Regulament
Bloguri
Spunea cineva ca ridic in slavi trecutul... Pai am de ce happy

Nu era totul perfect, am dat si de interzicerea scrierii de articole in gazete sau de mersul la teatru doar cu insotitor (probabil pervertea mintea), dar altfel este un adevarat exemplu pentru noi azi... Pacat ca totul incepe in familie si acolo e buba sad

Cititi si luati seama...

Spicuiri din Legea Instrucțiunii Publice din 1864:
Sc primara
Art. 19. Începându-se lecțiile, școlarii vor păzi cea mai adâncă liniște și vor fi cu cea mai mare atențiune la întrebările și explicațiile ce se vor face. Pentru orice zgomot, șoptire sau dezordine, făptuitorii se vor pedepsi, fiind ținuți de o parte în picioare.
Art. 42. Recompensele sunt de două specie: zilnice și lunare. Recompensele zilnice se fac elevilor și elevelor meritanți:
1. Dându-li-se locul de onoare în clasă; 2. Făcându-li-se laudă în clasă în prezența școlarilor;
3. Numindu-se monitor pe timpul când vor merita a ține această funcție.

Art. 63. Cel mai bun metod didactic consistând în a tinde la deșteptarea și punerea în mișcare a propriei cugetări a elevilor, învățătorii, institutorii și institutricele se vor feri de obiceiul de a da copiilor lecții neexplicate și de a-i adstrânge ca să memoreze frazele și vorbele întocmai cum sunt în carte […].

Gimnaziu, licee:
Art. 17. Spre a da probă de o cultură mai distinsă, școlarii vor veni la școală totdeauna curați, spălați, pieptănați […].
...În timpul lecțiilor școlarii vor păzi cea mai adâncă tăcere și liniște și vor fi cu cea mai mare atențiune la explicațiile sau întrebările profesorului. Zgomotul, șoptirea sau orice altă dezordine sunt sever oprite. […]
Art. 47. Cea mai gravă culpă a școlarilor se consideră nesupunerea ce ar cuteza să arate profesorilor […].
Art. 56. Nu este permis școlarilor a vizita baluri publice, cafenele, taverne […], nici chiar cu părinții lor; promenadele și grădinile publice le vor putea vizita însoțiți de părinți […].

Art. 57. Jocuri de cărți, biliard sau orice alt joc de hazard, care răpesc timpul și banii este strict oprit.

Pedepse: Este oprit a se aplica elevilor sau elevelor pedepse degradante precum: punerea în genunchi, tragerea de păr, pălmuirea, bătaia cu nuiele și altele ca acestea. Pedepsele, care după gravitatea cazului se vor aplica școlarilor de ambe-sexe sunt: admonitiunea, mustrarea, sederea in picioare, nota rea la purtare, fara masa de pranz, instiintarea parintilor, arestare (1-3 ore cand elevul urma sa scrie ceva), gonire.

Carol I in 1876!!!: În rezolvarea problemei atât de mari și dificile a instrucțiunii publice într-un stat, educațiunea femeilor ocupă locul cel dintâi. Centru al familiei și al vieții casnice, motor al sentimentelor celor mai nobile și generoase, femeia într-adevăr a avut și va avea rolul cel mai înalt și mai frumos în societățile omenești, ca fiică, ca soție, ca mamă, ea are o misiune de îndeplinit […].

http://historia.ro/exclusiv_web/general/ … l-xix
Moderatori angel_angel39 Galateea admin

Comentarii

matrimoniale - membru fara poza

povestind_dragostea

  • Publicat Acum peste 2 luni
Vad, din articolele enumerate aici, ca ele contineau un Regulament atat pentru elevi, cat si pentru dascali. In curand va aparea si la noi un cod deontologic al profesorului, nu stiu exact cum se va numi acest cod. Ca sa contina ce? Reguli de comportament al dascalului big grin Pai, aceste reguli le-a invatat de cand era pe bancile scolii de dascal, le-a invatat acasa in primii 7 ani de viata, in urmatorii de scoala etc. Daca nu le-a respectat pana acum, nu le va respecta nici de acum inainte, materialismul si arivismul, marlania si agresivitatea, lipsa de empatie nu se invata la maturitate, cel mult esti taxat pentru ele. Cat despre elevi - ca sa mai zic?! Sunt oglinda fidela a parintilor. Exista Regulamente de ordine interioara in fiecare scoala, dar si ele, ca si legile, sunt facute ca sa le incalci big grin Dar avem si elevi buni, chiar foarte buni, constiinciosi si creativi. Avem si profi cu care s-ar mandri orice natie. Eu spun ca scoala romanesca se afla intr-o continua vanzoleala, parca nu-si gaseste locul. O explicatie ar fi pentru asta: a dorit sa imbrace haine care nu-i erau potrivite - ori erau prea mari, ori prea mici, ori modelul nu i se potrivea. Si de zeci de ani tot probeaza aceste haine, uitand tocmai esentialul: cele din Legea lui Cuza si din legile urmatoare, pana la bolsevism...
poza Cybele

Cybele

  • Publicat Acum peste 2 luni
Nu ma indoiam ca asa va fi, marite rege babilonian big grin
poza Cybele

Cybele

  • Publicat Acum peste 2 luni
Renunta Hydra, discutiile pe tema si serioase nu sunt pentru oricine happy Trebuie sa ai cunostinte solide in domeniu, altfel ajungi la sandwich cu magiun si "eu nu discut" happy
poza Hydra

Hydra

  • Publicat Acum peste 2 luni
Nabuco, sincer noi nu discutam, eu doar corectez tampeniile ce le postezi atat, nu pot discuta cu cineva ce ameninta femeile
poza boo_by19

boo_by19

  • Publicat Acum peste 2 luni
Mi-as dori sa mai fiu la scoala, sa primesc palma aia grea de la profa de mate ...mda imagineaza-ti cum iti raman 3 semne de inele pe brazul stang big grin am meritat palma aia, o meritam ptr ca faceam semne obsene in spatele ei cand ea scria la tabla, tin minte exact, eram la teorema lui thales. Pedepse: Este oprit a se aplica elevilor sau elevelor pedepse degradante precum: punerea în genunchi, tragerea de păr, pălmuirea, etc etc...mai bine palma aia pe care am primit-o decat puncte scazute la purtare big grin am un fost un drac de copil la scoala, darprofesorii m-au iubit happy
poza Cybele

Cybele

  • Publicat Acum peste 2 luni
Nabuco, eu nu sterg, sunt altii dedicati acestei activitati happy Eu imi asum postarile si daca am deschis un blog, oricine are voie sa scrie.

Iar cu copy/paste... cand dai un citat mi se pare cat se poate de ok sa nu te apuci sa il scrii pe tot daca exista ctrl c ctrl v si ghilimele happy
Altfel n-ai nimerit-o cu persoana, altii isunt ubitorii de marunte furtisaguri.
poza Hydra

Hydra

  • Publicat Acum peste 2 luni
dar dupa cum am mai scris, procedura este tabu pentru tine, ''terra incognita''
poza Hydra

Hydra

  • Publicat Acum peste 2 luni
Sa devenim seriosi, Nabuco, ai o spoiala de cunostinte legislative, probabil esti sofer la un avocat..slab dupa parerea mea, dar sa sti ca poti sa inveti si la varsta ta, investirea se face in baza art. 269 alin 1 din CPC, sa continuam?
poza Cybele

Cybele

  • Publicat Acum peste 2 luni
Imi aduc si eu aminte Cumva de niste cuvinte despte prietenie - nu mai stiu citatul exact, era cam asa: prietenia este un pact, o conventie. Fiecare accepta in mod tacit sa nu trambiteze ce crede de fapt despre celalalt.

Mi se pare realista happy
poza Cybele

Cybele

  • Publicat Acum peste 2 luni
Nabucodonosor, n-am chef de mistouri din astea. E tarziu si era un subiect serios, fie el legat de educatie, fie de legislatie.