Regulament
Bloguri

Ingerii cazuti

Candva, copiii Domnului au coborat pe Pamant, ca o gasca de pusti nazdravani, pusi pe distractii si dornici de nebunii.
Au colindat lumea, au vazut ce fac oamenii si cum se lupta pentru fiecare zi, le-au vazut si pasiunea si bucuria cu care traiau, neplangand dupa Edenul pierdut.
Lumea spiritului parea acum mult mai rece si mai plictisitoare, fiindca indragisera micile fiinte nestiutoare si supuse efemeritatii.

Au renuntat atunci la spirit pentru bucuria materiei, juruindu-se sa simta si ei caldura oamenilor. S-au amestecat printre ei si le-au daruit cunoastere: i-au invatat astronomia si medicina, scrisul, mestesugurile si mineritul, au aratat oamenilor “tot ce se petrece in Ceruri”.
Au aflat frumusetea femeilor si dorinta a fost irezistibila – carnea a invins spiritul, trezind prin asta mania Domnului.

Darul lor si clipele de fericire au fost scump platite. Au fost aruncati “in Adanc, unde stau inconjurati de intuneric, legati cu lanturi si pastrati pentru judecata” (Petru II.2.4.), damnati pe vecie, fara sansa de scapare. Cel mai trist mit, cel al luminii inchise pe veci, fara a putea cunoaste iertarea, fara existenta unui fir de speranta. Oare pentru ei de ce nu exista iertare?

“Cum ai cazut din cer, Luceafar stralucitor, fiu al zorilor! Cum ai fost doborat la pamant, tu, biruitorul neamurilor!” (Isaia 14.12.)

Si totusi...
In urma au mai lasat ceva: copiii lor, Nefilimii, farame de ingeri imprastiate printre noi si prin noi, cei ce nu-si gasesc astamparul cautand mereu sa cunoasca, sa vada, sa simta, sa-i invete pe altii, aspirand inconstient la o lume pe care nu stiu ca au parasit-o.

Morala: femeile sunt ale dracului la propriu, te ispitesc, iti zambesc dulce in timp ce te trimit la pierzanie, avand totusi gandul ca nu-i asa mare pretul, ai mai vrea o tura happy)
Moderatori angel_angel39 Galateea admin

Comentarii

poza Cybele

Cybele

  • Publicat Acum peste 2 luni
Ingerii sunt spirit pur, creati in prima zi a genezei. probabil prin gand, fiindca de abia dupa aparitia cerurilor si pamantului creeaza prin cuvant.
Sufletul omului este tot de natura divina, dar de alta factura. Insa nu pot face o deosebire intre sufletul -energie ce anima materia cat suntem in viata si sufletul -energie ce se uneste cu divinitatea. A pune separat suflet animal, suflet divin nu mi se pare corect.
poza Hydra

Hydra

  • Publicat Acum peste 2 luni
Geneza, versetele 16, 17 Domnul Dumnezeu I-a dat omului porunca "poti maca din orice pom din gradina dar din pomul cunoastintei binelui si raului sa nu mananci caci in ziua in care vai manca di el vei devenii muritor negresit"
Satana ii ademeneste sugerand ca a manca ii va face egali ai dumnezeirii

Deci dorinta primilor oameni este clara sa devina egalii lui Dumnezeu..iar aici observam paralelismul dintre motivatia caderii ingerilor si a omului dorinta de a devein egalii lui Dumnezeu.
poza Hydra

Hydra

  • Publicat Acum peste 2 luni
Omul a muscat din mar deoarece a fost indemnat si cu ingaduinta Dumnezeiasca, ingaduinta dovedita de existent liberului arbitru, caderea omului a fost inlesnita de curiozitatea umana/dumnezeiasca, pofta, si mandria
poza Cybele

Cybele

  • Publicat Acum peste 2 luni
Cred ca omul a a muscat din mar nu fiindca nu i-a mai fost frica de moarte, deoarece inca nu cunostea ce este ci fiindca a vrut sa stie mai mult (sa cunoasca binele si raul ) a vrut sa se inalte. La fel ca Lucifer, care si-a dorit sa stie si sa poate face ceea ce facea Creatorul. In esenta, aceeasi greseala.
poza Hydra

Hydra

  • Publicat Acum peste 2 luni
Deci, ingerii sunt produsul gandirii dumneseiesti pe cand omul produsul manufacturier al dumnezeirii plus suflet, de aici deduce absenta sufletului la ingeri ei fiind esenta gandurilor dumnezeiesti.
poza Hydra

Hydra

  • Publicat Acum peste 2 luni
"Sa facem om dupa chipul si asemanarea Noastra" (Facere 1, 26). Trupul omului a fost creat din pamant, iar sufletul lui a fost insuflat de Dumnezeu in chip nevazut. Omul este compus din doua parti - trup si suflet - dihotomism, asa cum ne invata Biserica noastra Ortodoxa; iar nu din trei parti - trup, suflet si duh- trihotomism, cum invatau unii scriitori bisericesti vechi.

Omul are duh, adica suflet animal ca toate vietatile, din care izvorasc puterile firesti ca: puterea seminala, cea crescatoare, de hranire, de conservare, instinctele etc. Dar sufletul animal al omului apartine trupului si nu trebuie sa-l confundam cu sufletul de origine divina creat de Dumnezeu in om, care se uneste cu trupul in clipa zamislirii si se duce la cele vesnice prin moarte. Trupul se va reuni cu sufletul la judecata viitoare, insa va invia induhovnicit, iar nu cum a fost pe pamant.

Parintele Cleopa
poza Hydra

Hydra

  • Publicat Acum peste 2 luni
Despre ingeri trebuie sa stim ca ei s-au zidit numai prin gandirea lui Dumnezeu, dar nu erau neschimbatori, ci i-a lasat ca ei singuri sa castige prin lupta neschimbarea. Atat ingerii cat si primii oameni nu aveau imaginatie. Cum au cazut ingerii in imaginatie, indata au cazut din cer in iad, ca doreau sa fie asemenea "celui Preainalt" . Iar oamenii au cazut in clipa cand s-au indoit de cuvantul lui Dumnezeu. Indata ce satana le-a rapit frica de moarte, zicand : "Nu veti muri, ci veti fi vii..." , omul a cazut in imaginatie si apoi in pacat. Cea mai mare paguba este sa uite omul de moarte. Cum i-a sters omului din minte frica mortii, indata a murit prin pacat. Sfantul Ioan Gura de Aur spune ca primul om a cazut prin trei lucruri : femeia, lemnul ( pomul ) si neascultarea. Si tot prin trei lucruri va fi mantuit : Maica Domnului, Crucea si ascultarea.

Parintele Cleopa
poza Cybele

Cybele

  • Publicat Acum peste 2 luni
Cartea lui Enoh happy Acolo gasesti povestea detaliata.
Ingerii decazuti si Nefilimii sunt pomeniti pe scurt in Vechiul Testament, in Geneza (6.1-6.4) "Cand au inceput oamenii sa se inmulteasca pe fata pamantului, si li s-au nascut fete, fii lui Dumnezeu au vazut ca fetele erau frumoase; si din toate si-au luat de neveste pe acelea pe cari si le-au ales. ... Uriasii erau pe pamant in vremurile acelea, si chiar si dupa ce s-au impreunat fiii lui Dumnezeu cu fetele oamenilor si le-au nascut ele copii: acestia erau vitejii cari au fost in vechime, oameni cu nume" Mai apar undeva, nu mai stiu exact in ce capitol.
Soarta ingerilor decazuti si damnarea lor eterna este pomenita peste tot in Biblie, cat si in cartea lui Enoh.

Dacii sunt bineveniti pe blog, poate sunt urmasi ai copiilor Domnului happy
poza Cybele

Cybele

  • Publicat Acum peste 2 luni
Psyche, ignora morala, este irelevanta si nu se vrea decat in rol de paieta cusuta pe text happy
De ce ingerii nu primesc iertarea?
Creati ca fiinte libere si cu drept de a-si alege calea, ca si oamenii, dar dorinta de marire, de devenire, de experimentare le-a fost data. Daca au incalcat anumite reguli, au facut-o fiindca in natura lor exista aceasta posibilitate. Chiar daca o luam ca experiment: iti dau ispita dar si taria de a-i rezista - tot nu inteleg damnarea eterna. Iertarea ar trebui sa fie si pentru el, cel mai stralucitor dintre toti.
matrimoniale - membru fara poza

Psyche

  • Publicat Acum peste 2 luni
@Dgyorgy, n-ai înţeles.
Contest verdictul.
Nu îl... apropriez happy