Regulament
Bloguri

Sunt trista...

“...Caut prieteni. Ce înseamnă „a îmblânzi”?
- E un lucru de mult dat uitării, zise vulpea. Înseamnă „a-ţi crea legături”...
- A-ţi crea legături?
- Desigur, zise vulpea. Tu nu eşti deocamdată pentru mine decât un băieţaş, aidoma cu o sută de mii de alţi băieţaşi. Iar eu nu am nevoie de tine. Şi nici tu n-ai nevoie de mine. Eu nu sunt pentru tine decât o vulpe, aidoma cu o sută de mii de alte vulpi. Dar dacă tu mă îmblânzeşti, vom avea nevoie unul de altul. Tu vei fi, pentru mine, fără seamăn în lume. Eu voi fi, pentru tine, fără seamăn în lume...
...Dacă tu mă îmblânzeşti, viaţa mi se va însenina. Voi cunoaşte sunetul unor paşi deosebiţi de-ai tuturora. Paşii altora mă fac să intru sub pământ. Ai tăi mă vor chema din vizuină, ca o melodie. - Ar fi fost mai bine dacă veneai şi astăzi la aceeaşi oră, zise vulpea. Dacă tu, de pildă, vii la ora patru după-amiaza, eu încă de la ora trei voi începe să fiu fericită. Şi cu cât va trece timpul, cu-atât mai fericită mă voi simţi. La ora patru, mă va cuprinde un frământ şi o nelinişte: voi descoperi cât preţuieşte fericirea! Dar dacă vii la voia întâmplării, niciodată nu voi şti la care ceas să-mi împodobesc sufletul...
- Oamenii au dat uitării adevărul acesta, zise vulpea. Tu însă nu trebuie să-l uiţi. Devii răspunzător de-a pururi pentru ceea ce ai îmblânzit...”

A. de Saint-Exupéry

Am deschis larg geamul si stau pe intuneric in frig si caldura, invaluita in muzica ploii si cu privirea pierduta in jocurile de umbre ce se plimba prin rafturile bibliotecii.. Mi-aduc aminte ca azinoapte am visat ca mi-a daruit o biblioteca superba, plina de carti pana in tavan si m-am trezit cu asa o fericire fara seaman in suflet, cum numai un vis utopic iti poate aduce. Imaginea a rezistat eroic o vreme, apoi a tremurat si a plecat sa bucure si pe altcineva.
Acum ma gandesc la suflet si la prietenie si la joaca de-a viata si-s cuprinsa de spleen.
Ne strecuram cu atata nonsalanta in sufletul altora si ne legam cu funii invizibile; nu stim cand se fac nodurile. Si-uite asa suntem legati unii de altii si orice smucire de franghie e simtita... fiindca s-au impletit anumite legaturi si ele au devenit tesatura vietii... nici un Macedon nu ar putea sa taie lasand urzeala neatinsa... El nu... dar o molie? Mica, rea si nesatula.

E trecut bine de unu, ma dor ochii si eu stau si bat campii melancolic pe matrimoniale. Sau ei ma bat pe mine, nu-i prea clar. Nu mi-e specific, categoic trebuie sa fac vreo traznaie si sa-mi ranjesc iar in oglinda dezaprobator “femeie, n-ai minte deloc!”.
Moderatori angel_angel39 Galateea admin

Comentarii

poza Cybele

Cybele

  • Publicat Acum peste 2 luni
Ho zapacitule ca aud! Care-i baiul? Eu nu mai sunt trista, numa ce-am venit din oras si sunt pe val....
poza Cybele

Cybele

  • Publicat Acum peste 2 luni
Golden, mercic, imi place mult Saint Exupery happy
poza Cybele

Cybele

  • Publicat Acum peste 2 luni
Chagal, nu orice ata, ata dentara reciclata olling on the floor Salvati natura!
poza Cybele

Cybele

  • Publicat Acum peste 2 luni
Si apropo de institutiile statului:
La restaurant. Un copil se joaca aiurea cu o moneda - evident o baga in gura, o inghite si se sufoca. Mama disperata incearca un Heimlich, nu reuseste, intra in panica. De la o alta masa se ridica un tip si calm, ii da jos pantalonii pustiului si-l apuca tare de testicule. Copilul se inroseste, urla si pac! iese moneda.
Mama, in culmea fericirii: Domnule doctor, multumesc, va sunt recunoscatoare pe viata. Ah nu, doamna, zice tipul, nu-s doctor, lucrez la administratia financiara - noi suntem antrenati sa strangem oamenii de c.... pana scuipa si ultimul leut.
poza Cybele

Cybele

  • Publicat Acum peste 2 luni
A fost o noapte albastra, dar a venit o zi noua si frumoasa, pe care nici macar intersectia cu institutiile statului nu a distrus-o happy
Ma apuca rar, imi trece repede, acum am pofta de joaca si de nebunii, astept propuneri salbatice tongue
poza Cybele

Cybele

  • Publicat Acum peste 2 luni
Iar partea aia cu "Secretul" - sa stau sa recit formule mantrice care imi garanteaza reusita... mai bine scot nasul afara si-mi vad de viata. Nici cu poza n-ai nimerit-o, eram la rau in plina partida de joaca.
poza Cybele

Cybele

  • Publicat Acum peste 2 luni
Nu sunt trista, sunt cat se poate de vesela; am momentele mele de melancolie, dar sunt om, nu? nu robot presetat pe programul "voiosie maxima si topaiala isterica non-stop".
In general clipele alea terne le tin pentru mine, a fost o intamplare ca mi-a venit si pofta de scris...