentiale pentru orice casatorie.

Vorbind intr-un mod care lasa impresia ca te plangi, critic, sau care raneste, vei obtine doar probleme serioase in casatorie. Negand ceea ce spune partenerul de viata, sau ignorand in loc sa digeram ceea ce auzim, cu siguranta va cauza neliniste in casnicie.

3. Rezolvarea conflictelor


In orice cuplu exista diferente.

Cuplurile de succes stiu cum sa inceapa cu "modul lui" si "modul ei" si sa termine cu "modul nostru" cu care ambii se simt confortabil. Aceasta este adevarat indiferent daca problema este una simpla, precum ce film sa vizioneze sambata seara, sau probleme importante ca unde sa traiasca, cum sa gestioneze banii, sau cum sa mentina pasiunea in dormitor.

4. Pozitivitate


De fiecare data cand afisezi un zambet, razi la glumele partenerului, esti de acord cu un comentariu al acestuia, exprimi apreciere, ii multumesti partenerului pentru ceva sau manifesti afectiune, oferi dovezi de pozitivitate. Cu cat oferi mai multe dovezi, cu atat veti fi mai fericiti amandoi.

Moralul povestii? Fiti pregatiti. Amintiti-va ca o nunta tine o zi. Casatoria, speram, este pentru totdeauna.
Acest articol este proprietatea matrimoniale.ro si nu poate fi reprodus, partial sau total, fara acordarea creditului si publicarea link-ului catre sursa. Daca v-a placut puteti sa-i dati Share pe Facebook folosind butonul de mai sus.

Comentarii

poza gicageo

gicageo

  • Publicat Acum peste 2 luni
Mda...în copilăria mea bucătăria , încă , mai era la mare preț !! day dreaming
cod de securitate