Regulament
Bloguri

Prima femeie

Si daca tot am inceput sa vorbesc despre chestiuni un pic mai altfel, sa trec la un personaj de care mi-a pomenit cineva : ) si despre care am incercat sa citesc una alta: Lilith. Prima femeie creata de Dumnezeu.

Geneza:1.27 “Dumnezeu a facut pe om dupa chipul Sau, l-a facut dupa chipul lui Dumnezeu; parte barbateasca si parte femeiasca i-a facut”.
Geneza 2.21-23 “Atunci Domnul Dumnezeu a trimis un somn adanc peste om, si omul a adormit; Domnul Dumnezeu a luat una din coastele lui si s inchis carnea la locul ei. Din coasta pe care o luase din om, Domnul Dumnezeu a facut o femeie si a adus-o la om. Si omul a zis: Iata in sfarsit aceea care este os din oasele mele si carne din carnea mea! Ea se va numi femeie, pentru ca a fost luata din om.”

Din cele doua fragmente putem deduce usor ca prima femeie nu a fost Eva. Binenteles, traducerile, scrierile si ras-scrierile Vechiului Testament, modificarile intentionate sau din ignoranta nu ne dau mai multe detalii, insa le regasim in Cabbala, in mituri asiro-babiloniene si unele trimiteri in Tora..

Cu ce a gresit Lilith de a disparut? A refuzat sa stea pe pamant in timpul partidelor de sex si sa-l lase pe Adam sa o domine. S-a vazut egala lui si a refuzat sa se supuna, plus ca era cam aspru si incomod si o tragea la sale.
Vad o cearta teribila acolo, in care unul se umfla in pene ca el e mai mare, mai tare si mai smecher. In furia ei, Lilith i-a pronuntat lui Yahve numele secret si a fugit din Eden. Totusi, Adam a dorit-o inapoi si Dumnezeu a trimis 3 ingeri dupa ea – totul in zadar – i-a porcait si pe aceia si i-a trimis inapoi cu degetul in gura sa vesteasca voia ei de data asta.
Atunci Dumnezeu a creat-o pe antitetica Eva: blanda, supusa, indatoritoare, a stat cum a vrut Adam si el a fost multumit.

Mai tarziu, Lilith a fost simbolizata prin succubusul ce innebuneste simturile barbatilor noaptea, facandu-i sa aiba vise umede si ca o explicatie pentru moartea subita a copiilor.

Am fost Eva, mi-a ajuns; acum m-am hotarat sa fiu Lilith – mai bine blamata decat supusa.

Dar voi, domnilor, voi pe cine preferati? Fiinta pasionala sau moliciunea pe care te poti baza?

P.S. Precizez ca Lilith are tzatze mari (argument folosit categoric si de Adam – “ ai chestiile alea mari in fata Lilith, numai bune de pus capul pe ele, doar de-aia ti le-a dat sefu.... deci eu stau deasupra, clar?”)
Moderatori angel_angel39 Galateea admin

Comentarii

poza Cybele

Cybele

  • Publicat Acum peste 2 luni
Eu am simtit mai multe jivine ce mi-au dat tarcoale azinoapte tongue Acum cercetez urmele sa vad de-s de fiara, lup sau om olling on the floor
Ce-ai cautat in visul meu si ce-ai facut pe-acolo incubusule happy)) ca m-ai lasat cu o mare durere de cap... ?
poza Hydra

Hydra

  • Publicat Acum peste 2 luni
noapte frumoasa la toti
poza Danielabreakout

Danielabreakout

  • Publicat Acum peste 2 luni
Bine.... Gata.... Îmi iau jucăriile şi plec acasă tongue
Noapte bună all !
poza Hydra

Hydra

  • Publicat Acum peste 2 luni
eu bantui multe minti ca un incubus hranindu-ma din visele femeilor happy
poza Hydra

Hydra

  • Publicat Acum peste 2 luni
" Si am vazut o femeie sezînd pe o fiara de o culoare stacojie, plina cu nume de hula. Si avea sapte capete si zece coarne. Femeia aceasta era îmbracata cu purpura si stacojiu. Era împodobita cu aur, cu pietre scumpe si cu margaritare. Tinea în mîna un potir de aur plin de spurcaciuni si de necuratiile curviei ei. Pe frunte purta scris un nume, o taina, Babilonul cel mare, mama curvelor si spurcaciunilor pamîntului. Si am vazut pe femeia aceasta îmbatata de sîngele sfintilor si de sîngele mucenicilor lui Iisus. "

aici apare iar Lilith..... iar fiara este partenerul ales de ea dupa cearta cu Adam...Satana mai sunt referiri la Lilith in Biblie dar sunt incifrate
poza Hydra

Hydra

  • Publicat Acum peste 2 luni
Mai terminati mai, daca te duci la alina, invita-l si pe lupusor macar sa priveasca, nu o sa se supere... olling on the floor eu cred ca as fi chiar, fericit olling on the floor
poza Danielabreakout

Danielabreakout

  • Publicat Acum peste 2 luni
Da cine ţipă Hydra ? Jur pe coada mea că eu am vorbit în şoaptă!
E numai vină sarpelui de Hyden uite ce vrea să mă pună să fac!!
Hyden-Ahaaa ...Na... Că te-am pârât ! tongue
poza Hydra

Hydra

  • Publicat Acum peste 2 luni
Mai ce este galagia asta aici, eu studiam Talmudul si voi va jucati cu vorbele pe sub geamul meu, Daniela de ce tipi la baieti?? ia treci sa vad daca esti curata pe maini olling on the floor
poza Danielabreakout

Danielabreakout

  • Publicat Acum peste 2 luni
Noapte bună şi eu mai stau un pic şi fug la somn happy
poza Danielabreakout

Danielabreakout

  • Publicat Acum peste 2 luni
Parcă zicea ceva lupusor cum că are nevoie de o curea nouă din piele de şarpe olling on the floor