Articole

articol matrimoniale, sfaturi femei barbati
Avem in sfarsit raspunsul la intrebarea pe care ne-o punem periodic in viata "ce nebun/a ramane prieten/a cu fosta/fostul?" si dorim sa vi-l impartasim.

Raspunsul este rezultatul unui studiu al Universitatii din Oakland, preluat de Daily Mail, in care cercetatorii Justin Mogilski si Lisa Welling au cautat existenta unei corelari intre "trasaturi obscure ale personalitatii" - de exemplu, narcisismul, personalitatea dubla, psihopatia - si pastrarea unei legaturi stranse cu fostii iubiti. Studii precedente au demonstrat intr-adevar ca persoanele cu aceste trasaturi isi aleg prietenii din motive strategice si prefera relatiile pe termen scurt, cei doi cercetatori erau deci curiosi sa vada daca acest principiu ramane valid si in cazul fostelor relatii amoroase.

Mogilski si Welling au intervievat 860 de femei si barbati cerandu-le sa faca o lista cu motivele pentru care erau de acord sa pastreze legatura cu fostul/fosta. Subiectii au fost supusi unei serii de intrebari pentru a face lista motivelor pentru care au mentinut un raport cu fostii iubiti/fostele iubite. Apoi li s-au pus alte intrebari pentru a determina eventualele trasaturi obscure de personalitate.

Rezultatul? Subiectii cu trasaturi obscure de personalitate aveau o probabilitate mai mare de a ramane prieteni cu fostii/fostele din motive "practice si de natura intima".

Daily Mail a discutat cu expertul in narcisism, dr Tony Ferretti, care a fost de acord cu rezultatele studiului, adaugand ca persoanele cu aceste tulburari de personalitate sunt mai interesate de cum sa exploateze in favoarea lor relatiile pe care le traiesc si raman prietene cu fostii/fostele care dispun de "resurse de valoare".

"Aceste persoane detin si informatii despre punctele slabe si vulnerabile pe care le pot exploata si manipula, pentru a-si alimenta sentimentul de putere si control", a completat dr Ferretti.

Hmmm...poate vei avea ceva la care sa reflectezi data viitoare cand fostul/fosta isi face aparitia seara tarziu pentru putina "distractie".
Acest articol este proprietatea matrimoniale.ro si nu poate fi reprodus, partial sau total, fara acordarea creditului si publicarea link-ului catre sursa. Daca v-a placut puteti sa-i dati Share pe Facebook folosind butonul de mai sus.

Comentarii

poza DannaV

DannaV

  • Publicat Acum peste 2 luni
Daca te gandesti ca a ramane in relatii cu fosta/fostul inseamna relatie apropiata cu psrspectiva sexuala atunci sunt de acord cu toti cei care au spus NU. Dar daca relatia s a terminat cordial si in viitor il poti privi pe celalalt ca pe un prieten/amic...nu vad de ce ar fi imposibil.
poza CORNELIUSCORNEL

CORNELIUSCORNEL

  • Publicat Acum peste 2 luni
Hmmmm ...
RELAȚIILE de orice natură se rup din terțe motive , dominate de prejudecăți și preconceptii ...
Singurul motiv real pentru care se merita desfacerea relației de cuplu , este VIOLENTĂ CONJUGALĂ... pentru care chiar nu se mai pune problema de conciliere a cuplului despărțit.
matrimoniale - membru fara poza

gena17

  • Publicat Acum peste 2 luni
Scuze pentru cei care acceptä sau nu acetä acceast comentariu.Cum poti rämäne prieten cu acea persoanä care ti-a cälcat sufletui in picioare femeie sau bärbat fiind.Cum poti accepta in continuare sä fi prieten cu care ti-a fränt sufletul si ti-a umbrit ani de zile femeie sau bärbat?Cum poti sä te uti in ochi acele persoane care ti-a oträvit tinerete ani in sir? Cum poti accepta sä mai comunici cu El sau Ea cänd ti-a läsat o ranä care nu se poate vindeca ani de zile.Dacä nu te-ai potrivit cänt ai fost inpreunä ce mai doresti de la acceastä persoanä.Orce psyhologie din lume nu poate explica ce avem noi in minte si inimä cänd noi de cu bunä stiintä facem pe cel de längä noi sä sufere.Egal cine ce ar comenta cea ce scriu din propria experietä nimeni nu mä va convinge cä cel care a fost odatä va mai fi om cu tine.Asta e doar cea ce gändesc si simt eu .Scucces celor ce cred in Minununi.
matrimoniale - membru fara poza

visulunuifluture

  • Publicat Acum peste 2 luni
nu as vrea sa raman amica....
cod de securitate