Articole

articol matrimoniale, sfaturi femei barbati
Persoanele aflate in relatii la distanta seamana cu acei copii care rezolva problemele de matematica foarte grele de la sfarsitul fiecarei sectiuni doar pentru distractie. Sau cu persoanele care se trezesc la 4 dimineata ca sa alerge 25 de kilometri in fiecare zi pe o ploaie torentiala. Fac ceea ce fac majoritatea dintre noi, doar ca fac aceste lucruri de o mie de ori mai greu decat trebuie. Relatiile sunt adesea confuze, greu de inteles, pline de enigme, chiar si fara ca partenerii sa se afle la 8000 de kilometri distanta unul de altul. Adaugati distanta si veti obtine o calatorie plina de urcusuri si coborasuri.

"Niciodata" este un cuvant dur. Dar este mai usor decat sa spui "De cele mai multe ori, aceste relatii nu functioneaza" sau "In majoritatea cazurilor, nu functioneaza". Cu alte cuvinte: Iata cateva motive pentru care ar trebui sa va ganditi de doua ori inainte de a incepe o relatie la distanta. Pentru ca, in cele mai multe cazuri, cel mai adesea, nu functioneaza.

1. Este greu sa ai incredere in cineva pe care abia daca il vezi fata in fata

Veti investi multa incredere intr-o persoana aflata departe, persoana pe care de multe ori nu o veti putea verifica in niciun fel (discutiile pe chat-urile video pe internet nu se pun). Castigarea increderii este o componenta cheie in orice relatie, iar construirea acelei increderi necesita timp petrecut impreuna. Inseamna sa poti privi acea persoana in ochi si sa-i vezi angajamentul fata de tine. Sa vezi acest lucru stand fata in fata.

Cand vine vorba de incredere, vorbele nu costa. Oricine poate spune ca e de incredere. Oricine poate spune ca te iubeste. Dar trebuie sa vezi ca sa o crezi. Adevarata incredere se vede din faptele unei persoane, nu doar din vorbe. In relatiile la distanta, partenerii se vad atat de rar incat aceasta incredere e greu de construit. Va veti vizita unul pe altul, apoi va veti intoarce fiecare la viata lui, fara sa stiti ce face cealalt in lipsa voastra in urmatoarele 5 saptamani. Cum se poate construi increderea pe termen lung?

2. De obicei se ajunge la inselat

Din nefericire, este o realitate. Nu in fiecare caz, dar in multe. Sa fim realisti: partenerul se afla la sute de kilometri departare, te simti singura si deprimata din acest motiv si exista sute de oameni singuri in orasul in care locuiesti. Statistic, probabil ca te vei gandi sa iti inseli partenerul.

Spre deosebire de situatia in care iti inseli partenerul care locuieste in acelasi cartier cu tine, sa iti inseli partenerul intr-o relatie la distanta e oarecum de inteles (desi intr-un procent foarte mic, sa inseli este urat si nimeni nu ar trebui sa o faca). Nu-ti poti vedea partenerul de cate ori vrei, spre deosebire de cele mai multe relatii, si esti om, la urma urmei. Cei mai multi oameni rezista o perioada, iar apoi alte persoane mai potrivite (si mai "locale") incep sa para mai atragatoare. Daca esti una dintre persoanele cinstite, vei pune chiar tu punct relatiei la distanta inainte de a insela. Dar e usor sa fii ispitit daca te gandesti ca partenerul tau nu are cum sa afle despre aventurile tale.

3. Distanta duce la frustrare. Frustrarea duce la cearta. Certurile duc la despartire. Este soarta inevitabila a relatiilor la distanta.

Nimeni nu se gandeste la distanta intr-o relatie si se entuziasmeaza: "Ce distractiv e!" Este frustrant pentru toata lumea. Incepi relatia intr-un moment de frustrare. Da, frustrarea duce la certuri, care duc la despartiri in general, insa voi incepeti relatia cu frustrare. Majoritatea relatiilor incep intr-un punct neutru. Daca lucrurile se inrautatesc in timp, acest lucru se datoreaza faptului ca se aduna diferente si incompatibilitati, creand o situatie frustranta. La o relatie la distanta, frustrarea este de la inceput prezenta.

4. Aceste relatii continua mult mai mult decat ar trebui.

In relatiile la distanta "scurta" (nimeni nu le numeste astfel, dar sa le zicem asa), cand lucrurile incep sa devina foarte rele, adesea partenerii se despart la scurt timp (de altfel o multime de relatii la distanta „scurta” continua si ele mult mai mult decat ar trebui, oamenii evita sa incheie relatiile, in general). Dar motivul pentru care relatiile la distanta lunga dureaza aproape intotdeauna mai mult decat ar trebui este chiar distanta.

Daca va intalniti cu cineva in fiecare zi si va certati in fiecare zi, nu veti rezista prea mult si va veti desparti. Daca vedeti pe cineva o data pe luna si va certati cu acea persoana o data pe luna, veti avea mai mult timp intre intalniri pentru a va linisti, pentru a uita de ce v-ati certat si pentru a va gandi ca relatia dvs. inca functioneaza bine. Si pentru ca distanta mare este atat de greu de suportat, va fi usor sa dati vina pe ea pentru fiecare cearta (chiar si pentru cele lungi, la telefon),  pe faptul ca sunteti atat de departe si va e dor unuia de cealalalt. Certurile pot insemna ca nu sunteti compatibili, dar dureaza mult mai mult pentru a va da seama de acest lucru atunci cand exista un tap ispasitor, si anume distanta.

5. Nu veti avea niciodata un viitor impreuna, decat daca veti trai in acelasi loc.

Este destul de greu sa-ti intemeiezi o familie cand partenerul traieste in alta tara (alt oras). Acest lucru este evident, dar pare sa fie ceva la care multe persoane cu relatii la distanta nu se gandesc cu adevarat pana cand relatia nu merge foarte bine. Distanta devine frustranta si abia atunci e momentul cand spui "Trebuie sa te muti aici sau relatia asta nu va merge". Ei bine, acest lucru a fost intotdeauna adevarat ... chiar si atunci cand te gandeai daca sa incepi relatia. Pentru a avea un viitor real alaturi de cineva, trebuie sa locuiti in acelasi loc. Relatiile sunt destul de dificile oricum. Relatia in care aceasta conditie simpla nu e intrunita de la inceput devine de zeci de ori mai dificila.

Daca doriti intr-adevar ca o relatie la distanta sa functioneze, cel mai bine este sa aveti un plan de a micsora distanta cat mai curand. Pentru Dumnezeu, nu faceti relatiile mai grele decat trebuie sa fie! Viata e destul de grea si asa. Ganditi-va de doua ori inainte de a accepta in viata voastra o situatie care va face viata si mai grea. Ar fi bine ca persoana sa fie "aleasa", "unica" si asa mai departe, ca sa merite tot efortul. Daca nu, mai bine faceti o plimbare prin parc si gasiti-va acolo un partener.
Acest articol este proprietatea matrimoniale.ro si nu poate fi reprodus, partial sau total, fara acordarea creditului si publicarea link-ului catre sursa. Daca v-a placut puteti sa-i dati Share pe Facebook folosind butonul de mai sus.

Comentarii

cod de securitate