Articole

articol matrimoniale, sfaturi femei barbati

Daca putina gelozie face bine raportului si e apreciata si de partener, cand acest sentiment devine patologic riscati ruinarea povestii de dragoste si chiar a vietii voastre. Gelozia poate determina comiterea de acte negandite si, ca o boala, se vindeca in mod adecvat. Nu subevaluati niciodata anumite sentimente si senzatii care va pot sugera ca aveti o problema de tratat: gelozia e cu siguranta una dintre acestea. Adesea ceea ce preocupa e ca gelozia izbucneste chiar cand partenerul se comporta in mod perfect.

Acesta este unul din punctele care face acest sentiment mai incontrolabil: daca nu e nimic de descoperit, nicio tradare, o femeie poate sa innebuneasca cu adevarat cautand ceva ce nu va gasi niciodata. Obsesia degradeaza apoi relatia si ne duce la savarsirea de lucruri nebunesti ca urmaririle si spionarea partenerului.

Cand samburele geloziei incolteste in mintea noastra e practic imposibil sa-l inlaturam, cu atat mai putin sa recunoastem ca avem cu adevarat o problema.

Chiar in fata a mii de asigurari si dovezi din partea sotului sau prietenului, o geloasa patologica nu se va calma, dimpotriva. Faptul de a nu gasi nimic o poate face sa se agite si mai mult.

Fara a ajunge la cazuri extreme, ca cele care din pacate umplu cronica neagra a ziarelor, gelosii obsesivi ruineaza viata lor si a partenerului. Aceste  persoane sunt fundamental nesigure si au nevoie de continue asigurari din partea celui care le sta alaturi.

Daca traiti aceasta problema, sau o traieste partenerul vostru, ar trebui sa stiti ca singurul mod de a o trata cu adevarat este apelarea la o terapie.

Acest articol este proprietatea matrimoniale.ro si nu poate fi reprodus, partial sau total, fara acordarea creditului si publicarea link-ului catre sursa. Daca v-a placut puteti sa-i dati Share pe Facebook folosind butonul de mai sus.

Comentarii

cod de securitate