Regulament
Bloguri

Geneza

La inceput era tacerea. Fara de istorie, goala, rece, intunecata si plictisitoare. Se lasa sa pluteasca in ea, fara a putea gasi strop de vointa de a o scutura, ca intr-o mare de melasa ce-i inghitise ultima picatura de forta.
Dar tacerea durea... Il apasa din toate partile in timp ce plictiseala se acumula, se umfla impingandu-i fiinta pana la sufocare. Era strivit.
Un oftat primordial, un oftat adanc din sufletul intregii lumi ii scapa dintr-o data si-acel sunet sfasie tacerea din susul fara de sfarsit pana in josul pierdut nu se stie unde. Sunetul involbura totul, izbindu-se de el insusi si aparura lumini, forme si culori, amestecandu-se in ceva haotic dar nebunesc de dulce.
Un zambet inflori din toata aceasta si apoi fiinta exploda intr-un hohot de ras eliberator: se intinse in sfarsit cum se cuvine, lafaindu-si fiinta si cuprinzand totul, se micsora intr-un fir de lumina, se lasa sa curga nicaieri si in toate partile. Mai intai stranse noile sunete si impletindu-le intr-un anume fel facu muzica, balsam pentru sufletul lui inlantuit de-atata vreme ca sclav al tacerii.
Apoi sunetul se aduna in el, concentrandu-se, si sopti ceva: un prim cuvant mic, firav se rostogoli uimit in existenta. Si cum se rostogoli, formele si culorile se prinsera de el si se transformara in materie. Dupa el venira altele si altele, mai mari si mai mici, abia soptite, strigate sau cantate, dar fiecare unic in felul sau. Si fiecare nume se materializa, muzica ordonandu-le in ceva ce numai dirijorul putea intelege.
Aparuse universul.

Cuvantul are putere, numele are putere... la fel si tacerea.
Creaza, construiesc, ridica... sau fisureaza, ranesc si darama, ele... sau lipsa lor.
Moderatori angel_angel39 Galateea admin

Comentarii

poza Cybele

Cybele

  • Publicat Acum peste 2 luni
big grin

dal·ly (dl)
v.intr.
1. To play amorously; flirt
2. To trifle; toy.
3. To waste time; dawdle.
v.tr.
To waste (time).

Te-oi fi gandit totusi la S. Dali? poate... daca da, lucrarile lui sunt pline de culoare; mai multa de-atat si zici ca ai pus pe panza tot setul de 48 de tuburi happy
poza Cybele

Cybele

  • Publicat Acum peste 2 luni
Hellen, multumesc pentru binevoitoarea lamurire big grin
poza Cybele

Cybele

  • Publicat Acum peste 2 luni
Shambala, n-am citit decat o carte de Coelho si nu m-a dat pe spate happy Dar, daca ne aruncam o privire in istorie, chestiunea asta cu puterea cuvantului e foaaaarte veche. Inainte de religie a fost magia, iar esenta ei statea in cuvant. In Egipt, imaginea sau cuvantul scris tinea loc de realitate; dupa moartea lui Akenaton numele lui a fost sters din majoritatea inscriptiilor pentru a-l impiedica sa renasca.
Mai degraba azi cuvantul, atat de folosit, a devenit ceva atat de comun incat uitam ce sta in spatele lui happy
poza Cybele

Cybele

  • Publicat Acum peste 2 luni
Noua Cybele: mai ironica, mai rautacioasa, mai a dracu' big grin
Daca tot cred in puterea cuvintelor, macar sa le folosesc cum se cuvine, nu? happy))
poza Cybele

Cybele

  • Publicat Acum peste 2 luni
Daaaa, m-am upgradat olling on the floor
poza Cybele

Cybele

  • Publicat Acum peste 2 luni
Mercic happy

Sunt doar... ganduri, idei carora le dau o forma. Asta a pornit de la forta pe care o atribui eu cuvantului.
Viorel, atata vreme cat filosofia inseamna incercarea omului de a explica diverse concepte prin analiza si discutii, eu cred ca toti ne ocupam de filosofie, mai mult sau mai putin happy
poza alegeri

alegeri

  • Publicat Acum peste 2 luni
pff... cuvintele cui iti lipsesc Cybele? sad spune-mi-l mie... sau spune ce vrei sa auzi si-ti spun eu happy