Regulament
Bloguri

Intrebari despre suflet...

„- Tată-moşule, da' cocorii un' se duc când se duc?
- În ţara cocorilor.
- În ţara cocorilor?”
Asa am intrebat-o si eu pe bunica mea cand eram mica... “da’ sufletul un’se duce cand se duce?” Tocmai ramasesem fara bunicul, imi citea din Delavrancea... Evident, raspunsul a fost “in cer, la Dumnezeu”.
Acum m-a anuntat fii-mea sec ca ar trebui sa o las sa se joace cu fardurile mele (teritoriu interzis, ca drept urmare absolut fascinant), ca oricum sunt batrana si-o sa mor pana o sa aiba ea voie big grin Pragmatismul copilariei... Ok, de acord, ceasul ticaie.
Deci un’ne ducem cand ne ducem? Ce e acolo? Uitare si liniste? Cunoastere? O alta viata? Damnare eterna? E ca o petrecere cosmica unde esti intampinat cu un pahar, muzica si voie buna?
Am tot rasucit ideea aceasta de suflet... l-am pus in relatie cu conceptul de dumnezeu dar si cu cel de univers ca “gradina salbatica”, raspunzand doar de haosul ordonat al legilor naturii. Nu cred in dumnezeu si totusi simt ca cineva imi sufla in ceafa si ca e ceva mai mult... poate trec de la ateism la agnosticism... Dar intrebari am.

Daca sufletul e energie, ce anume ii da individualitate? Ce ne face atat de diferiti?
Daca sufletul e nemuritor, de ce vorbim de inviere?
Se poate spune ca o celula are suflet? Nu prea, s-ar zice. Atunci cand anume se trece pragul si avortul devine crima? Cand este fetusul doar carne si cand este faptura insufletita?
Moderatori angel_angel39 pustietate_in_floare Ji_Ji admin

Comentarii

matrimoniale - membru fara poza

souvenir

  • Publicat Acum peste 2 luni
@vagi... poate azi, poate maine... sufletul imi va spune cum sate rasplatesc pentru rugamintea taș o faci atat de frumooos...
matrimoniale - membru fara poza

souvenir

  • Publicat Acum peste 2 luni
De vorba cu "divinul"! Pai spune tu Domnule, care ma cunosti atat de bine, care m-ai creat si recreat, care stii ca nu imi pasa de capra vecinului, care-mi stii impulsivitatea ,- sau nu (?)-lasa-ma sa fac un apel fetelelor de la "pagina 5" pe care le admir pt daruirea de a nu se darui; nu oricine poate asta; de aceea sunteti invidiate (onor voua pt ca stiti sa luati pulsul teluricului)- Fetelor, "Azi ciufuliti barzoiul tuturor politistilor"! si daca nu aveti spor, "omorati toate caprele pe care eu le-am ignorat!!" Si totusi, nu aceasta este culmea la care tanjesc! Ma pregatesc sa zbor, fara ceea ce mi s-a promis. Important ramane, nimeni nu imi va schimba credinta! Decat, o alta mai puternica!
matrimoniale - membru fara poza

souvenir

  • Publicat Acum peste 2 luni
Sa vina pompierul divin - care trebuia sa fie langa mine - @ ard! =) de nerabdare! si cu toate astea, cum spune Andrei Paunescu, imi vine ... sa iobag la stat, iobag la patron!
Paana atunci, bagati un gand bun!

Va las energizati!

http://****.youtube.com/watch?v=zd8lP4YnQNE
poza Emill

Emill

  • Publicat Acum peste 2 luni
Da Comod, ai perfecta dreptate!
Cel mai important este ca sa nu fi singur.
poza Emill

Emill

  • Publicat Acum peste 2 luni
borgia,
Sa inteleg ca tu esti un agnostic teist?
poza Emill

Emill

  • Publicat Acum peste 2 luni
Dupa cate am observat pana acum:
Sunt care cred in divinitate deoarece se tem sa fie singuri pe lumea asta. Au nevoie de iluzia ca sunt protejati.
Sunt care se tem de moarte si nu vor sa-si accepte efemeritatea lor.
Sunt care trebuie sa poate sa raspunda la orice necunoscuta sau mister.

Credinta, ca starea a mintii, este diferit de cel agnostic.
( Atat teistii cat si ateistii sunt "credinciosi" )
Din pacate nu am gasit decat in engleza link. Belief: http://en.wikipedia.org/wiki/Belief
Agnosticism: http://ro.wikipedia.org/wiki/Agnosticism dar in engleza este mai bine definit: http://en.wikipedia.org/wiki/Agnosticism

"credinciosii" difera da agnostici prin metoda ce folosesc ca sa retina ceea ce considera a fi un adevar. (Un "credincios" retine ca adevar folosind alte metode ca cel agnostic.)
matrimoniale - membru fara poza

souvenir

  • Publicat Acum peste 2 luni
Emil, simt nevoia sa cred in divinatete deoarece aceasta sunt eu, si toti cei care cred in ea! Avem de ales intre a ne bucura de finit, sau... de infinit. Putem alege marginirea sau... nemarginirea. Aceeasi lege a lui Newton actioneaza si catre in jos si catre in sus. Este alegerea fiecaruia sa-si identifice directia, fara a fi judecat sau inteles altfel decat simte. Ce intretine o idee, un ideal, un sentiment, un gand, un.. ce vrem noi? Nu spiritul? Daca am vorbi despre rezonanta... ?

@cybele, pentru tine si toti cei de aici.
http://****.youtube.com/watch?v=AxgIRZn5Jms

Pentru toti, cei care vor sa incerce rezonanta...
http://****.youtube.com/watch?v=Vk5JHFuNWjA

Medierea, pe alta data, cu mentiunea ca respect orice punct de vedere.
poza Cybele

Cybele

  • Publicat Acum peste 2 luni
Unii simt nevoia. La un moment dat e vorba de cauzalitate... si apare un singur principiu ce poate explica totul, chiar in afara logicii noastre...
poza Emill

Emill

  • Publicat Acum peste 2 luni
De ce simtiti nevoia de a crede intr-o (sau mai multe) divinitate?
poza Cybele

Cybele

  • Publicat Acum peste 2 luni
Emil, mie-mi place sa ma gandesc la chestiuni de genul asta, sa-mi pun intrebari... iar uneori le pun si altora happy Sunt enorm de multe lucruri pe care nu le inteleg, n-am acces la ele sau mintea umana nu le poate percepe (nu inca).
In rest, ma bucur de viata fara a-mi impune singura limite fara noima big grin

@Souvenir Trebuie sa fie o chestiune de mani****re a energiei - gandurile, trairile emana o energie ce modifica spatiu din jur si uite asa ne influentam singuri drumul in viata happy Cel putin asa vad eu. Pe fiul al mare si smecher al Hecubei , n-am dreptate? tongue