Articole

articol matrimoniale, sfaturi femei barbati

Reguli pentru intalniri

Ce sa faci si ce sa nu faci in cadrul relatiilor si intalnirilor

Nimeni nu a zis vreodata ca intalnirile sunt usoare. Prima intalnire este ciudata, a doua genereaza asteptari iar urmatoarele - in cadrul carora doua persoane incep cu adevarat sa se cunoasca una pe cealalta - aduc sute, daca nu chiar mii de sanse de a pasi gresit si de a face  gafe sau greseli. Asta fara a lua in calcul nenumaratele sanse de a intampina o problema careia sa ii puteti cadea prada atunci cand faceti aranjamente, planuri si pregatiri pentru intalniri.

Fie sunam prea des sau prea rar, ori suntem prea disponibili sau niciodata in preajma, fie purtam sandale cand  iesim la restaurante elegante, radem in mod isteric la glume proaste, ne prezentam cu garoafe albastre, ne intindem la discutii telefonice in timpul intalnirilor sau comitem nenumarate alte gafe legate de intalniri, majoritatea le facem  fara sa ne dam seama. Fara indoiala comportamentul nepotrivit in cadrul intalnirilor este o afectiune grava si este timpul sa o vindecati cu ajutorul unor sfaturi de bun simt.

Daca intalnirile sunt doar un joc, atunci ca si in cazul oricarui alt joc, exista reguli pe care trebuie sa le studiati, sa le invatati si sa le urmati. Pana la urma, nu ati juca pe un teren care nu are trasate liniile de baza, nu? (pentru cei imuni la metaforele legate de terenuri pentru jocuri cu mingea, raspunsul este nu). Desi aceste lucruri de evitat sau de facut, nu sunt batute in cuie, exista in mod evident exceptii de la orice regula - incercam aici sa te echipam cu un manual de baza pentru sportul rapid, intens si de contact total de a cauta pe cineva de care sa te indragostesti.

Reguli pentru intalniri - Ce sa faci

1. Incearca intotdeauna sa arati cat mai bine si sa fii cat mai punctual. Daca intarzii sau nu esti aranjat, vei lasa impresia ca nu iti pasa - iar daca acest lucru este adevarat, de ce doresti sa te intalnesti cu acea persoana?

2. Incearca sa te simti bine in timpul intalnirilor. Intr-adevar, gasirea sufletului pereche este o treaba serioasa, si uneori poate sa fie un demers infricosator, dar trebuie sa retii ca acest lucru ar trebui sa fie ceva distractiv.

3. Complimenteaza-ti partenerul sau partenera cu privire la felul in care arata. Atat barbatii, cat  si femeile obisnuiesc sa faca eforturi atunci cand se pregatesc pentru o intalnire, si este frumos (si magulitor) sa vezi ca eforturile pe care le-ai facut au meritat.

4. Fii interesat si interesant. Pune intrebari, impartaseste informatii si fii atent atunci cand partenerul tau iti spune ce ii place sa faca, sa citeasca, sa vada, sa asculte etc.

5. Spune-i direct daca nu doresti sa va mai vedeti. Daca minti sau continui sa va vedeti doar pentru ca iti e prea frica sa spui adevarul, faci un lucru egoist si care raneste. Daca nu doresti sa mai iesi la o a doua intalnire cu cineva, spune-i acest lucru cat de bland se poate - dar cu hotarare.

6. Iesi la intalniri doar cu persoane de care te simti atras, indiferent de ceea ce zic prietenii. Aprobarea din partea prietenilor tai nu inseamna nimic.

7. Pastreaza o atitudine pozitiva, chiar si atunci cand intalnirile nu se termina bine. Cu siguranta vei intalni mai intai cateva broaste, pana sa gasesti un print. Pe parcurs, probabil vei intalni cateva persoane destul de placute.

8. Planifica dinainte. Intalnirile sunt o diversiune creativa, care necesita concentratie si energie, asa ca fa aranjamente din timp si permite-i  persoanei cu care te vei  intalni sa stie ca te-ai gandit destul de mult la seara intalnirii.

9. Fii proactiv cu privire la gasirea persoanelor cu care sa te intalnesti. Barbatul sau femeia pe care ai cautat-o toata viata, probabil nu va veni sa iti sune la usa si sa te roage sa iesiti la cina in viitorul apropiat. Intalnirile solicita actiune, deci iesi si intalneste-te cu cat mai multi oameni.

10. Inconjoara-te de persoane pozitie, care gandesc la fel ca tine si care ies la intalniri. Partea distractiva a intalnirilor este sarbatorirea, compararea si compatimirea alaturi de prietenii tai. Inconjoara-te de persoane pozitive care isi doresc ca tu sa iti gasesti iubirea si care iti vor fi alaturi cand si daca ai nevoie de sprijin emotional.

Reguli pentru intalniri - Ce sa nu faci

1. Nu suna, nu trimite mesaje scrise sau email-uri unei persoane pe care de abia ai cunoscut-o mai mult de o data pe zi, decat daca iti raspunde (sau in cazul unei urgente). Disperarea si instabilitatea nu sunt deloc atragatoare.

2. Nu iesi la intalnire cu persoane de tipul celor care te-au ranit in trecut. Multi dintre noi suntem atrasi de oameni care nu sunt potriviti pentru noi, dar este important sa schimbi aceste tipare si sa cauti relatii sanatoase cu persoane potrivite, care nu te desconsidera si nu te vor face sa te simti prost cu privire la tine, in niciun mod.

3. Nu intarzia la intalniri. Este nepoliticos sa faci asta. In cazul in care trebuie sa iti schimbi planurile, anunta din timp persoana cu care trebuie sa iesi si acorda-i cat mai multa atentie. Si sa iti ceri scuze intotdeauna.

4. Nu iti minti partenerul cu privire la niciun aspect al vietii tale, chiar daca adevarul nu e asa favorabil sau daca te temi ca nu ii va placea. Ar fi groaznic sa distrugi o posibila relatie alaturi de persoana potrivita pentru tine, relatie ce ti-ar putea schimba viata, din cauza unei minciuni prostesti pe care i-ai spus-o la inceput pentru a o impresiona.

5. Nu fi prea disponibil. Nu sugeram ca trebuie sa joci jocuri, dar daca vei fi disponibil in fiecare seara, atunci probabil ca nu ai grija de tine, nu iti urmaresti interesele si nu petreci timp cu prietenii - ceea ce inseamna ca probabil nu esti un interlocutor prea interesant. Oamenii cu vieti pline, interesante, sunt cei mai buni parteneri pentru intalniri.

6. Nu dezvalui prea multe despre tine de la inceput. Dezvaluirea celor mai intime secrete inca de la a doua intalnire, poate duce la respingere. Sa nu iti fie frica sa te deschizi dar retine ca dureaza pana ajungi sa cunosti pe cineva, si ca trebuie sa lasi relatia voastra sa evolueze.

7. Nu te uita dupa alte persoane atunci cand esti la o intalnire. Niciodata. Este pur si simplu de prost gust. Poate crezi ca esti subtil, dar in timp ce te uiti la tipa draguta din colt, partenera ta se va indrepta spre usa. Acorda-i atentie persoanei cu care ai iesit la intalnire si concentreaza-te numai pe aceasta atunci cand iesiti impreuna.

8. Nu fi nepoliticos si nu te imbata cand iesi la o intalnire. Amabilitatea si bunele maniere te vor duce departe.

9. Nu ignora siguranta personala. Ia-ti telefonul cu tine si tine-l incarcat. Asigura-te ca le spui prietenilor tai unde mergi si la ce ora te intorci. Primele intalniri ar trebui sa aiba loc in locuri  publice, bine luminate. Nu te lasa constrans sa mergi intr-un loc sau sa faci un lucru ce te face sa te simti incomod.

10. Nu oferi informatii personale cum ar fi numarul de telefon de acasa sau adresa inca de la prima intalnire. Pastreaza pentru tine aceste detalii pana ajungi sa ai incredere in persoana cu care iesi.

11. Nu ajunge in pat de la prima intalnire. Daca iti place de cineva si esti interesat sa ajungi sa cunosti acea persoana mai bine (si poate sa aveti o relatie), acest lucru de la prima intalnire va strica totul. Este mult prea devreme, nu este romantic, si il face pe celalalt sa inteleaga ca te intereseaza mai mult caracteristicile sale fizice, decat sa ajungi sa afli cine este.

12. Nu iesi niciodata la intalnire cu o persoana casatorita. Din punct de vedere statistic, este foarte putin probabil ca aceasta sa isi paraseasca vreodata sotul sau sotia pentru tine. Iesitul la intalniri cu o persoana casatorita este cel mai bun mod de a avea parte de o portie mare de nefericire, minciuni, inselaciune, tristete si suferinta. Daca esti casatorit, divorteaza inainte de a incepe sa iesi la intalniri. Daca esti necasatorit, nu fi un umar pe care sa planga cineva - meriti mai mult de atat. Iesi si gaseste pe cineva care este disponibil pentru tine din punct de vedere emotional (si legal)!
Acest articol este proprietatea matrimoniale.ro si nu poate fi reprodus, partial sau total, fara acordarea creditului si publicarea link-ului catre sursa. Daca v-a placut puteti sa-i dati Share pe Facebook folosind butonul de mai sus.

Comentarii

cod de securitate