Articole

articol matrimoniale, sfaturi femei barbati
Crezi ca ai gasit in sfarsit iubirea vietii, cel cu care ai vrea sa-ti petreci fiecare clipa de acum incolo. Ati petrecut clipe frumoase impreuna si fiecare secunda in care nu erai alaturi de el iti parea dureroasa.

Dar de la un timp relatia s-a racit. Ai vazut asta in ochii lui...a devenit mai rece si nu mai dorea sa fiti mereu impreuna, asa cum erati odinioara. In momentele lui de tacere, tot mai dese, iti revenea mereu in minte intrebarea: cu ce ti-am gresit sa te porti asa? Inainte, parca ai fi putut sa simti conexiunea dintre voi. Acum raspunsurile lui sunt tot mai scurte, doar cateva cuvinte. De multe ori se intampla sa nu-ti mai raspunda la apelurile repetate, la mesajele pe care vezi clar ca le-a citit.

A raspuns in sfarsit. Ai rasuflat usurata. Te-a asigurat ca e doar ocupat la serviciu si ti-a spus ca o sa lamureasca totul sambata seara, la clubul vostru preferat. Te-ai facut frumoasa pentru el. L-ai asteptat...dar nu a venit. A rupt mai apoi relatia, fara sa-ti explice ceva si nu poti intelege nici acum de ce.

Din pacate despartirile sunt azi tot mai frecvente. Indiferent de motivele separarii cuplului, ranile emotionale pot fi semnificative iar noptile nedormite ca urmare a stresului iti pot afecta sanatatea fizica si psihica. Despartirile iti pot afecta si imaginea fata de propria persoana, increderea in tine, sau te pot face sa te gandesti chiar ca nu mai vezi vreun viitor alaturi de un partener de cuplu.

Daca simti asa, trage aer adanc in piept. Incearca sa vezi situatia obiectiv. Accepta-ti propriile sentimente, nu incerca sa le ignori. Evita alcoolul sau alte "anestezice" similare, ce doar iti amortesc simturile si discuta despre ceea ce simti si gandesti cu o persoana in care ai incredere.

Gandeste-te ca viata in cuplu e o calatorie si nu o destinatie iar principala actiune intr-o calatorie e sa mergi mai departe. O alta actiune foarte importanta pentru viitorul tau in cuplu e sa inveti din erorile precedente. Acesta e si motivul pentru care am deschis acest subiect.

E clar ca exista multe semnale ce arata ca o relatie nu mai este ce a fost odata, ca o legatura emotionala se deterioreaza. In opinia voastra, care sunt aceste semnale? Ce efect au aceste semnale asupra voastra? Cum considerati ca ar fi bine sa reactionati atunci cand le identificati?

Va astept sa discutam pe aceasta tema.

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata ta
http://psihoterapiefamilie.ro
Acest articol este proprietatea matrimoniale.ro si nu poate fi reprodus, partial sau total, fara acordarea creditului si publicarea link-ului catre sursa. Daca v-a placut puteti sa-i dati Share pe Facebook folosind butonul de mai sus.

Comentarii

poza minuv2

minuv2

  • Publicat Acum peste 2 luni
la New York e $500/ora .... asa ca da sa fie cat mai multe subiecte de "consolare", "consiliere" etc - DOAR E PE BANI !

raspunsul e foarte simplu si stiut DEMULT !

1) FARA UN PROIECT COMUN (familie, copii) - totul e numai "fun" si "vine-si-pleaca" !

2) in ziua de azi PUTINI-si-PUTINE mai sunt "material de casatorie" - sunt doar CU PRETENTII si ofera f. putin (daca nu cumva MINUS: dictatura, nervi, scandal, toaca bani).

prin urmare !... ORI e casatorie, ORI e ... altceva. Iar "altceva" ASTA e !... adica CUM AI VREA "altceva" SA FIE "ALTFEL" ?!
poza Psihoterapeut_Rares_Ignat

Psihoterapeut_Rares_Ignat

  • Publicat Acum peste 2 luni
E foarte adevarat Floridorin, lipsa de rabdare in cuplu si lipsa de intelegere reciproca sunt semne ale deteriorarii relatiei. Aceste enunturi acopera insa o gama foarte larga de semnale de o amplitudine mai redusa, semnale ce pot fi ignorate sau percepute diferit de barbat si de femeie...iar momentul in care se percepe ca exista o problema e doar cel in care 'lipsa de rabdare & intelegere' devine foarte evidenta. Oare ce masuri preventive ar putea fi luate inainte ca problema sa atinga dimensiuni mai ample?

Dr Rares Ignat
psihoterapie pentru depasirea obstacolelor din viata ta
http://psihoterapiefamilie.ro
poza floridorin

floridorin

  • Publicat Acum peste 2 luni
Eu cred ca acum ne plictisim prea repede de celalt,nu avem destula rabdare si stam rau la comunicare,de aici incepe indepartarea,mai este si stresul zilnic,pe care unul din parteneri nu- l imtelege pe celalt,Asa cred,iar de aici pana la despartire nu este decat un pas,iar unul il face,iar celalt este cel parasit,viata curge ca o apa,iar un sau o superficiala cauta altceva ca albina din floare in floare,asa cred eu,Stima,DF,/gl
poza moona81

moona81

  • Publicat Acum peste 2 luni
N-am noroc in dragoste,so...help! Avertizare:sunt hopeless
cod de securitate