Articole

articol matrimoniale, sfaturi femei barbati
Avem in sfarsit raspunsul la intrebarea pe care ne-o punem periodic in viata "ce nebun/a ramane prieten/a cu fosta/fostul?" si dorim sa vi-l impartasim.

Raspunsul este rezultatul unui studiu al Universitatii din Oakland, preluat de Daily Mail, in care cercetatorii Justin Mogilski si Lisa Welling au cautat existenta unei corelari intre "trasaturi obscure ale personalitatii" - de exemplu, narcisismul, personalitatea dubla, psihopatia - si pastrarea unei legaturi stranse cu fostii iubiti. Studii precedente au demonstrat intr-adevar ca persoanele cu aceste trasaturi isi aleg prietenii din motive strategice si prefera relatiile pe termen scurt, cei doi cercetatori erau deci curiosi sa vada daca acest principiu ramane valid si in cazul fostelor relatii amoroase.

Mogilski si Welling au intervievat 860 de femei si barbati cerandu-le sa faca o lista cu motivele pentru care erau de acord sa pastreze legatura cu fostul/fosta. Subiectii au fost supusi unei serii de intrebari pentru a face lista motivelor pentru care au mentinut un raport cu fostii iubiti/fostele iubite. Apoi li s-au pus alte intrebari pentru a determina eventualele trasaturi obscure de personalitate.

Rezultatul? Subiectii cu trasaturi obscure de personalitate aveau o probabilitate mai mare de a ramane prieteni cu fostii/fostele din motive "practice si de natura intima".

Daily Mail a discutat cu expertul in narcisism, dr Tony Ferretti, care a fost de acord cu rezultatele studiului, adaugand ca persoanele cu aceste tulburari de personalitate sunt mai interesate de cum sa exploateze in favoarea lor relatiile pe care le traiesc si raman prietene cu fostii/fostele care dispun de "resurse de valoare".

"Aceste persoane detin si informatii despre punctele slabe si vulnerabile pe care le pot exploata si manipula, pentru a-si alimenta sentimentul de putere si control", a completat dr Ferretti.

Hmmm...poate vei avea ceva la care sa reflectezi data viitoare cand fostul/fosta isi face aparitia seara tarziu pentru putina "distractie".

Comentarii

matrimoniale - membru fara poza

DannaV

  • Publicat Acum 14 zile
Daca te gandesti ca a ramane in relatii cu fosta/fostul inseamna relatie apropiata cu psrspectiva sexuala atunci sunt de acord cu toti cei care au spus NU. Dar daca relatia s a terminat cordial si in viitor il poti privi pe celalalt ca pe un prieten/amic...nu vad de ce ar fi imposibil.

CORNELIUSCORNEL

  • Publicat Acum 2 saptamani
Hmmmm ...
RELAȚIILE de orice natură se rup din terțe motive , dominate de prejudecăți și preconceptii ...
Singurul motiv real pentru care se merita desfacerea relației de cuplu , este VIOLENTĂ CONJUGALĂ... pentru care chiar nu se mai pune problema de conciliere a cuplului despărțit.
matrimoniale - membru fara poza

gena17

  • Publicat Acum 3 saptamani
Scuze pentru cei care acceptä sau nu acetä acceast comentariu.Cum poti rämäne prieten cu acea persoanä care ti-a cälcat sufletui in picioare femeie sau bärbat fiind.Cum poti accepta in continuare sä fi prieten cu care ti-a fränt sufletul si ti-a umbrit ani de zile femeie sau bärbat?Cum poti sä te uti in ochi acele persoane care ti-a oträvit tinerete ani in sir? Cum poti accepta sä mai comunici cu El sau Ea cänd ti-a läsat o ranä care nu se poate vindeca ani de zile.Dacä nu te-ai potrivit cänt ai fost inpreunä ce mai doresti de la acceastä persoanä.Orce psyhologie din lume nu poate explica ce avem noi in minte si inimä cänd noi de cu bunä stiintä facem pe cel de längä noi sä sufere.Egal cine ce ar comenta cea ce scriu din propria experietä nimeni nu mä va convinge cä cel care a fost odatä va mai fi om cu tine.Asta e doar cea ce gändesc si simt eu .Scucces celor ce cred in Minununi.
matrimoniale - membru fara poza

Liviu1006

  • Publicat Acum 3 saptamani
Bună, eu mi-aș dori să fiu cu fosta ceea ce a fost odată între noi. Mi-ar face o mare plăcere să începem împreună acea relație frumoasă care a fost odată. Deși pare foarte greu să accepți o persoană în viața ta după ce v-ați despărțit. Cu prima ocazie când calci strâmb totul se duce naibi.
matrimoniale - membru fara poza

visulunuifluture

  • Publicat Acum 3 saptamani
nu as vrea sa raman amica....
matrimoniale - membru fara poza

elera

  • Publicat Acum 4 saptamani
subscriu, raman noduri.

NAOMITA

  • Publicat Acum 4 saptamani
Sub nici o forma NU se mai poate continua, extinde relația
Pierdere de vreme....timp..?????!
Dar Dumnezeu zice " daca este despărțit
Sa caute sa se împace cu soțul sau.."
Success

Iulia35

  • Publicat Acum 5 saptamani
Unde se rupe relatia si doresti sa o refaci , ramine noduri. La orce adiere a neintelegeri se va deschide cutia pandorei plina cu trecutul. Pentru mine consider ca este o boala asa deci ....Definitiva....
cod de securitate